Ljiljana Jakšić, poznata srpska glumica, poznata je po ulozi Salavete u humorističnoj seriji Kursadžije. Dodatno, vrijedi istaknuti da je kasnu transformaciju doživjela u 52. godini života, kada je prije desetak godina na svijet poželjela dobrodošlicu svojoj kćeri Dariji.

Nakon što je otkrio da je u drugom stanju, glumičin mlađi partner odlučio se distancirati i odustati od bilo kakvog uplitanja u situaciju. To ju je ostavilo da se nosi s izazovima trudnoće i sama odgaja njihovu kćer, mogućnost za koju on do sada nije pokazivao nikakav interes. Ljiljana je za medije otvoreno ispričala da je otac njezinog djeteta otišao u trenutku kada je saznala za njezino skoro majčinstvo, pa su im se putevi razišli.

Glumica čvrsto vjeruje da se roditeljstvo nikome ne smije nametati, a iako bivšeg partnera ne smatra odgovornim za njegove postupke, priznaje da ne shvaća njegove motive. Unatoč tome, i dalje je oduševljena prihvaćanjem majčinstva i nikada nije posustala u svojoj odlučnosti, čak ni kad se suočila s teškim okolnostima.

Od trenutka rođenja pa sve do danas Ljiljanina se cijela egzistencija vrti oko Darije. Zadovoljenje potreba njezine djevojčice za Ljiljanu nije teret, jer je Daria izvor njezine najveće radosti i pokretač glumičine vitalnosti.

Dok žonglira svojom karijerom kako bi osigurala egzistenciju, Ljiljana također osigurava da ona i Daria maksimalno iskoriste svoje slobodno vrijeme zajedno, upuštajući se u ležerne šetnje i razne avanture, oboje težeći ispunjenju u životu.

Nagađalo se da joj je on, kako je djevojčica sazrijevala, prišao i izrazio želju za skrbništvom, što joj nije padalo na pamet. Navodno su članovi njezine obitelji tvrdili da je on želio da ona preuzme odgovornost za dijete kojega se prije odrekao. Važno je napomenuti da se radi samo o navodima koje su prenijeli mediji i ne dajemo nikakve konačne izjave.