Crkva uči da duša ne luta nakon što je napustila tijelo. Od trenutka kada je napustila svoje tijelo, prema svom vječnom počivalištu vodiči anđela i providnosti Božje, duša za ovu ženu nikada nije hodala sama, ženska duša na vatrenoj suncokretovoj košulji. Što se događa s dušom 40 dana nakon smrti? Naučite o putovanju duše do konačnog odredišta gdje će počivati ​​zauvijek Dan 1-2: Posjet voljenim mjestima U prva dva dana nakon smrti, duša pokojnika ima mogućnost posjetiti mjesta koja su joj bila draga za života.

  • Iako ne može komunicirati s voljenima jer više nema tijelo, duša se slobodno kreće i posjećuje sve što je voljela. Ovo putovanje je omogućeno Božjom voljom, jer se vjeruje da se vrijeme smrti određuje upravo u onom trenutku kada je čovjek najspremniji da napusti ovaj svijet. U tim trenucima, duša je svjesna svojih voljenih, ali ne može uspostaviti njihov kontakt; ova tišina na duhovnom putu čisti prema nebeskim područjima. Treći dan: Uzašašće duše na nebo.

Crkva uči da će treći dan, nakon njezine smrti, duša ustati na nebo. U ovom kritičnom trenutku svog putovanja, ona prolazi kroz viziju sfera i blizu je Božjeg sjedišta. Molitvu trećeg dana sveti Makarije Aleksandrijski je istaknuo kao nešto vrlo važno jer u tom trenutku duša dolazi pred Isusa Krista, gdje će sve općenito odlučiti hoće li duša ostati u svjetlu ili tami do uskrsnuća ili Sudnjeg dana. U njenom uzdizanju dušu prate anđeli – anđeo čuvar s krštenja i anđeo poslan od Boga da je vodi na tom putu.

  • Duša prolazi kroz iskustva koja se jedva mogu izraziti ljudskim jezikom, uključujući demone na svom putu da je spriječe da prođe. Ali u ovo vrijeme nevolje, Božja milost i prisutnost anđela služe kao zaštita duši koja prolazi. Što se događa 40 dana nakon smrti? Unutar sljedećih četrdeset dana, duša se ispituje i priprema kroz različite faze konačnog suda. U tom razdoblju, prema crkvenom nauku, duši se prikazuju mjesta gdje se nalaze one duše koje su postigle svoj cilj — biti u ljubavi i jedinstvu s Bogom.

Također su prikazane tmurne točke gdje se nalaze one duše koje nisu postigle svoju svrhu. Na kraju tih 40 dana, duša se pojavljuje pred Kristom, koji će odrediti njezin daljnji put. Demoni koji žive na nebesima pokušavaju odvratiti dušu pokazujući njezinu ružnoću i pokušavajući je uvjeriti da im se pridruži. No kod tih zapreka duša čestitog života, sjedinjena s Bogom, uspješno prolazi kroz njih i izlazi pred Božji sud.

  • Što se događa s dušom 40 dana nakon smrti? Pročitajte o tome kako je duša putovala do svog počivališta Konačni izbor, gdje će duša stanovati. Sa 40. danom duša pristupa privremenom sudu da odluči da li će biti u Kraljevstvu Božjem ili u tami do Uskrsnuća i Sudnjeg dana.

Ovdje se razmatra svaka mala dobra stvar koju smo možda učinili u životu. nakon čega tjelesni ljudi stižu gdje im se sudi za njihov život na zemlji i u tom trenutku mnogi kršćani mogu moliti za njih jer vjeruju da će ove molitve skratiti vremensko razdoblje čistilišta tako da ne treba dugo prije nego što se svi ponovno ujedine, ali neki još uvijek treba čekati…

  • Zaključak: Vrijednost zemaljskog života i priprema za vječnost Ovaj duhovni put naglašava da trebamo voditi računa o pripremama za susret s Bogom i da naši postupci ovdje na zemlji imaju vječne posljedice. Crkva nas podsjeća da nije samo važno živjeti životom ljubavi i jedinstva s Bogom, nego kada za to dođe vrijeme trebamo biti spremni oprostiti se od putovanja duše gdje ona postiže vječni počinak.