U indijskoj kulturi i tradiciji postoji uvjerenje koje je duboko ukorijenjeno. Iznenadni dolazak nepoznate mačke u vaše dvorište ili na kućni prag ima značajno značenje. Prema indijskim običajima, smatra se da ova pojava najavljuje nadolazeće vjenčanje ili proslavu u kućanstvu.

  • Osim toga, postoji uvjerenje da mačka koju ste odlučili udomiti djeluje kao zaštitnik od negativnih utjecaja koji bi mogli utjecati na obitelj. Smatra se da pogled na mačku s mačićima na vašem pragu označava pozitivnu promjenu u financijskim prilikama vaše obitelji. Suprotno tome, mnogi vjeruju da je crna mačka povezana s nesrećom, ali toj tvrdnji nedostaje činjenična osnova.

Istina, dolazak crne mačke izaziva osjećaje sreće i mira. Pojavi li vam se mačka, bijela ili crvena, na kućnom pragu, dobro je prigrliti je svim srcem. Iskoristite priliku da nahranite i pomazite mačku jer se smatra da ona nosi posebnu energiju koja može dovesti do pozitivnih rezultata u vašim financijskim i poslovnim aktivnostima.

 

BONUS TEKST

Navedite konkretnu rečenicu koju želite da ponovno stvorim i rado ću vam pomoći! U raznim kulturama i kroz povijest, mačke su nosile značajan simbolizam i smatraju se moćnim simbolima. Stoga nije neočekivano da su se pojavila brojna praznovjerja u vezi s tim mačjim bićima. Unatoč tome, oni koji su dovoljno sretni da imaju mačku kao kućnog ljubimca prepoznaju besmislenost takvih uvjerenja, čak i ako nemaju svi to stajalište.

Portal Njuska.com nudi zbirku netradicionalnih vjerovanja koja izazivaju konvencionalna gledišta. U Nozzemsiji je rašireno uvjerenje da je bavljenje važnim temama u društvu mačke loše. Kako bi se održala povjerljivost, preporuča se da se o ključnim planovima i odlukama razgovara bez prisutnosti mačke, jer se smatra da su mačke sklone odavanju tajni i dijeljenju privatnih informacija s obližnjim stanovnicima.

U području higijene mačaka, široko je prihvaćeno da mačke posjeduju sposobnost da se same njeguju. Nasuprot tome, Japanci imaju drugačiju perspektivu, predlažući da čin pranja ukazuje na prisutnost gostiju koji se približavaju. Ova predodžba temelji se na vjerovanju da mačke svojim šarmantnim ritualima lizanja šapa i brisanja očiju najavljuju dolazak posjetitelja.

Naime, slično praznovjerje postoji unutar američke kulture. U talijanskoj kulturi mačje kihanje smatra se slučajnim događajem. Točnije, ukazuje na skori dolazak neočekivanog bogatstva i novčanih koristi za dom. Stoga se preporuča uključivanje u jednu od brojnih igara na sreću kako biste iskoristili ovu povoljnu pojavu. Osim toga, ako buduća mladenka čuje mačku kako kihne na dan svog vjenčanja, smatra se da to predstavlja sretan i trajan brak.

Budući da Talijani smireno očekuju njihove znakove, savjetujemo da se kao mjera opreza posavjetujete s veterinarom ako mačka kihne više od tri puta zaredom. Među svim mačkama, crne mačke često se povezuju s praznovjerjem vezanim za lošu sreću. Dok su stari Egipćani na mačke gledali kao na vjesnike sreće, srednjovjekovni Europljani su ove tamnodlake životinje smatrali prerušenim zlonamjernim bićima, koja su se često povezivala s vješticama.

Crna mačka koja vam prijeđe put obično se smatra jasnim znakom da vas vrag pomno motri. Prema kršćanskom vjerovanju, susret s crnom mačkom stvara zlokoban jaz između vas i Boga. Čak i danas mnogi ljudi vjeruju da će susret s crnom mačkom dok hodaju ulicom dovesti do nesreće, zbog čega se iz predostrožnosti moraju odmaknuti sedam koraka.