Redovno pšražnjenje našuh crijeva je jako važno za pravilno fukcionisanje organizma. Ipak u njima se godinama nakupljaju naslage nečistoća i toksina ali postoji način da ih potpuno očistimo.

Uloga crijeva u ljudskom tijelu je od iznimne važnosti, jer igraju ključnu ulogu u našem imunološkom sustavu. S obzirom na njihovu osjetljivost i značaj, neophodno je dati prednost njihovoj dobrobiti i istražiti različite tehnike za održavanje njihove čistoće. Brojni stručnjaci slažu se da optimalno zdravlje ovisi o dobrom funkcioniranju probavnog sustava.

  • Kritična komponenta toga je proces čišćenja debelog crijeva, koji je posebno važan prije specifičnih medicinskih pregleda i postupaka, kao što je kolonoskopija. Međutim, u novije vrijeme, čišćenje debelog crijeva pojavilo se kao samostalna terapijska praksa koja se naziva hidrokolon terapija. Ipak, netko se može zapitati što točno ova terapija uključuje?

Kako kaže dr. Tamara Sarić, liječnica opće medicine gostujući na Prvoj TV, hidrokolon terapija je drevni ritual koji vuče korijene iz starog Egipta. Ova praksa, koja se izvodila u ranijim vremenima, uključuje tradicionalnu metodu čišćenja debelog crijeva. Kako bi pružio dodatnu jasnoću, liječnik je nastavio razlikovati hidrokolon terapiju od klistira. Detaljno je opisala postupak hidrokolona, ​​istaknuvši njegove dobrobiti koje uključuju uklanjanje infekcije, bezbolnost i izbjegavanje neugodnih mirisa.

Tijekom cijelog postupka, pojedinci imaju priliku zavaliti se u opušteni položaj i svjedočiti odvijanju preciznog procesa čišćenja. Primjena posebno dizajniranog aparata koji sadrži mješavinu morske soli i vode uvelike pridonosi učinkovitosti postupka čišćenja. Liječnik je naglasio da se raspon debelog crijeva može kretati od jednog i pol do dva metra, a ponekad i više.

Kako vrijeme prolazi, ostaci se nakupljaju unutar ovog organa zbog naše sklonosti da trošimo više nego što eliminiramo. Pokušaj iskorijenjivanja znatne količine otpada na dnevnoj bazi pokazuje se kao nepremostiv zadatak. Stoga je preporučljivo proći tri do pet tretmana godišnje. Ova preporuka proizlazi iz činjenice da je jedan tretman nedovoljan za temeljito pročišćavanje cijelog debelog crijeva.

Liječnik je dalje objasnio dobrobiti čišćenja debelog crijeva, koje uključuju izbacivanje plinova, ponovno uspostavljanje ispravnog položaja debelog crijeva i pročišćavanje jetre i kože, što u konačnici dovodi do dubokog osjećaja oslobođenja. Nazvana “hidrokolon”, hidroterapija debelog crijeva je jednostavna metoda pročišćavanja debelog crijeva korištenjem čiste vode ili posebno dizajniranih vodenih otopina.

Ovaj postupak olakšava detoksikaciju cijelog tijela i ima potencijal pomoći u upravljanju raznim problemima kao što su prekomjerna tjelesna težina, kožna oboljenja, glavobolje i nelagoda u donjem dijelu leđa. Nadalje, hidroterapija debelog crijeva može poboljšati metabolizam. Kako bi se uspostavila unutarnja ravnoteža tijela, postupak liječenja uključuje korištenje kolon hidroterapije, nježne metode čišćenja debelog crijeva. To podrazumijeva davanje otopine tople vode, koja se održava na temperaturi od 37-38C, kako bi se uklonile štetne fekalne tvari i otrovne nakupine.

Kroz uklanjanje ovih toksina, tijelo može poboljšati svoju sposobnost revitalizacije, liječenja i jačanja imunološkog sustava, čime se optimiziraju njegovi resursi. Pacijenti mogu uživati ​​u umirujućoj i ugodnoj 35-minutnoj sesiji tijekom tretmana, stvarajući spokojnu atmosferu. Kako bi se održala besprijekorna čistoća tijekom cijelog postupka, koristi se zatvoreni sustav koji koristi vrhunsku tehnologiju nadzora za dovod i uklanjanje vode izravno iz određenog izlaza.

Dodatno, sva oprema koja se koristi tijekom tretmana isključivo je jednokratna, čime se osigurava najviša razina sanitarnih uvjeta za svakog pojedinca. Bezbrojne su prednosti povezane s hidroterapijom debelog crijeva. Prilagođeni režim liječenja razvija se uzimajući u obzir osobne probleme, medicinska stanja i dijagnosticirane kronične bolesti. Kako bi se osigurala sveobuhvatna detoksikacija organizma, preporučljivo je proći najviše pet sesija.

Unatoč tome, učestalost liječenja može se razlikovati ovisno o specifičnim ciljevima i indikacijama. Važno je naglasiti da čak i jedna sesija može donijeti značajne prednosti. Tipično, tretmani se provode prema individualiziranom režimu osmišljenom za rješavanje određenog problema. Te se sesije odvijaju u dosljednim intervalima, u rasponu od nekoliko dana ili tjedana. U početnim fazama tretmana eliminiraju se novounesene tvari, dok je treća seansa usmjerena na uklanjanje starijih, tvrdoglavih nakupina koje su se nakupile u crijevima tijekom dužeg vremena.

Nakon završetka liječenja, pojedinci obično izražavaju opći osjećaj zadovoljstva, olakšanja, dosljednog pražnjenja crijeva, smanjene nadutosti i plinova, kao i primjetno smanjenje težine. Štoviše, susreću se s poboljšanom funkcionalnošću organa, posebno u odnosu na stanje njihove kože, popraćeno osjećajem uzgona i povišenim razinama energije.