Feng shui načela sugeriraju da se određeni darovi trebaju odbaciti ili spaliti. Prema feng shui stručnjacima, svaki predmet posjeduje energiju, a imajući ga u svom životnom prostoru, tu energiju usmjeravamo u svoj dom. Smatra se da je najštetniji predmet za unošenje u kuću dar nekoga tko je zavidan ili zlonamjeran.

  • Ovo vjerovanje drži da takav predmet može brzo dovesti do svađa u kući, kao i do bolesti i razvoda. Nadalje, ova perspektiva naglašava važnost intuicije, a stručnjaci smatraju da je ne treba zanemariti. Smatra se da će vam oni koji gaje zavist prema vašim postignućima, obitelji ili poslu i osjećaju nezadovoljstvo vašim uspjehom, prvi dati dar. U predmet je unesena negativna energija darivatelja, koja suptilno, ali snažno utječe na vaš prostor iz skrivenog kutka vašeg doma.

Koji su znakovi objekta koji je ispunjen negativnom energijom? Ako osjetite nelagodu prilikom darivanja ili osjetite nešto čudno svaki put kad ga vidite, bez oklijevanja se riješite tog predmeta. Izbjegavajte ga stavljati na tavan, podrum ili bilo koji sličan prostor; jednostavno ga odbacite. Neki sugeriraju da je spaljivanje takvih predmeta najučinkovitiji pristup.

BONUS TEKST

Štitnjača ima ključnu ulogu među esencijalnim žlijezdama u tijelu, a njen optimalan rad ključan je za održavanje opće dobrobiti. Zdravstvena trenerica i nutricionistica Tatjana Popović elaborira hormon TSH, detaljno opisuje njegov utjecaj na regulaciju rada štitnjače i navodi preporučene dijete za osobe s poremećajima rada štitnjače. Štitnjača, mali, ali značajan organ, nalazi se u prednjem dijelu vrata, točno ispod Adamove jabučice. Nalik leptiru, sastoji se od dva režnja povezana uskom trakom tkiva poznatom kao prevlaka.

Unatoč skromnoj veličini, ova je žlijezda ključna za regulaciju brojnih fizioloških funkcija u tijelu. Sinteza hormona Dva primarna hormona koje proizvodi štitnjača su trijodtironin (T3) i tiroksin (T4). Neophodni za njihovu sintezu, ti hormoni sadrže jod i utječu na gotovo svaku stanicu u tijelu, kontrolirajući brzinu metabolizma, što se odnosi na brzinu kojom tijelo koristi energiju. Regulacija metabolizma Ključna uloga štitnjače je regulacija metabolizma.

Metaboličku aktivnost unutar stanica pojačavaju hormoni štitnjače, utječući i na sagorijevanje kalorija i na stopu proizvodnje energije. Ova regulacija je vitalna ne samo za održavanje optimalne razine energije, već i za cjelokupno zdravlje pojedinca. Regulacija tjelesne temperature Hormoni koje proizvodi štitnjača igraju ključnu ulogu u regulaciji tjelesne temperature. Poticanjem stvaranja topline unutar stanica, oni omogućuju tijelu da ostane toplo i učinkovito djeluje u različitim temperaturnim okruženjima.

Štitnjača je ključna za pravilan rad i srca i mišića. Pospješujući broj otkucaja srca i pojačavajući snagu kontrakcija u srčanom mišiću, hormoni štitnjače ključni su za osiguravanje dovoljne cirkulacije krvi, kao i opskrbu kisikom i hranjivim tvarima u različitim tkivima. Osim toga, ti hormoni potiču rast i snagu mišića, olakšavajući normalnu tjelesnu aktivnost.

Probavni sustav Hormoni štitnjače igraju ključnu ulogu u pokretljivosti crijeva, pomažući u regulaciji probave i apsorpciji hranjivih tvari, dok je optimalna funkcija štitnjače ključna za učinkovitu probavu i izbjegavanje problema poput zatvora ili sindroma iritabilnog crijeva. Širenje i napredak Hormoni štitnjače igraju bitnu ulogu u normalnom rastu i razvoju djece. Ovi hormoni utječu na sazrijevanje mozga i živčanog sustava, zajedno s rastom mišića i kostiju.

Manjak hormona štitnjače tijekom ranih razvojnih faza može rezultirati značajnim zdravstvenim problemima, kao što su mentalni poremećaji i zakašnjeli fizički razvoj. Ukratko, štitnjača igra ključnu ulogu u reguliranju brojnih bitnih funkcija unutar tijela, a njezina optimalna izvedba ključna je za održavanje ukupne ravnoteže i zdravlja; svaki poremećaj u njegovoj aktivnosti može dovesti do ozbiljnih posljedica i za tjelesno stanje i za dobrobit ljudi.