Kako biste pozvali sreću u svoje kućanstvo, pridržavajte se ovih pet smjernica. Raspored predmeta u vašem domu ima veliku važnost u feng shuiju, jer određuje energiju koju ćete iskusiti i put kojim će ići vaš život. Ključno je da prioritet damo uklanjanju elemenata za koje se smatra da ometaju protok energije, usredotočujući se umjesto toga na izazivanje osjećaja sreće i općeg blagostanja.

  • Kako biste izbjegli upadanje u zamku gomilanja golemih dugova i izdržavanja života u siromaštvu, ključno je odmah eliminirati bilo koji od ovih predmeta iz svog posjeda. Kaktus Kaktus je u posljednje vrijeme postao sve popularniji zbog svoje prirode koja se ne mora održavati, što ga čini idealnim izborom za zatvorene prostore.

Gotovo svako kućanstvo danas ima kaktus kao dio svoje zbirke biljaka. Međutim, prema načelima feng shuija, savjetuje se suzdržati se od držanja biljaka s trnjem u zatvorenom prostoru, s izuzetkom ruža. U Botaničkom vrtu Jevremovac, usred bujnog zelenila, leži polomljen sat, okružen kaktusima.

  • Vjeruje se da je svako oštećenje ili lom u kući, osobito na satu, zlokoban znak buduće nesreće. Ljuljačke Postoji dugotrajno vjerovanje da prazna ljuljačka ili stolica za ljuljanje pružaju priliku zlim duhovima da se udome i nanesu štetu kućanstvu. Osigurajte da sva prazna sjedala budu zauzeta tako da na njih stavite razne predmete.

Nered i prljavština Kako biste osigurali dotok pozitivne energije u svoj životni prostor, neophodno je da vaš dom održava čistoću i organiziranost. Nered i nered mogu spriječiti protok energije, što rezultira financijskim preprekama i teretima. Točnije, poznato je da neuredan hladnjak privlači dugove, dok zapuštena pećnica može pokazati dugotrajne financijske poteškoće.

  • Prljavština Kalendar Važno je zapamtiti da odbacite stari kalendar, jer ako to ne učinite, potencijalno možete prizvati nesreću u svoj život, što je nešto što mnogi od nas obično zanemaruju.

BONUS TEKST

Stanje poznato kao alergija na sunce obuhvaća niz reakcija kože izazvanih izlaganjem sunčevoj svjetlosti. Kako bismo dobili uvid u prepoznavanje alergije na sunce i načine na koje se ta pojačana osjetljivost manifestira, potražili smo stručno znanje prof.dr.Lidije Kandolf, specijalistice dermatovenerologije. Prema riječima dermatovenerologinje prof.dr.Lidije Kandolf, pretjerano izlaganje suncu može imati različite učinke na organizam.

Jedna od najčešćih reakcija je polimorfna svjetlosna erupcija koja se manifestira malim crvenim osipom na dijelovima kože koji su bili izloženi suncu, posebice rukama, dekolteu i licu. U nekim slučajevima, ti se osipi mogu razviti u mjehuriće praćene intenzivnim svrbežom, koji se obično javljaju unutar 24 do 48 sati nakon izlaganja suncu. Osip se može pojaviti u roku od najviše trideset minuta.

Prema našem sugovorniku, solarna urtikarija, također poznata kao koprivnjača uzrokovana suncem, manifestira se kao crvene mrlje različitih veličina praćene oteklinom (urtikarija) nakon izlaganja sunčevoj svjetlosti 15 do 30 minuta. Ovo stanje izaziva osjećaj sličan ubodu koprive, karakteriziran peckanjem i svrbežom.

Trajanje promjena kod polimorfne svjetlosne erupcije traje nekoliko dana, dok se kod urtikarije promjene manifestiraju i nestaju unutar jednog dana. Nakon što su 15 do 30 minuta bili izloženi suncu, osobe sa solarnom urtikarijom mogu razviti koprivnjaču koju karakteriziraju crvene mrlje različitih veličina popraćene oteklinom. Važno je napomenuti da izlaganje suncu može pogoršati mnoge različite bolesti.

Prema dr. Kandolfu, izlaganje suncu može pogoršati različita stanja kože, uključujući rosaceu, akne u nekim slučajevima, te izravno pridonijeti promjenama na koži kod osoba s eritemskim lupusom i porfirijom. Uzimate li određene lijekove ili suplemente, moguće je razviti alergijsku reakciju na sunce.

U takvim je slučajevima ključno konzultirati se s liječnikom koji je propisao lijek za smjernice. Osim toga, postoje slučajevi u kojima izravan kontakt s određenim biljkama (poput zelenog limuna, celera i određenih vrsta trave) ili mirisnim tvarima (poput određenih parfema) može dovesti do kontaktne alergije na sunce.

To može rezultirati stvaranjem mjehurića praćenih svrbežom i peckanjem kada su zahvaćena područja kože izložena sunčevoj svjetlosti. Je li moguće da netko razvije ovu alergiju u bilo kojem trenutku života, bez obzira na dob? Obično se simptomi alergije na sunce pojavljuju u odrasloj dobi, osim ako se ne radi o nasljednom stanju poput porfirije, a češće je kod žena starijih od 30 godina.

Kako alergiju na sunce tipično tretira prof. dr. Lidija Kandolf Sekulović? Za učinkovitu zaštitu od sunca ključno je poduzeti stroge mjere poput izbjegavanja izravnog izlaganja i sunčanja. Odlučite se za odjeću koja prekriva većinu vaše kože, uključujući duge rukave i hlače.