Doručak za oporavak jetre i jačanje tijela: samo ga jedite dva puta tjedno Ako se budite umorni i stalno se osjećate iscrpljeno, možda je vrijeme da pripazite što jedete Jetra ne radi kako treba ako uz to postoji kronični umor, loše zdravstveno stanje bolesnika, česta pojava gorkog i metalnog okusa u ustima, žuta naslaga na jeziku…

 

  • Ako ste se cijelo vrijeme prejedali i jeli samo nezdravu hranu, te pušili i konzumirali alkohol, ali i uzimali jake lijekove, vaša jetra bi mogla biti pod povećanim stresom. Stručnjaci vjeruju da ako za doručak svaki dan jedete kašu, možete biti sigurni da će se jetra obnoviti. Inače, ako baš zdrave navike nisu nešto čime se možete pohvaliti – neka to bude samo dva puta tjedno za doručak i to je sve.

“Reci zbogom” visokim potpeticama, kraljica Letizia: Doktori neumoljivi, bolovi neizdrživi Ultimativni laneni set za modno osviještene dame: Kraljica chica oduševila, idealan je za tople dane Zobena kaša Recept za kašu za jačanje jetre: Zobene pahuljice – 1 šalica. Zob inhibira apsorpciju toksina.

  • Zob olakšava brzo uklanjanje otpada od štetnih tvari. Olakšava probavu. Zob daje snagu tijelu. Bundeva (oguljena i narezana na kockice) – 20 do 40 g. Obnavlja strukture jetrenih stanica: pomlađuje. Pomaže u čišćenju svih organa. Sirova bundeva na prazan želudac pojačava učinak obnove želuca i probave.

Grožđice – pola šake (dobro isprati, sortirati). Optimizira rad jetre: pomaže u ažuriranju stanica. Bademi – po vašem ukusu. Normalizirati rad jetre. Priprema: Sve sastojke stavite u manji lonac. Zalijte vodom ili mlijekom i pustite da prokuha. Može se malo posoliti. Kad zavrije, maknite s vatre, poklopite i ostavite na minutu.

BONUS TEKST:

Vratio se u svoj dom u ruralni istočni dio Rumunjske nakon trideset godina, tvrdeći da je cijelo vrijeme bio kod kuće. Nestanak je bio dovoljno misteriozan i bio bi zanimljiv, budući da je Netflix objavio dokumentarac o njemu. Nekoliko jezivih detalja pastirovog misterioznog nestanka 1991. i dalje je neriješeno. Poznato je da Gorgos napušta grad na nekoliko dana kako bi prodao svoju stoku.

Učinio je to 1991., samo što se 30 godina nije vratio. Obavijestili su policiju i službeno je krenula potraga – ali bez uspjeha. Dani bez vijesti pretvarali su se u tjedne, zatim u mjesece i godine; njegova je obitelj počela sumnjati da je Gorgos umro. U spomen na omiljenog farmera održavane su redovite mise zadušnice tijekom tri desetljeća njegova nestanka.

Zatim je došao rujan 2021. kada se Gorgos, jednako misteriozno kao što je i nestao, ponovno pojavio ispred vrata svoje farme. Ali njegovo ponovno pojavljivanje pokrenulo je više pitanja nego odgovora. Svjedoci su navodno tvrdili da je Gorgosa ostavio automobil ispred svoje kapije. Rekao je da je starac bio zbunjen i da nije znao gdje je, ali je dodao da je izgledao dobro održavan.

Da misterija bude veća, svjedoci su ispričali i da je automobil odjurio nakon izlaska, te da se ne mogu sjetiti registarskih oznaka. Od tada je Gorgos navodno bio podvrgnut detaljnim liječničkim pregledima i liječnici su zaključili da je farmer dobrog zdravlja – osim nekih neuroloških problema.

Pa gdje je bio sve ove godine? Liječnici su rekli da je sasvim normalno za čovjeka njegovih godina ako propusti u sjećanju okružuju razdoblje od 30 godina u kojem je nestao. Gorgos se mogao sjetiti da je rođen 1928. godine, da mu je žena umrla i da je bio sin poznatog trgovca. Nije prepoznao obitelj. No nakon 30 godina pokušao je prepoznati sina i kćer.

Gorgosov sin, koji isprva također nije prepoznao oca, rekao je lokalnim medijima da još uvijek ne razumije što se dogodilo prije toliko godina. Ne razumijemo ga. Nema pojma o čemu govori. Priča nam o razdoblju kada se bavio uzgojem i prodajom krava. Pitamo ga gdje je jedno, a on nam zauzvrat kaže gdje drugo. Tko zna gdje je, tko zna tko je možda nakon rada s njim…

Tko zna što mu se dogodilo – život koji je opravdao, prenosi The Sun. Zapanjujuće, ali sve čega se Gorgos u životu sjeća je njegova obitelj, njegova kuća i to da je prije tri desetljeća radio kao stočar. Vrlo je snažno rekao da je sve ove godine bio kod kuće. Vasile Gorgos nije prepoznao djecu. Gorgosovoj obitelji preostalo je samo nekoliko tragova za nastavak potrage za bijegom: činjenica da se vratio u istoj odjeći u kojoj je nestao i stvari u svom džepu.

U jednom džepu našli su njegovu osobnu iskaznicu, a u drugom — kartu za vlak na liniji Bacău-Ploieşti. To je bio jedini od dana njegova nestanka. Obitelj je zamolila sve koji bi mogli imati informacije da podijele što se dogodilo u Gorgosovu životu posljednjih 30 godina. Njihove molbe bile su ispunjene nekima, no to je bila teorija zavjere. A tko bi im vjerovao jer je riječ o nevjerojatnom nestanku.

Pa gdje je bio na kraju? Jedna od najistaknutijih teorija o tome što se dogodilo Gorgosu jest da je sam sebe uhitio. Mnogi ljudi su tvrdili da Gorgos živi u laži i da je neki drugi njegov identitet uhićen zbog nekog nedjela. Teorija tvrdi da je Gorgos promijenio ime i pokušao pobjeći od svoje prošlosti, koja ga je na kraju sustigla.

Teoretičari tvrde da bi to moglo objasniti zašto je nosio istu odjeću u kojoj je posljednji put viđen i zašto, kada je nestao, njegovoj obitelji nije mogao pronaći trag. Drugi imaju teoriju da je Gorgos otet i prisiljen raditi kao radnik. Tvrdili su da je možda vraćen obitelji zbog lošeg zdravlja, što bi ga učinilo nesposobnim za rad. Misterij pozdravlja slučaj nestanka i neočekivanog ponovnog pojavljivanja Gorgosa, iako ga njegova obitelj pozdravlja.