Nema ništa gore nego gledati svoje svježe bilje i vidjeti kako se suši i umire. Ali s ovim praktičnim savjetom moći ćete lako održavati svježinu peršina (i kopra) i imati pri ruci lijepo mirisno bilje za kuhanje hrane izvrsnog okusa!

Trebat će vam:

Manja staklenka (nezatvorena)

Veća tegla s poklopcem

Voda Postupak čuvanja svježeg peršina:

Priprema male staklenke:

Uzmite malu staklenku i u nju ulijte nekoliko centimetara vode. Stavljanje peršina: Stavite malo svježeg peršina u staklenku, pazeći da je korijenje dosta iznad vode. Stvaranje mini staklenika: Okrenite veću staklenku i stavite je preko manje u kojoj se nalazi peršin.

Zatvaranje staklenika: Čvrsto zavrnite poklopac veće staklenke kako biste dovršili svoj mini-staklenik. Prednosti ove metode: Ovaj mini staklenik stvara savršeno okruženje u kojem se lišće ne suši i ne žuti. Svježi peršin ostat će savršeno svjež i do dva tjedna ako ga ovako čuvate u hladnjaku.

Savjet za Kopar Ovaj trik nije ograničen samo na peršin. Isto vrijedi i za kopar, čime ćete dobiti uvijek svježe začinsko bilje za svoja jela. Tako je jednostavno, ali svakoj domaćici ili domaćinu olakšat će život osiguravajući svježe začinsko bilje u svakom trenutku.

Eksperimentirajte s ovim pristupom i uživajte koliko dugo vaše omiljeno bilje ostaje svježe! Ovaj predložak daje lijep pregled koraka i materijala koji su potrebni da se to učini—vrlo ga je lako primijeniti u svakodnevnom kućanstvu.

BONUS TEKST

Nažalost, ponekad se dogodi da muškarac počne sumnjati u ženinu vjernost, što može dovesti i do sumnje u očinstvo djeteta nakon što par zasnuje obitelj. Dotični par u braku je više od 50 godina, a video na kojem njih dvoje raspravljaju o tome je li on otac njezine djece obišao je sve društvene mreže i izazvao nebrojene reakcije.

Naime, video je nastao u sudnici u kojoj se nalaze jer je muškarac u poznim godinama tužio njezinu suprugu tvrdeći da nijedno od njihovo troje djece nije njegovo. Želim DNK testom dokazati da niti jedno dijete, čiju fotografiju prilažem, nije moje. Pitate me zašto? Pa zato što sam previše seksi za svoju košulju, a nijedno od te djece ne izgleda kao ja. Ta djeca su stvarno ružna i izgledaju kao da ih je netko “pokupio” s ulice.

“Siguran sam da nisam njihov otac”, izjavio je čovjek. Zaprepastio je sve u sudnici jer su i on i supruga već zagazili u deveto desetljeće. “Nemojte misliti da nemam razloga za sumnju. Dobro se sjećam dana kada sam došao kući i vidio čovjeka kako istrčava iz našeg dvorišta, ulazi u auto koji nisam prepoznao i brzo odlazi. Vjerojatno je izašao van straga, misleći da ga ne bih želio vidjeti”, objasnio je poplun, izazvavši smijeh publike.

Dok se čekaju nalazi DNK, njegova supruga dala je izjavu i rekla da je nepoznati muškarac kojeg je vidio zapravo majstor koji je došao popraviti perilicu. Naglasila je da mu je to već milijun puta objasnila. Međutim, ubrzo je stigao DNK test. A ono što je uslijedilo nitko nije očekivao ni u najluđim snovima.

Rezultati nisu bili šokantni samo za žiri, već i za samu sutkinju jer su ukazivali da nijedno od njihovo troje djece ne pripada njemu. U tom trenutku svi su zanijemili, a sretni dekica pobjednički je stisnuo šake, dok je njegova žena šakama prekrila lice i počela jecati. “Nema šanse! Čitaju tuđe novine. Mora da su pobrkali dosjee. Dušo, volim te. Molim te, ne ostavljaj me”, preklinjala ga je žena.

Snimka je dobila 61.277 lajkova na Instagramu, bez ijednog komentara pratitelja. “Isuse Kriste, molim te, neka mi netko kaže da je ovo laž!” napisao je jedan pratitelj. “Omiljena mi je sutkinja koja je tijekom suđenja zamijenila stranu žene na stranu muškarca”, dodao je drugi. “Istina vodi mnogo puteva, neki su sporniji od drugih”, zaključio je treći.