Priprema tijela za spavanje Kada jedete prije odlaska na spavanje, važno je potaknuti metabolizam da radi brže dok spavate. To je zato što se hrana koja se uzme u to vrijeme možda neće lako probaviti jer kad se probudi, može se osjećati teško i naduto. Pokušajte ne jesti nekoliko sati prije spavanja.

  • Ovo vašem tijelu daje dovoljno vremena da probavi hranu i pripremi se za odmor tijekom noći. Čarobni napitak za noćnu probavu Ako želite potaknuti metabolizam i pospješiti sagorijevanje masnoća tijekom noći, trebali biste probati ovaj poseban napitak prije spavanja. Ne samo da pomaže probavi, već može donijeti i druge zdravstvene prednosti.

Sastojci: Sok od pola limuna 1 žličica sitno nasjeckanog peršina Malo cimeta Pola žličice jabučnog octa 250 ml vode Način pripreme: Sve sastojke dobro izmiješajte u 250 ml mlake vode. Ako vam je okus neugodan, dodajte žličicu meda ili đumbira koji će također pojačati njegov učinak na ubrzavanje metabolizma.

  • Ovaj napitak ne treba uzeti olako; spoj je snažnih komponenti koje sinergistički djeluju zajedno na ubrzavanje metabolizma i bolju probavu: Limun: Budući da je citrusno voće bogato vitaminom C, limun uvelike pomaže u detoksikaciji tijela, kao i ubrzavanju procesa sagorijevanja masti. Peršin: Djeluje kao prirodni diuretik koji pomaže u izbacivanju viška tekućine iz organizma, čime se smanjuje nadutost.

Cimet: pomaže stabilizirati razinu šećera u krvi i kontrolirati apetit. Jabučni ocat: Pomaže u razgradnji masti na način da pospješuje rad probavnog sustava. Đumbir: Protuupalna svojstva pomažu u borbi protiv upale i također pomažu u probavi. Pijte ovo svaku večer prije spavanja i primijetite promjene nakon nekoliko dana: manje nadutosti i lakši osjećaj u želucu.

  • Rezultati, čak i do nekoliko kilograma mršavljenja, vidljivi su nakon mjesec dana svakodnevne primjene. Međutim, za optimalne rezultate nutricionisti savjetuju da ga uzimate uz zdravu prehranu i tjelovježbu. Zamjena večere pićem Ne zagovaram piće umjesto jela; ono što govorim je da smo stvorenja navike. Zamjena dnevnog obroka nutritivno uravnoteženim napitkom za neke može biti lakše ostvariva nego za druge.

Ne predlažem da sve svoje obroke zamijenite sokom; međutim, ako ste od onih koji preskaču doručak ili zgrabe nešto u pokretu, ovo bi bilo super za vas. Za one koji žele brže rezultate, evo opcije: večeru zamijenite ovim napitkom. Na taj način u tijelo unosite minimalno kalorija, a istovremeno mu osiguravate potrebne hranjive tvari koje pridonose sagorijevanju masti i poboljšanju probave.

  • Ovo je još ekstremnija mjera i može biti kratkoročno korisna, no važno je ne primjenjivati ​​je dulje vrijeme bez konzultacije s nutricionistom ili liječnikom. Nije lak zadatak održati vaš metabolizam aktivnim dok spavate, ali to se može učiniti uz malo samokontrole i postavljanje tijela na pravi način prije spavanja.

Ovaj napitak može uvelike pomoći u borbi protiv prekomjerne tjelesne težine iu težnji za zdravim načinom života. No, kao i kod svake dijete, važno je razumjeti: nema čuda bez pravilne prehrane, sportskih aktivnosti i zdravih životnih navika. Rezultati će sigurno doći ako se sve radi pametno i na pravi način, ali bez strpljenja i upornosti ništa se neće postići.