Shvatit ćete bit tradicije plemena Bond čim saznate razloge iza njihovih postupaka. Smatra se najprimitivnijim plemenom u Indiji, pleme Bonda može se pohvaliti poviješću i tradicijom koja seže tisućama godina unatrag. Oni nastavljaju živjeti u izolaciji, i tada i sada, ravnodušni prema zbivanjima u vanjskom svijetu.

  • Posjetitelji ovog plemena koje živi u jugozapadnoj Indiji bili su zapanjeni njihovim jednostavnim načinom života. Jedan fascinantan aspekt njihove kulture je da se žene često udaju za mnogo mlađe muškarce i posvećuju značajan dio svog života njegovanju istih, s nadom da će im ta briga biti uzvraćena u poznim godinama.

Mnogi pojedinci koji su bili u interakciji s plemenom Bondi smatraju ovaj koncept prilično fascinantnim, jer ima za cilj očuvanje osebujnog stila života plemena. Starješine ove zajednice tvrde da je upravo ovaj aspekt ono što je održalo njihov životni stil, kulturu i tradiciju, jer su svi odgajani s takvim načinom razmišljanja.

  • Tipično, zrela žena udaje se za muškarca kada ima oko 10 godina, nakon čega se posvećuje njegovoj brizi i odgoju dok on ne bude sposoban brinuti se za nju u njenim poznim godinama. U trenutku udaje, žene često imaju 25 ili čak 30 godina, dok se 14-godišnji muškarac smatra previše poodmaklim godinama da bi služio kao muž jednoj od njih. Žena priprema svog muža specifičnim znanjima koja će mu omogućiti da je uzdržava u budućnosti.

 

U ovom plemenu žene se smatraju utjecajnijima, bolje obrazovanima i imaju tendenciju živjeti dulje, ispunjenije živote. Nakon što muž postane punoljetan, par počinje imati dijete koje oboje njeguju. Unatoč tome, nije neuobičajeno da žena zatrudni i rodi dok je suprug još u tinejdžerskim godinama, što rezultira time da ona istovremeno brine o djetetu.

  • Važno je napomenuti da su većina članova plemena Bondi žene, budući da se sve više rađaju žene. Pleme Bondi, koje broji 12 000 pojedinaca, koristi prirodne resurse za svoju izgradnju i život. Nedavno su pokazali povećanu otvorenost prema vanjskom svijetu, dopuštajući turistima posjet na nekoliko dana i dajući novčane priloge koji im omogućuju kupnju osnovne hrane za preživljavanje.

BONUS TEKST

Sumnja se da je netko sintetičkom drogom fentanil, koju su cure na odmoru konzumirale, zagadio vodu u baru. Prema The Mirror US, studentice Zara Hull i Kaylee Pitz iz Oklahome teško su se razbolile nakon što su popile vodu iz čaše u baru svog odmarališta u Meksiku. Dok su s dečkima bili na odmoru u Cancunu, Zara i Kayli uživale su na plaži.

Međutim, tog nesretnog dana, nakon što su svaki zatražili čašu vode u baru na bazenu, neočekivano su kolabirali nakon što su je popili. Zara se počela trzati, a Kaylee se prisjetila da joj je zadnje sjećanje bila šetnja uz bazen. Djevojčice su u invalidskim kolicima odvedene u svoje sobe.

“Nismo mogli hodati, pričati niti bilo što raditi. Kad sam se sljedeće jutro probudila, nisam mogla otvoriti oči od boli; osjećala sam se jako loše i nisam se mogla pomaknuti”, ispričala je Kayli. U međuvremenu, Zara je prenoćila u bolnici nakon što je imala grčeve u želucu, zbog čega je pozvana hitna pomoć. Međutim, po njezinu dolasku njezina je obitelj otkrila da bolnica traži 10.000 dolara unaprijed kako bi započela njezino liječenje. Inzistirali su da njezin dečko Jake plati 200 dolara za privilegiju da prespava u bolnici.

Tijekom noći, Zara je nastavila doživljavati napadaje, zbog čega su je liječnici intubirali. Napunili su je značajnom količinom lijekova. Na Facebooku je Stefani Snider, Jakeova majka, podijelila: “Umjesto liječenja, bolnica joj je dala brojne lijekove. Intubirali su je i obavijestili Jakea da je to ‘sedacija za magnetsku rezonancu’. Nije bilo opravdanja za njezino uspavljivanje, a još manje za intubaciju. Shvatili smo da je moramo vratiti u SAD.

Zarini prijatelji i obitelj obratili su se američkom veleposlanstvu koje joj je preporučilo da se bez odlaganja vrati u SAD. Bolnica je naknadno zatražila dodatna sredstva za njezino puštanje, a trošak hitne pomoći za prijevoz Zare kući iznosio je 26.000 dolara. Zarini prijatelji i obitelj obratili su se američkom veleposlanstvu koje ju je pozvalo da se bez odlaganja vrati u SAD.

“Pokušali smo inzistirati na njenom puštanju, ali sam dobila informaciju da neće biti puštena dok ne platimo. Rečeno nam je da će traženi iznos samo rasti dok ne dobiju novac”, otkrila je Stefani. Ipak, bolnice u Sjedinjenim Državama odbile su Zaru jer meksička bolnica nije htjela proslijediti njezinu dokumentaciju. Stefani je dalje spomenula: “Tvrdili su da nemaju ni faks da to pošalju.

U konačnici je obiteljski poznanik pokrio troškove, što je Zari omogućilo povratak u Sjedinjene Države. Njezina se obitelj sada suočava s gubitkom od 60.000 dolara, a okolnosti oko Zare i Kayle ostaju nejasne. Sumnja se da je netko mogao kontaminirati svoja pića u baru sintetičkom drogom fentanil. Nakon povratka u SAD, Zarino zdravlje se poboljšalo, a nedavno je skinuta s respiratora i počela je samostalno disati.