U procesu čišćenja kuhinje nailazimo na tvrdokorne ostatke zalijepljene na gornjim elementima, što predstavlja značajan izazov u njihovom uklanjanju. Unatoč nedostatku specijaliziranih proizvoda dostupnih za kupnju, ova prepreka nije značajna. Slijedeći smjernice portala vstolovka, možete se bez napora uhvatiti u koštac s tvrdoglavim naslagama masnoće na kuhinjskim pločama pomoću ovog DIY rješenja za čišćenje!

Ova izvanredna mješavina osigurava da možete ukloniti ljepljive ostatke bez ikakvog oštećenja površine. Izbor alkohola za ovaj recept je fleksibilan, jer se može koristiti bilo koja vrsta. Međutim, ključno je da alkohol koji se koristi ima minimalni udio alkohola od 40%. Potreban: Da biste napravili otopinu, pomiješajte dvije žlice alkohola, jednu žlicu vode i jednu čajnu žličicu bilo koje vrste deterdženta, poput tekućeg sapuna ili deterdženta.

Da biste pripremili otopinu, započnite ulijevanjem alkohola u za to predviđenu posudu. Zatim dodajte vodu u smjesu, a zatim dodajte sredstvo za čišćenje. Sredstvo za čišćenje može biti u obliku tekućeg sapuna ili deterdženta, ili alternativno, imate mogućnost koristiti čvrsti sapun koji je nariban i otopljen u maloj količini vode. Osigurajte temeljito miješanje. U slučaju da se koristi čisti alkohol, savjetuje se dodati vodu kako bi se postiglo pravilno razrjeđivanje.

Nema potrebe dodavati vodu ako je sadržaj alkohola već 40%. Nanošenje se može obaviti pomoću spreja ili obične spužvice. Postupak korištenja ovog rješenja za čišćenje “uradi sam” nije kompliciran. Započnite s nanošenjem na željenu površinu, dopustite 5 minuta da počne djelovati, a zatim krpom uklonite otopinu. Za besprijekornu čistoću potrebno je krpu povremeno uranjati u posudu s vodom.

 

Vaši ormarići će bez sumnje odisati besprijekornom svježinom. Fantastičan savjet dala nam je gospođa Valika iz Trnave, koja isključivo koristi ovo DIY rješenje za čišćenje kuhinjskih ploča. Zanemarivanje brzog uklanjanja masnoće s obližnjih površina rezultirat će nakupljanjem prašine i stvaranjem nepoželjnog ljepljivog sloja.

Obično se ova tvar može nalaziti na različitim područjima kao što su nape, ručke ladica, donje strane kuhinjskih ormarića, praznine između ormarića u blizini štednjaka ili na vratima i stražnjim stijenkama pećnica. Kada se koristi vlažna spužva, ona prolazi kroz transformaciju, mijenjajući svoju izvornu boju u bijelu, izdužujući oblik i uzrokujući da površina poprimi ljepljiviju teksturu.

Umjesto upotrebe štetnih kemikalija, razmislite o korištenju ove ekološki prihvatljive mješavine. Prikupite sve potrebne materijale i pobrinite se da je sve pripremljeno. Za pripremu ovog recepta potrebni su vam sljedeći sastojci: 200-300 g sode bikarbone, 3 žlice sredstva za pranje posuđa ili tekućeg sapuna, 2 žlice ulja, 60 ml octa i sok od 2 svježe iscijeđena limuna.

Za pripremu pomiješajte sve sastojke dok ne nastane tekuća smjesa. Zatim ravnomjerno rasporedite smjesu po površini namašćenog kuhinjskog elementa i ostavite da odstoji 5 minuta. Započnite korištenjem spužve kako biste temeljito očistili površinu. Nakon toga jednostavno uklonite sve ostatke nježnim brisanjem mekom krpom koja je lagano navlažena. Imate mogućnost ispoliranja, ali nije obavezno.

Nesrazmjer će biti odmah vidljiv, a linije će zračiti sjajem. Kako biste uklonili nakupljanje masnoće u uskim kutovima, možete koristiti čačkalicu, dok se teško dostupna područja unutar ušiju mogu učinkovito očistiti štapićem od vate. Time se završavaju dostupne opcije. Trenutno proizvodna linija pokazuje izvanrednu razinu čistoće, potpuno bez ikakvih tragova masnoće ili kamenca.