Ramiza Vuković, rodom iz Tuzle, suočila se sa nezamislivom sudbinom koja je duboko utjecala kako na njen, tako i na život njene obitelji. Njezin narativ počinje na konvencionalan način – udala se i uz muža živjela kao podstanarka, cijelo vrijeme gajeći težnje za proširenjem obitelji.

  • No, u trećem mjesecu trudnoće pojavilo se nepredviđeno otkriće: trbuščić joj je bio nenormalno velik, a ubrzo nakon toga liječnici su potvrdili da čeka trojke. Kako je Ramizina trudnoća odmicala, nailazila je na razne zdravstvene poteškoće. Tijekom sedmog mjeseca, pojava osipa rezultirala je hospitalizacijom, gdje su liječnici posumnjali da bi mogla biti vodena bolest.

Nakon toga je premještena u bolnicu Gradina, gdje su injekcije privremeno ublažile sve njezine simptome. U tom periodu Ramiza je počela osjećati prve brige u vezi sa svojim zdravljem i trudnoćom. Prilikom porođaja Ramiza je trpjela nesnosne bolove. Iako su liječnici preporučili carski rez, ona je nastavila s prirodnim porodom, što je rezultiralo dodatnim komplikacijama.

  • Nakon buđenja iz anestezije doznala je da je dvoje od njezino troje djece uspjelo, dok je treće navodno preminulo. Još uvijek pod utjecajem anestezije, Ramiza nije mogla tražiti pojašnjenje, ali duboka neizvjesnost ostala je u njoj. Ramizine sumnje pojačalo je pojavljivanje nepoznatog bračnog para u bolnici.

Njihovo ponašanje i razgovor samo su učvrstili njezin osjećaj da nešto nije u redu. Nakon boravka u bolnici nije mogla odmah vidjeti svoju preživjelu djecu jer su joj rekli da su u inkubatoru. Tek nakon što je zaprijetila policijom, babica joj je napokon donijela svoje dvije zdrave kćeri. Sjećanje na njezino treće dijete ostalo je u Ramizinim mislima, dok se grčevito držala nade da bi on još mogao biti živ.

  • Nakon 26 godina i nevjerojatnog niza događaja, njezina se sumnja pretvorila u čuđenje kada je doznala da je njezina treća kći Dijana živa i da nastupa na Folk Showu. U iznenađujućem obratu, Ramiza je otkrila istinu kroz susret sa zagonetnom ženom koja ju je upozorila na nadolazeću sliku koja će pokrenuti niz događaja.

Ova je žena nagovijestila umiješanost neke značajne osobe u stvar, ali je Ramizina nepokolebljiva vjera u Boga potaknula njenu nepokolebljivu potragu za pravdom. Bez obzira na sumnje na svoj račun, odlučna je u namjeri da svoju priču iznese pred sudom u Strasbourgu, boreći se za istinu i pravdu za svoju obitelj. Nažalost, otkriće da je njihovo treće dijete preživjelo donijelo joj je duboku tugu.

  • Neodoljiva kombinacija šoka i radosti bila je preintenzivna za njenog supruga Aldija, koji je doživio srčani udar i preminuo čim je saznao istinu. Ramizin narativ služi ne samo kao dokaz majčine nepokolebljive ljubavi i otpornosti, već i kao upozorenje na nedostatke u zdravstvenom sustavu koji mogu rezultirati teškim ishodima.

Njezina potraga za pravdom se nastavlja, potaknuta nadom da će ponovno ujediniti Dianu sa svojom braćom i sestrama. Hrabrošću i odlučnošću, Ramiza se drži svog uvjerenja da će istina na kraju izaći na vidjelo i ostaje odlučna u svojoj potrazi za pravdom.