Baba Vanga, koja se smatra jednom od najznamenitijih proročica 20. stoljeća, vjerovala je da osobe rođene u četiri znaka horoskopa posjeduju jedinstveni talent – ekstrasenzornu percepciju.

Oni koji pripadaju ova četiri znaka pokazuju povećanu intuiciju, doživljavaju proročke snove i imaju prirodnu sposobnost predviđanja budućih događaja. Iako ove sposobnosti kod mnogih mogu ležati uspavane, mogu se lako probuditi i kultivirati.

Prema horoskopu Babe Vange, postoje četiri horoskopska znaka koji posjeduju jedinstvene sposobnosti koje im je darovao svemir.

Ovan

Ponekad se čini da je Svemir naklonjen odlučnim i upornim Ovnovima u svim njihovim nastojanjima; međutim, baka Vanga vjerovala je da osobe rođene u ovom znaku posjeduju jedinstveni talent za vizualizaciju.

Oni jednostavno trebaju nešto poželjeti i zorno predočiti svoje želje, a to će se i ostvariti, pod uvjetom da ostane u realnim granicama. Prilično vrijedna vještina, slažete li se? Vanga je također sugerirala da bi trebali često nuditi pomoć drugima bez naknade, jer bi ta praksa mogla poboljšati njihov dar i polučiti pozitivne rezultate, prema portalu “Dzen.ru”.

Djevica

Vanga vjerovala je da se u znaku Djevice često rađaju osobe s jedinstvenim talentima. Pripadnici ovog astrološkog znaka posjeduju istančanu osjetljivost za osjećaje drugih, uz prirodni dar za empatiju, koji znaju učinkovito iskoristiti. Stoga se preporuča imati barem jednu Djevicu za prijatelja.

Vanga je imala posebnu naklonost prema ovom znaku, vjerujući da Djevice utjelovljuju sklad i savršenstvo na psihološkoj i duhovnoj razini. Za nju su Djevica i savršenstvo bili međusobno zamjenjivi pojmovi, jer pragmatična Djevica nastoji postići savršenstvo u svemu što poduzima.

Strijelac

Suosjećajni i izražajni, Strijelci služe kao pravi anđeli čuvari za one do kojih im je stalo; koriste svoje riječi za liječenje, daju mudre savjete, tumače neobične snove i predviđaju što je pred njima. Brojni pojedinci rođeni u ovom znaku mogu čitati sudbine drugih kao da su otvorena knjiga. Njihova urođena sposobnost prisutna je od djetinjstva i ne zahtijevaju značajan napor za kultiviranje.

Vodenjak

Vodenjaci se često opisuju kao pojedinci koji pripadaju budućnosti, oni koji su ispred svoje ere. Posjeduju oštru intuiciju koja im omogućuje predviđanje budućih događaja—ponekad se oslanjajući na razum i logiku, dok se ponekad oslanjajući na svoje intuitivne sposobnosti.

Vodenjaci mogu doživjeti proročanske snove ili vizije, a često se nalaze u profesijama povezanim s liječenjem, inovacijama ili stvaranjem novih područja – vjerojatno briljirajući u pisanju znanstvene fantastike ili razvoju videoigara. Imaju sposobnost zamišljanja budućnosti, zamišljanja onoga što bi svijet mogao postati, što često zbunjuje one koji žive u svom vremenu.

BONUS TEKST

U vrućem vremenu koje karakterizira pojačano UV zračenje, postaje osobito važno razmotriti kako se lijekovi pohranjuju i mogućnost reakcija fotoosjetljivosti. Stoga je savjetovanje s ljekarnikom ključno kada se podvrgavate liječenju tijekom toplinskih valova.

Toplinski val opisuje se kao “meteorološki događaj obilježen trajnim visokim temperaturama zraka koje prelaze 32 stupnja Celzijusa tijekom tri ili više uzastopnih dana, obično praćen višom relativnom vlagom i smanjenom cirkulacijom zraka, što dodatno opterećuje tjelesni termoregulacijski sustav.

Ovih dana karakteristično je i pojačano UV zračenje. Susrećemo se s toplinskim valovima koji su zbog klimatskih promjena ne samo sve češći nego i duže traju. Prema riječima Tatjane Žunić, magistrice farmacije u Farmaceutskoj komori Srbije, većinu lijekova treba čuvati na temperaturi od 25 do 30 stupnjeva.

To se može postići korištenjem uređaja za hlađenje u prostoriji ili postavljanjem na tamno, suho mjesto daleko od izvora svjetla i topline. Ne savjetuje se pohranjivanje lijekova u hladnjaku ako nemaju posebne zahtjeve za čuvanje. Žunić je istaknuo da je kod primjene lijekova koji mogu izazvati fotosenzitivne reakcije neophodno prioritetno odrediti mjere zaštite od UV zračenja.