Glavnu ulogu u filtraciji toksina iz tijela igraju bubrezi; stoga je njihovo ispravno funkcioniranje ključno za dobro zdravlje. Rana dijagnoza može uvelike povećati šanse za uspješno liječenje. Stoga je vrlo važno obratiti pažnju na ono što tijelo signalizira. Oticanje zglobova, stopala i lica: bubrezi su odgovorni za ravnotežu tekućine u tijelu.

Stoga, kada primijetite bilo kakvu oteklinu, osobito zglobova, stopala, ruku ili lica, budite sigurni da su vam možda otkazali bubrezi. Promjene u urinu: Budući da je proizvodnja urina jedna od primarnih funkcija koju obavljaju bubrezi, svaka promjena u boji, mirisu, učestalosti ili prisutnosti boli pri mokrenju (hematurija, disurija) može ukazivati ​​na problem.

Mučnina i povraćanje: Kada bubrezi ne mogu očistiti toksine iz tjelesnog sustava, može doći do mučnine i povraćanja kao odgovora tijela u pokušaju eliminacije ovih otpadnih proizvoda. Čest osjećaj umora: Jedan od njegovih simptoma je nedostatak eritropoetina. Ovaj hormon proizvode bubrezi, a njegov nedostatak može uzrokovati pojačan osjećaj umora čak i ako je dovoljno sna.

Anemija: Anemija je obično povezana s oštećenom sintezom eritropoetina, koji je bitan u proizvodnji crvenih krvnih stanica. Ako imate anemiju, provjerite bubrege. Metalni okus u ustima i loš zadah: kada je bubrežna funkcija filtriranja toksina loša, postoji mogućnost nakupljanja toksina u tijelu, što dovodi do metalnog okusa u ustima i lošeg zadaha.

BONUS TEKST:

Za sve parove koji se planiraju vjenčati do kraja 2024., oduševit će vas ovo: ovo je apsolutno najbolja godina za vjenčanje. Ili barem tako kaže drevna kineska tradicija, temeljena na premisi da je vrijeme sklapanja braka ključno za njegov dug život i kvalitetu veze.

Datum utječe na trajanje braka Važan je odabir pogodnog datuma vjenčanja. Jer privlači pozitivnu energiju i sklad u brak kako bi se sve nedaće uspješno prebrodile. Broj ove godine je 2+0+2+4 = 8, što je broj koji simbolizira beskrajnu ljubav između muškarca i žene. Najbolji datumi za vjenčanje Kad je riječ o sretnim mjesecima, to su kolovoz i studeni.

A što se tiče datuma, najsretniji su 2., 8., 13., 14., 17., 20., 25. i 29. od spomenutih mjeseci. Prema kineskom horoskopu, najsretniji dan za brak je 8. kolovoza. Broj 8 je poznat kao vječni broj, jer simbolizira beskonačnost. Kada se odnosi na ljubav i brak, predstavlja beskrajnu ljubav između partnera. Kako je kolovoz osmi mjesec u godini, duple osmice udvostručuju učinak.

Drugo vjerovanje kaže da se ne treba vjenčati 4., jer je 4 broj loše sreće u ljubavi. Ako se dogodi da datum bude u subotu, to je dvostruko veća sreća jer se vjeruje da je subotu posvetio Saturn, zvijezda koja predsjedava obnovom i brakom.