Nakon vlastitog iskustva s opeklinama nakon odlaska na plažu iz prve ruke, Cindy Allen-Stewart stekla je znanje o negativnim posljedicama zanemarivanja nanošenja kreme za sunčanje. Prema izvješću britanskog časopisa The Sun, unatoč njezinoj marljivoj primjeni kreme za sunčanje, osjetljivost njezine kože dovela je do bolnih opeklina od sunca, ostavljajući joj leđa upaljena i crvena.

  • U potrazi za lijekom, Cindyna svekrva iznijela je nekonvencionalan prijedlog. “Nanesite sloj pjene za brijanje na opekline i ostavite da odstoji otprilike trideset minuta”, preporučila je njezina svekrva, uz dodatnu napomenu: Prema podacima iz profila Sindi, primjena pjene za brijanje stvara osjećaj osvježenja na koži izvlačenjem topline i izazivanjem blagog svrbeža, što je posebno korisno za područja koja su upaljena.

Štoviše, prisutnost mentola u pjeni pridonosi snižavanju temperature, stvarajući ugodan učinak hlađenja kože opečene suncem. Iako je u početku bila dvojbena, Sindi je primijetila vidljivo poboljšanje i savjetovala ponavljanje postupka ako opekline potraju sljedeći dan. Važno je naglasiti da se ova krema za brijanje ne smije smatrati zamjenom za zaštitu od sunca. Zaštita od sunca i dalje je temeljni uvjet za zaštitu od štetnih učinaka sunca.

  • Sindi je otkrila da je korištenje ove tehnike kreme za brijanje korisno za ublažavanje opeklina od sunca. Napomenula je da se prije oslanjala na gel aloe, ali je priznala da je pristup s pjenom dao učinkovitije rezultate. Cindyin osobni susret služi kao dirljiv podsjetnik pojedincima na važnost smanjenja dugotrajnog izlaganja suncu, budući da ono može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema poput raka kože.

BONUS TEKST

Trebalo bi izbjegavati čak i slučajno odlaganje kore ovog voća, jer ima sposobnost liječenja psorijaze, uklanjanja bradavica i pojačava bjelinu zuba. Psorijaza, složeni autoimuni poremećaj, karakterizirana je prekomjernom proliferacijom stanica kože, što rezultira grimiznim, zadebljanim mrljama ukrašenim ljuskavim srebrnastim slojevima. Stalni svrbež, osjećaj pečenja i sveukupna nelagoda predstavljaju značajne izazove za pojedince koji pate od ovog dermatološkog stanja, uvelike utječući na njihov svakodnevni život.

Iako se psorijaza može manifestirati na bilo kojem dijelu tijela, uglavnom se javlja na tjemenu, laktovima, koljenima, donjem dijelu leđa i noktima. Utjecaj psorijaze proteže se izvan fizičkog područja, budući da također može imati emocionalni danak, smanjujući samopouzdanje pacijenata i cjelokupno stanje bića. Uspješno liječenje psorijaze zahtijeva sveobuhvatnu strategiju koja uključuje kombinaciju medicinskih intervencija, prirodnih lijekova, modifikacija načina života i odgovarajuće podrške pacijentu.

Valja naglasiti da se ne smije zanemariti ni kora određenog voća koja ima skrivena svojstva uljepšavanja, pomaže u liječenju psorijaze, otklanja bradavice, a može pridonijeti i izbjeljivanju zubi. Dok su zdravstvene prednosti i obilje vlakana koja se nalaze u mesu banane naširoko priznati, ključno je priznati i vrijedna svojstva kore. Iako većina pojedinaca odbacuje vanjski sloj, indijsko stanovništvo odavno je svjesno njegove višestruke upotrebe.

Korištenje kore banane zbog njezinih svojstava pomlađivanja kože nudi brojne prednosti i može učinkovito riješiti različite dermatološke probleme. Antioksidativna i hidratantna svojstva kore banane mogu se iskoristiti nježnim masiranjem na koži, čime se ublažava svrbež i potencijalno pomaže u liječenju psorijaze.

Osim toga, utrljavanjem unutarnje strane kore banane na zahvaćeno područje učinkovito se uklanjaju obične i bezopasne bradavice, čime se postupak uklanjanja čini jednostavnijim. Otkrijte iznenađujuću sličnost između unutrašnjosti kore banane i kokosovog ulja, jer se pokazalo da prvo može prirodno pomoći u izbjeljivanju zubi.

Svakodnevnim trljanjem unutarnjeg dijela pilinga o zube tijekom najmanje 15 dana počet ćete primjećivati ​​značajna poboljšanja. Korištenje prirodnih proizvoda uvijek je mudriji izbor jer ne predstavljaju potencijalne štetne učinke povezane s uporabom kemijskih pripravaka.