– Tatjana Matejaš tajči je vrhunac svoje karijere doživjela 1990 godine, kada je sa pjesmom “Hajde da luduijemo”, pokorila cijelu Evropu. Međutim, kada su svi očekivali da njena kariejra krene uzlaznom putanjom, ona je jednostavno nestala sa scene. 

-Posljednja pjesma koja je predstavljala Jugoslaviju za najbolju pjesmu u Europi bila je “Hajde da ludujemo” Tatjane Matejaš Tajči. U roku od nekoliko dana ova je pjesma postala veliki hit, nakon čega je sama Tajči jednostavno nestala sa scene. Cijelu svoju karijeru bacila je niz vodu i preselila se u Ameriku. U svojoj pjevačkoj karijeri, Tajči (Tatjana Matejaš) dosegla je međunarodnu slavu pjesmama poput “Neka večeras bude sve naše”, “Mala Moja Je Opasna” i “You’re Not Owning Me”.

Predstavljala je Jugoslaviju na Eurosongu 1990. koji je održan u Zagrebu. Vrlo je atraktivno izvela svoj hit “Let’s Go Crazy”, a sve je izgledalo kao Marilyn Monroe. Da bi se ovaj nevjerojatni glazbeni projekt zaživio, trebalo je prikupiti milijun dolara. Za ovu produkciju okupljen je vrlo iskusan tim. Tajči je za svoj povratak dobila usluge profesionalaca iz Intero Productions iz Nashvillea i Grammyjem nagrađenog glazbenog producenta Briana Lenoxa.

Nažalost, Tajči je prije tri godine proživjela duboku tugu nakon što joj je suprug otišao. Trenutno je živ u Sjedinjenim Američkim Državama sa svoja tri sina. Tajči je prošle godine napisala autobiografiju. Taji trenutno više voli koncerte duhovne glazbe, koji se često održavaju u katoličkim crkvama. Trenutno živi u Cincinnatiju, Ohio, u Sjedinjenim Američkim Državama; zajedno sa svoja tri sina: Danom (najstarijim) i Evanom, Blaiseom (mlađim).

BONUS VIJESTI:

Met Gala 2024. održana je u New Yorku u Metropolitan Museum of Art, a tema je bila “Uspavana ljepotica: Ponovno buđenje mode”. Prikazala je izložbu od 50 povijesno važnih komada, od kojih su neki postali toliko delikatni da se u budućnosti više ne mogu nositi u javnosti. Gosti na samoj Met Gali moraju se pridržavati niza pravila osmišljenih kako bi njihov odnos s Annom Wintour, visokom svećenicom Voguea, ostao na dobrom glasu.

Selfieji su strogo zabranjeni. Godine 2015., kako bi spriječili slavne osobe da provedu cijelu noć tvitajući za svojim stolovima, producenti su odlučili da će društveni mediji biti zabranjeni unutar događaja. Svim sudionicima poslana je poruka da se telefoni ne smiju koristiti za slikanje ili objavljivanje na društvenim mrežama tijekom programa. Promjena dobne granice za Met Galu najavljena je 2018. godine. Od sada su osobe mlađe od 18 godina s istaknutim statusom bile diskvalificirane za sudjelovanje u programu.

Kada su je upitali hoće li biti na željenom crvenom tepihu Met Gala 2018., šesnaestogodišnja Madi Ziegler rekla je za Hollywood Reporter da nije mogla prisustvovati zbog svojih godina. Tijekom Met Gala 2017. u Muzeju umjetnosti Metropolitan, mnoge slavne osobe, uključujući Bellu Hadid, Dakotu Johnson i Marca Jacobsa, fotografirane su u kupaonici kako zajedno puše cigarete (a možda i marihuanu). Te je godine bilo izvještaja da je prisustvo gostiju pušača na događaju dovelo do toga da su neki članovi odbora i donatori izrazili svoje mišljenje da je to nepoštivanje umjetničke zbirke.

Na kraju Met Gala crvenog tepiha organizatori organiziraju koktel i svečanu večeru za sve uvažene goste. Prema riječima bivšeg zaposlenika Voge, izbor zabrane peršina donesen je kako bi se izbjegle bilo kakve neugodnosti uzrokovane zapinjanjem biljke u zubima ljudi. Kada je riječ o sjedećim mjestima za Met Gala, Wintour je poznata po tome što posvećuje pažnju detaljima i osigurava da njezini gosti budu smješteni na određenim položajima tijekom noći.

U dokumentarcu iz 2016. “Prvi ponedjeljak u svibnju”, Silvana Ward Duret, direktorica posebnih projekata za Vogue, otkrila je sve planiranje uključeno u događaj i što je njezin posao zahtijevao. Kao što kaže Ward Duret, proces dodjele sjedala je onaj koji uključuje puno razmišljanja i, s obzirom na prethodna sjedenja, treba li ili ne ponoviti uparivanje pojedinaca koji su prije sjedili zajedno, kao i interakcije na drugim događajima. Količina detalja i truda koja je uložena u ovo doista je zapanjujuća.