Nakon što je Novak Đoković osvojio zlato na Olimpijadi kompletirao je sve što se može postići u tenisu i cementirao svoje mjesto kao najveći svih vremena. Nakon toga je otišao na zasluženi odmor sa porodicom.

Nijedan drugi tenisač ne može se mjeriti s neusporedivom nadmoći Novaka Đokovića na terenu, što je pokazao njegov slavni trijumf na Olimpijskim igrama. Na tribinama nepokolebljivu podršku pružaju mu voljena supruga Jelena s djecom. Vrijedno je napomenuti da im se često pridružuje dadilja, čiji besprijekoran osjećaj za stil i zadivljujuća prisutnost ne prestaju osvajati promatrače.

Jelenin blistavi osmijeh, koji je njezina posebnost, ostavlja dojam za pamćenje. Što se tiče obrazovanja djece, ono je najvećem tenisaču u povijesti i njegovoj supruzi Jeleni na prvom mjestu. Sve svoje slobodno vrijeme posvećuju svojoj djeci i aktivno sudjeluju u njihovim životima kad god mogu. No, u slučajevima kada nisu u mogućnosti biti sa svojim mališanima, marljivo traže odgovarajućeg skrbnika.

Njihova su očekivanja izričito navedena, naglašavajući njihovu predanost pronalaženju pojedinca koji je u skladu s njihovim zahtjevima. Slijedeći njihove utvrđene protokole, provedene su sveobuhvatne evaluacije životopisa kandidata, uključujući ispitivanje preporuka za prijašnji rad, jezične vještine i obrazovne potvrde, koje su sve smatrane neophodnima. Kako bi bili uzeti u obzir za ovu ulogu, kandidati moraju imati osnovno znanje jezika.

Nakon što je odabrana, dadilja je obavezna prihvatiti sveobuhvatan ugovor o povjerljivosti koji obuhvaća više aspekata, s posebnim fokusom na zaštitu privatnosti dobro poznatog para. Dadiljama se daju posebne upute u kojima se izričito navodi da im je zabranjeno iznositi bilo kakve detalje o svom životu, uključujući bilo kakve podatke koji se odnose na Novaka i ostatak obitelji.

  • Dok obitelj Đoković kreće na svoja putovanja, dadilja se bez napora prilagođava njihovom užurbanom planu puta. No, njegov besprijekoran modni odabir dok je u društvu Đokovićevih sve više osvaja promatrače. Štoviše, privlačnost njegovog šarma i privlačnosti raste kada se druži s djecom.

Kako Jelenu često prati u javnosti, napast da se ove dvije žene usporede postaje neizbježna. Vrijedi napomenuti da su pojedini svjetski mediji otišli toliko daleko da su sugerirali kako dadiljin modni smisao nadmašuje tenisačevu suprugu koja se odlučila za ležerniji i privlačniji izgled. Unatoč tome, većina Jelenu i dalje smatra modnom ikonom.

 

Biografija:

Izvanredna životna priča Novaka Đokovića prava je potvrda njegove nepokolebljive odlučnosti, iznimnih talenata i neutažive gladi za pobjedom, počevši od njegovih skromnih početaka pa sve do vrhunca u trijumfu na najprestižnijim teniskim turnirima. Zaronit ćemo u transformativni put kojim je Novak krenuo, prateći njegovu evoluciju od nadarenog dječaka do besmrtne legende svijeta tenisa.

Dana 22. svibnja 1987., u živahnom gradu Beogradu, Novak Đoković, vladajući teniski prvak, krenuo je na svoje izvanredno putovanje prema vrhuncu svog sporta. Novakova fascinacija tenisom počela je u ranoj mladosti, a potakli su je roditelji Srđan i Dijana koji su odigrali ključnu ulogu u njegovom odrastanju. Bilo je to na nezaboravnom obiteljskom izletu na Kopaoniku, kada se Novak, tek četverogodišnjak, prvi put susreo s teniskim reketom, čime je zapalio plamen svoje buduće karijere.

Novak je tijekom godina formiranja sportaša imao čast primati upute od cijenjene Jelene Genčić, vrlo cijenjene trenerice u Srbiji. Uz njezino mentorstvo, Novak nije samo izbrusio svoje sposobnosti, već je i potaknuo intenzivnu ljubav prema atletici koja će u konačnici definirati njegov identitet kao natjecatelja. Legendarni Pete Sampras, kojeg je Novak jako cijenio, odigrao je ključnu ulogu u oblikovanju njegove tehnike i rasplamsavanju njegovih snova, motivirajući ga da postigne uspjeh bez presedana u kraljevstvu tenisa.

U dobi od dvanaest godina, Đokovićeve izvanredne sposobnosti izazvale su zanimanje pojedinaca izvan Srbije, što je dovelo do poziva da se pridruži prestižnoj teniskoj akademiji Nikola Pilić u Münchenu. Ovaj ključni trenutak u Novakovoj teniskoj karijeri potaknuo ga je u područje međunarodnog treniranja, postavljajući temelje za njegov konačni uspon na svjetsku tenisku pozornicu.