Mikrovalna pećnica nije samo za zagrijavanje hrane, već se može koristiti i kao opće kuhinjsko pomagalo. Prečac za guljenje češnjaka: stavite cijelu glavicu češnjaka u mikrovalnu pećnicu na 15 sekundi. Otkriće će biti kako je cool izvući klinčiće iz njihove kože.

  • U stvarnosti, kratki proces ovdje se odvija isparenom vodom koja inicira ljuštenje kože i osigurava brzo ljuštenje. Učinkovito cijeđenje soka od agruma: Za bolju učinkovitost pri cijeđenju soka od naranče ili limuna, cijele agrume stavite u mikrovalnu 10 sekundi. Ovo će malo zagrijati voće i učiniti vlakna iznutra fleksibilnijima, što će rezultirati ekstraktima do dvostruko veće količine soka.

Što učiniti sa smeđim šećerom: ako je vaš smeđi šećer postao tvrd, zamotajte ga u vlažan papirnati ručnik (potpuno), stavite u zdjelu za mikrovalnu pećnicu i stavite u mikrovalnu pećnicu na 25 sekundi. Vlaga će omekšati šećer. Razbijte kristale u medu. Ako je med kristalizirao, uklonite poklopac posude i zagrijavajte ga u mikrovalnoj pećnici 30-40 sekundi dok ne postane tekućina.

  • Lakše guljenje tvrdog povrća. Stavite tvrdo povrće (tikvice ili korjenasto povrće) u mikrovalnu pećnicu na 2-3 minute na niskoj razini kako bi omekšala kožica i olakšalo guljenje. Pravljenje mliječne pjene: Napunite vrč do pola mlijekom. Dobro protresite 30 do 60 sekundi i stavite u mikrovalnu da napravite pjenušavo mlijeko—30 sekundi. Odlično uz cappuccino.

Brzi francuski tost u šalici: U šalicu utrljajte maslac pa stavite nasjeckani kruh. Dok ste u drugoj šalici, umutite jaje i mlijeko; prelijte preko kruha. Stavite u mikrovalnu 1 minutu. Brzo ukusan obrok! Ove tehnike pokazuju da je mikrovalna pećnica alat koji je koristan za kreativno kuhanje i rješavanje sitnih kuhinjskih problema.

BONUS TEKST:

Slučaj nestale studentice, Amy Lynn Bradley, 25 godina kasnije još uvijek plijeni znatiželju ljudi. Nestala je tijekom obiteljskog krstarenja i nikad je više nisu vidjeli – u dobi od 23 godine. Izjavili su da je nakon što su prihvatili putovanje Amy spomenula da ima nevjerojatno loš predosjećaj.

Provjerava se, nije Rekonstrukcija Nakon ponoći, Amy i mlađi brat Brad ukrcavaju se na brod kako bi se zabavili. Dugo nakon toga, podaci o bravama na vratima broda pokazali su da je Brad ušao u svoju kabinu oko 3:35 ujutro, a Amy pet minuta nakon njega. Brad i Amy razmijenili su par rečenica ne znajući da će ovo biti njihov posljednji razgovor.

Bio je ponedjeljak, 23. ožujka 1998. godine. Amyin tata Ron ustaje oko 6 ujutro i primjećuje da je koliba prazna; Amy nije tamo. Nije pronađen nijedan znak nje unatoč četiri dana koliko ju je proveo tražeći na svakom kamenu ovog otoka. Cijeli Curaçao nije mogao pomoći nego ju je pokušao pronaći i svi su napori bili uzaludni jer se Amy izgubila.

Amy je nastavila plesati i razgovarati s gitaristom iz benda koji je te večeri svirao na brodu dok je njezin brat policiji otkrivao svoje podatke. Očekivali su da će netko nešto načuti, ali od toga nije bilo ništa. Gdje je zapravo Amy? 25 godina kasnije, a obitelj nije čula ništa o njoj. Ipak, bilo je nekoliko izvještaja ljudi koji su tvrdili da su je vidjeli. Ako je istina, prepoznali su je po tetovažama koje je imala.

Amy Lin imala je nekoliko vrlo karakterističnih tetovaža: tasmanijskog vraga s košarkaškom loptom na jednom ramenu, sunce na donjem dijelu leđa, kineski simbol na jednom zapešću i guštera na pupku. Godinu dana nakon njezina nestanka, pripadnik američke mornarice tvrdio je da ga je žena koja je rekla da je Amy Lin molila za pomoć u bordelu.

No, tu informaciju obznanio je tek po odlasku u mirovinu. l Godine 2005. jedna je žena tvrdila da joj je u kupaonici robne kuće na Barbadosu prijetila skupina muškaraca koji su joj prijetili. Međutim, to nije bila Amy. Dvije istaknute teorije tiču ​​se njezina nestanka. Jedan smatra da se vjerojatno utopila u moru; druga tvrdi da je prodana u bijelo roblje.

Godine 2005. u javnost je dospjela slika djevojke koja je jako nalikovala Amy, međutim ta je osoba nekoliko godina kasnije proglašena mrtvom. Možda je proglašena mrtvom, ali obitelj nikada nije izgubila nadu da će se njihova kći vratiti kući. I dalje su spremni ponuditi nagradu i ponudit će 250.000 dolara u novcu za informacije o svojoj kćeri.