Kako dani postaju sve topliji, mnogi se vesele vedrom vremenu i sunčanim danima, no s druge strane to znači povratak letećih insekata. Živeći u ruralnim ili urbanim sredinama, muhe i drugi insekti mogu biti velika smetnja, osobito u kuhinji gdje mogu uzrokovati širenje infekcija i bolesti.

Problem s kukcima nešto je s čime su se mnogi prisiljeni boriti. Srećom, postoje prirodni načini borbe protiv insekata, a većina uključuje korištenje stvari koje vjerojatno već imate u kući. Prirodne biljke koje tjeraju muhe 1. Paprena metvica Paprena metvica zauzima visoko mjesto u mirisima koje muhe mrze. Stavljanje biljke paprene metvice na prozorsku dasku ili u tanjurić s vodom pomaže u odbijanju muha od vašeg doma.

Mentu je vrlo lako uzgajati; dostupan je u gotovo svakoj vrtnoj trgovini. 2. Bosiljak Bosiljak je još jedna biljka koju muhe ne vole. Možete ga posaditi u male posude i staviti u kuhinju ili na pod u ulazu kako muhe ne bi ulazile unutra. 3. Ružmarin Kukce, uključujući i muhe, ružmarin odbija.

Postavljanje malih posuda u blizini ulaza spriječit će kukce da budu pozvani. Eterična ulja za tjeranje insekata preporučio je Jordan Foster iz Fantastic Pest Control. Osim peperminta, druga ulja su učinkovita: 3. Citronela Ulje citronele jedno je od najčešćih ulja za koje se zna da odbijaju insekte. Natopite pamučni štapić u ulju citronele i stavite ga pokraj prozora. Matičnjak je možda popularan zbog svojih svojstava odbijanja komaraca, ali također drži i muhe. Nanesite kao i druga eterična ulja.

Dodatni bodovi o tome kako spriječiti insekte

1. Držite ga čistim Pobrinite se za rutinsko čišćenje kuhinje i uklanjanje ostataka hrane kako biste izbjegli privlačenje muha. Sve mora biti uredno, bez otvorenih posuda za hranu.

2.Upotrijebite mreže za prozor i vrata Postavljanje mreža na prozore i vrata može fizički spriječiti muhe da uđu u kuću.

3. Kontejneri za smeće koji se sami isključuju Spremnici s poklopcima koji se sami zatvaraju pomažu smanjiti mirise hrane koji privlače insekte.

4. Prirodni sprejevi Možete ga napraviti sami tako da u bočici s raspršivačem pomiješate vodu i nekoliko kapi eteričnih ulja poput paprene metvice, eukaliptusa ili lavande. Sprej protiv insekata vrlo je učinkovit protiv muha kada se rasprši na područja gdje se najvjerojatnije pojavljuju.

Za toplog vremena insekti mogu biti vrlo dosadni. Međutim, ne morate doći do točke korištenja kemijskih metoda u potpunosti. Korištenjem biljaka i eteričnih ulja može se smanjiti dotok insekata i muha u svoj dom. Jednako jednostavno i isplativo, možete uživati ​​u toplom vremenu bez neugodnosti – vrlo zeleni načini.