Ne može se podcijeniti moć ovog posebnog prirodnog lijeka kada je riječ o liječenju i umirivanju želuca i crijeva. Hrana koju svakodnevno konzumiramo igra značajnu ulogu u određivanju našeg općeg blagostanja. Ne samo da pivski kvasac služi kao korisna probavna pomoć, već također povećava brzinu razgradnje hrane u želucu.

  • Djelujući kao probiotik, djeluje na obnavljanje i održavanje zdrave ravnoteže crijevne mikroflore. Korištenje pivskog kvasca olakšava simptome kao što su proljev, nadutost, grčevi u želucu i povezani bolovi u trbuhu. Prirodna probiotička svojstva pivskog kvasca pridonose njegovom blagotvornom djelovanju na metabolizam ugljikohidrata, lipida, proteina i alkohola, zahvaljujući prisutnosti tiamina (vitamin B1) i riboflavina (vitamin B2).

Osim toga, pivski kvasac pomaže probavu i potiče optimalnu metaboličku funkciju. Nadalje, pangamin uključuje prisutnost niacina, inače poznatog kao vitamin B3, koji ima značajnu ulogu u staničnom metabolizmu. Vitamin B5, s druge strane, pomaže u razgradnji lipida, dok djeluje zajedno s vitaminima B6 i B7 na olakšavanju razgradnje aminokiselina.

  • Pangamin, također poznat kao pivski kvasac, može se koristiti u određenim situacijama za rješavanje probavnih problema i poticanje obnove crijevne mikroflore. To uključuje slučajeve pojačanog fizičkog ili mentalnog stresa, oslabljenog imuniteta, alkoholizma, pa čak i tijekom trudnoće.

Uključivanjem pangamina ne samo da možete ojačati svoj imunološki sustav, već također možete poboljšati plodnost. Štoviše, trudnice mogu iskusiti pozitivne učinke pangamina tijekom cijele trudnoće, ublažavajući moguće zdravstvene komplikacije koje se mogu pojaviti. Nadalje, uključivanje folne kiseline također služi za smanjenje vjerojatnosti da dijete doživi niz razvojnih abnormalnosti i bolesti.

  • Pangamin je ključan u očuvanju optimalne kognitivne funkcije i osiguravanju pravilnog funkcioniranja živčanog sustava. Kao rezultat toga, često se koristi u liječenju demencije, poremećaja spavanja i pojačanog psihičkog naprezanja. Istovremeno, jača našu ukupnu snagu i daje nam obnovljeni osjećaj vitalnosti.

Obično se koriste kapsule ili praškasti oblici pivskog kvasca, bilo da se gutaju izravno ili se koriste za pripremu napitaka. Za pripremu napitka bit će nam potrebni sljedeći sastojci: 1 žlica pivskog kvasca u prahu, 1 žlica meda i 1 čaša mlake vode. Za pripremu revitalizirajućeg napitka pomiješajte pivski kvasac u prahu s mlakom vodom u čaši i miješajte dok se kvasac potpuno ne otopi.

  • U smjesu dodajte med i još jednom dobro promiješajte. Ovaj pripravak možete konzumirati kada vam odgovara, najbolje pola sata prije jela. Važno je napomenuti da svaki put kada je potrebno treba pripremiti svježi napitak. Jesu li vam ove informacije bile korisne? Ne zaboravite proširiti vijest dijeljenjem ove objave sa svojim prijateljima!

BONUS TEKST

U ovom razdoblju povišenih temperatura velika je opasnost od dehidracije, što rezultira sniženim krvnim tlakom i ukupnim umorom. Tijekom razdoblja pretjeranog znojenja, naše tijelo izbacuje i tekućinu i elektrolite, koji uključuju vitalne minerale poput cinka, magnezija, kalcija, natrija i kalija.

Kako biste nadoknadili te hranjive tvari, preporučuje se dati prednost konzumaciji svježih proizvoda kao što su voće i povrće, a također razmotriti mliječne proizvode, bistre juhe, zelene frapee i svježe cijeđene sokove kao učinkovite izbore za rehidraciju. Ovdje je predstavljen recept za jedinstveni napitak, revitalizirajuću varijantu limunade koja podiže razinu energije i opskrbljuje tijelo neophodnim elektrolitima.

Osvježavajući napitak koji pomaže u procesu oporavka – limunada. Neophodne su sljedeće stavke: Za ovaj recept trebat će vam mala količina oguljenog đumbira, otprilike 1/4 šalice soka od limuna, 2 žličice meda, prstohvat fine morske soli (koja daje jedinstvenu notu) i oko 2,5 čaše mineralne ili kokosova voda.

priprema:

Napravite osvježavajuću limunadu tradicionalnom metodom, koristeći ili mineralnu vodu ili, za još ugodniji twist, kokosovu vodu. Smjesu zasladite po želji i dodajte prstohvat soli i svježe naribanog ili zdrobljenog đumbira, što možete postići pomoću mužara. Ako više volite glatku konzistenciju, procijedite đumbir kroz fino sito kako biste spriječili da krute čestice plutaju u vašem piću. Za dodatni okus, razmislite o dodavanju nekoliko listića mente. Sjednite, opustite se i uživajte u prekrasnom okusu ovog okrepljujućeg napitka.