Odabir odgovarajuće prehrane može se pokazati teškim zbog brojnih nezdravih izbora koji često rezultiraju gladovanjem bez korisnih ishoda. Heljda se nameće kao hranjiva namirnica koja služi kao izvrstan partner u naporima mršavljenja. Konzumiranje heljdine kaše, priznate kao jedno od najzdravijih jela, može dati izvanredne rezultate.

  • Osim učinkovitosti u mršavljenju, heljda posjeduje ljekovita svojstva korisna za niz zdravstvenih problema. Poboljšava pamćenje, što ga čini izvrsnim izborom hrane za zdravlje mozga. Čaj od cvjetova heljde pozitivno djeluje na dišni sustav, ublažava kašalj i kataralna stanja. Dodatno, kombinacija listova i cvjetova heljde može biti korisna u liječenju ateroskleroze.

Plan ishrane heljde: Priprema: Heljdino zrno navečer preliti kipućom vodom, pa ocijediti. Nakon toga još jednom dodajte kipuću vodu (na 1 šalicu heljde koristite 2 šalice vode). Započnite s jednom čašom i prilagodite količinu prema svom apetitu. Primjena: Pokrijte i ostavite preko noći. Ujutro će se kaša pripremiti za konzumaciju. Slobodno uživajte koliko god želite, bez potrebe za dodatnim začinima, solju ili umacima (osim soja umaka).

Tekućina: Tijekom dana unosite najviše 1 litru kefira (sa sadržajem masti ne većim od 1%-1,6%) i minimalno 1,5 litara vode. Osim toga, dopušten je zeleni čaj, uz najviše dvije šalice kave dnevno, pod uvjetom da nije zaslađen. Dodatna prehrana: Osim heljde, tijekom dana možete uključiti voće i povrće, poput jabuka, naranči, kupusa, zelenog povrća, suhih šljiva i žlicu meda. Kuhano zeleno povrće poput špinata, brokule, kelja i graška također je dopušteno, pod uvjetom da se konzumira bez dodane soli ili začina.

Raspored objedovanja: Posljednji obrok treba pojesti najmanje 4 sata prije odlaska na spavanje. Tijekom dijete savjetuje se unos multivitamina. Završetak dijete: Izbjegavajte vaganje odmah nakon završetka dijete. Ostavite 3-4 dana da vaše tijelo nastavi s procesom čišćenja. Ova dijeta ne uključuje gladovanje, što znači da ne biste trebali osjetiti glad. Pridržavajući se ovih smjernica, heljda vam može pomoći u mršavljenju, a istovremeno poboljšati vaše cjelokupno zdravlje.

BONUS TEKST

Boris Isaković i Jelena Đokić osvojili su publiku Sarajevo Film Festivala, istaknuvši se među svjetskim zvijezdama. Boris Isaković i Jelena Đokić na Sarajevo Film Festivalu istaknuli su se kao jedan od najljepših parova na crvenom tepihu. Boris je pokazao viteštvo isprativši kolegicu na događanje, dok ga je ona cijelo vrijeme držala za ruku.

 Zanimljivo je da i Boris i Jelena imaju zadivljujuće romantične priče. Glumac već nekoliko godina održava skladan brak s kolegicom Jasnom Đuričić. Unatoč njihovoj predanosti razvoju ozbiljnih i uspješnih karijera, oni uvijek nalaze dovoljno vremena za njegovanje svoje veze.

Među najljepšim ljubavnim pričama našeg glumišta je ona Jasne i Borisa, koja je započela na prilično neočekivan način. Nakon što su oboje doživjeli razvod i oboje imaju po jedno dijete iz bivših brakova, susreli su se i izrazili najiskrenije emocije koje i danas bujaju. Gotovo dvadeset i pet godina njeguju svoju ljubav. Nasuprot tome, Jelena se 2006. godine vjenčala s kolegom Svetozarom Cvetkovićem, a u braku su bili 16 godina prije razvoda.