U vikendici sam ostao deset dana. Jednog se dana na mojoj kapiji pojavio dobro uhranjeni pas s ogrlicom, očito nečiji. Otvorio sam kapiju i ušao u kuću. Pas je ušao za mnom, smjestio se pokraj kućice, duboko uzdahnuo i zaspao.

Nakon nekog vremena probudio se, ustao i otišao. Sutradan se vratio i opet otišao s istog mjesta. Odmarao se otprilike sat vremena prije nego što je ponovno izrazio želju da ode. U tom sam razdoblju napisao bilješku koja je glasila: “Zanima me tko je vlasnik ovog njegovanog psa i znaju li oni da on svaki dan dolazi spavati sa mnom?”

Pričvrstio sam poruku psu na ogrlicu i pustio ga da ode. Sljedeći dan, pas se vratio noseći novu pločicu na ogrlici: “Ja sam vlasnik ovog psa… on živi u kući sa šestero djece, od kojih je dvoje mlađe od tri godine. Ona je na putu u tvoju kuću na spavanje… Mogu li joj se pridružiti?

BONUS TEKST

Lionel Messi i njegova ljupka supruga Antonela objavili su zadivljujuće slike s odmora, a svi su mišljenja da je ona najljepša supruga svakog nogometaša. Galerije 16.08.2024 – 14:27 Autor: Vanja Milenković 1 od 8 slika: Pichichipixx / SplashNews.com / Splash / Profimedia Lionel Messi često priznaje da je za svoja postignuća dijelom zaslužna njegova supruga Antonella, koja mu nudi i stabilnost i spokoj.

Par je nedavno viđen kako uživa u Miamiju, a tijekom tog izlaska djelovali su kao da su jedno. Njihova romansa nalikuje scenariju za romantični film. Unatoč tome što su zajedno već nekoliko godina, njihova blažena veza ostala je neokaljana nikakvim kontroverzama. Messi je svoju suprugu prvi put susreo u djetinjstvu preko njenog brata. Poznati nogometaš kasnije je priznao da se s njim često družio samo kako bi bio u Antonelinom prisustvu.

S druge strane, ova simpatična osoba mu je također pisala pisma, što je njihovu vezu činilo prilično šarmantnom. Međutim, nažalost, život ih je razdvojio kada se Messijeva obitelj preselila u Barcelonu kako bi nastavio svoju nogometnu karijeru. – Zamislite preseljenje na drugi kontinent sa svojom obitelji sa samo 13 godina, znajući da njihova budućnost ovisi o vama.

Bilo je to razdoblje puno izazova. S jedne strane, doživjeti uzbuđenje igranja u Barceloni bilo je nevjerojatno. S druge strane, bilo je teško ostaviti sve za sobom – prijatelje, širu obitelj i djetinjstvo. Ušli smo u novu zemlju u kojoj nisam imao ništa. Počeo sam od nule, jednom je rekao Messiju. Antonella i Messi napredovali su svaki u svom životu. Dok je Lionel postao vodeća figura na terenu, Antonella se posvetila svom obrazovanju, transformirajući se u zadivljujuću ženu.

Završila je stomatologiju i započela emotivnu vezu s drugim muškarcem. Međutim, sudbina je za njih imala druge namjere. Ponovno ih je spojio tragičan događaj: 2005. godine preminula je Antonelina najbolja prijateljica. Taj ju je događaj odveo u duboku depresiju, zbog čega je prestala pohađati fakultet. Kao odgovor, Messi je otputovao u Argentinu samo kako bi ponudio svoju podršku i pomogao joj da prođe kroz ovu izazovnu mentalnu borbu.

U tom je razdoblju prekinula vezu s dečkom, a među njima je ponovno planula ljubav zbog koje mu je dala novu priliku. Dugo su tajili svoju emotivnu vezu, no 2009. napokon su svijetu obznanili svoju ljubav. 2017. godine izmijenili su znakovito “da” na ekstravagantnom vjenčanju, a njihova je ljubav kulminirala dolaskom troje nasljednika. Otišla je iz mog života, ali me barem nije ostavila zbog nekog drugog; nego je bila za Messija, kako je jednom spomenuo njezin bivši partner.