Otkrijte zadivljujući potencijal ove DIY maske za lice na koju je utjecalo bogato nasljeđe Japana, spremno dostupne za gledanje na YouTubeu. Dosljedna primjena ove maske ima izvanrednu sposobnost revitalizirati vašu kožu i podariti joj blistav i mladenački sjaj. Isprobajte ga i doživite rezultate iz prve ruke!

  • Riža je stoljećima bila glavni kozmetički sastojak u Japanu, a služi i kao temeljna komponenta ove maske. Riža, poznata kao bogat izvor vitamina B, posjeduje izvanrednu sposobnost da djeluje kao snažan antioksidans i potiče proizvodnju kolagena. Usporavajući proces starenja kože, pomaže u poboljšanju cirkulacije i cjelokupnog izgleda kože.

Sastojci: Za kremu od riže trebat će vam 3 žlice riže, 1 litra vode (podijeljena na dvije polovice), 3 žlice sjemenki lana i 1 žlica bademovog ulja ili 2 kapsule vitamina E. Počnite kuhati rižu : pomiješajte 3 žlice riže s pola litre vode u loncu. Neprestano miješati na laganoj vatri dok ne zavrije.

  • Za postizanje glatke i kremaste teksture, kuhanu rižu izmiksajte u blenderu. Što se tiče gela od sjemenki lana, evo kako ga pripremiti: Za kuhanje lanenih sjemenki, uzmite drugu posudu i pomiješajte 3 žlice lanenih sjemenki s preostalih pola litre vode. Ostavite da se kuha na laganoj vatri otprilike 10 minuta. Nakon što primijetite stvaranje bijele pjene, možete isključiti vatru.

Kako biste postigli optimalne rezultate, preporuča se pustiti smjesu da se ohladi prije nego je nastavite cijediti kroz gazu. Primijenite pritisak dok cijedite kako biste osigurali maksimalnu ekstrakciju željenog ekstrakta. Za pravilno skladištenje, prebacite gel od sjemenki lana u hermetički zatvorenu posudu i ohladite. Ovaj način skladištenja će održati svježinu gela u trajanju od 1 mjeseca.

  • Za pripremu maske u posudi pomiješajte 2 žlice rižinog vrhnja i 2 žlice gela od sjemenki lana. Za dodatne prednosti, uključite 1 žlicu bademovog ulja ili sadržaj 2 kapsule vitamina E. Kako biste osigurali temeljito miješanje, pomiješajte sve sastojke. Nakon što je smjesa gotova, nježno nanesite masku na svježe očišćenu kožu i ostavite da odstoji 30 minuta.

Za postizanje optimalnih rezultata preporuča se koristiti masku 3 do 4 puta tjedno. Započnite proces pranja ispiranjem maske hladnom vodom, nakon čega slijedi ispiranje toplom vodom. Iskusite transformativne učinke ove maske jer povećava čvrstoću, sjaj i mladenački izgled vaše kože. Prihvatite divne prednosti koje nudi!

BONUS TEKST

Poznati psihijatar Sigmund Freud razvio je test koji otkriva nečiju pravu prirodu i vrijednosti koje su im prioritet u životu. Baveći se svakodnevnim, rutinskim zadacima, možete steći uvid u svoje temeljne vrijednosti i motivacije. Sigmund Freud, poznati psihijatar, upotrijebio je upravo ovu procjenu ličnosti kako bi razlučio primarne brige i želje svojih pacijenata.

Dok se nalazite kod kuće, suočeni ste s istovremenom pojavom pet različitih situacija, od kojih sve zahtijevaju vašu trenutnu reakciju. Kako ćete prioritetno posvetiti pažnju njima? Dajte prioritet sljedećim zadacima:

odgovorite na telefonski poziv, pobrinite se za uplakano dijete, otvorite vrata osobi koja kuca, unesite rublje s terase prije nego što se smoči na kiši i riješite prelivenu vodu iz slavine pomoću umivaonik. Vaši prioriteti su izloženi redoslijedom kojim slažete stvari. Telefon predstavlja poslovni aspekt, dijete obitelj, vrata prijatelje, rublje na terasi novac, a slavina ljubavni život.