U razdoblju od 5. do 28. kolovoza doživjet ćemo retrogradni Merkur, a iako je poznat po tome što vraća bivše, kao i što ne podržava previše tehnološke napore — postoje načini kako to vrijeme maksimalno iskoristiti za duhovno i materijalno rast. U trenutku kada dođe 5. kolovoza 2024. Merkur se okreće retrogradno na 29 stupnjeva i 6 minuta Djevice.

  • Ciklus završava 28. kolovoza kada Merkur ide direktno na 11 stupnjeva i 30 minuta Lava. Ovih 5 savjeta pomoći će vam da maksimalno iskoristite energiju retrogradnog Merkura i ovo vrijeme! Savjet 1: Ne reagirajte impulzivno. Astrološka napetost nas može natjerati da pretjerano reagiramo na detalje koji nisu ni vrijedni toga. Naši emocionalni ispadi često dovode do negativnih posljedica, koje kasnije moramo ispravljati.

Otkrijte tehniku ​​koja vam odgovara i koja će vam pomoći u smirivanju impulzivnosti, npr. vježbe disanja; prije donošenja vlastitih zaključaka, uvijek izravno pitajte drugu osobu što točno misli. Nesporazum može biti pravi prijatelj retrogradnog Merkura, ali nemojte mu slijepo vjerovati! Pazite na troškove. Odlična je ideja ograničiti društvene mreže u ovom razdoblju jer ćete primijetiti koliko imate više vremena.

  • Isprobajte različite aktivnosti: idite na novo mjesto, kušajte novu hranu, usvojite zdrave navike kao dio svoje svakodnevne rutine umjesto da stalno ažurirate status ili provjeravate obavijesti. Savjet 3: Pazite na troškove U vrijeme kada je Merkur retrogradan, možda se ne ponašamo logično u trošenju.

Stoga bi bilo bolje odgoditi velike akvizicije – a pripaziti i na male troškove, jer oni mogu znatno naštetiti vašem obiteljskom budžetu. U ovom razdoblju nabavite samo ono što je neophodno. Retrogradni Merkur nije vrijeme za tajanstvenost, ove godine on će biti u vatrenom znaku i ne smijete propustiti priliku da se pokažete.

  • U slučaju bilo kakvih problema na poslu: slobodno izrazite svoju viziju čak i ako se ne uklapa u norme—neke nekonvencionalne ideje mogu vam pasti na pamet i treba ih zabilježiti! Počnite razmišljati o renoviranju doma: dopustite različite prijedloge o poboljšanju interijera. Iznesite svoju kreativnost! Ipak, imajte na umu — prvo razmislite o planu i kupnji, a tek nakon retrogradnog Merkura u realizaciju.

Retrogradni Merkur uvijek je povezan s prekidima naših dnevnih aktivnosti i okretanjem prema unutra — odražavajući naš životni put. Najvrjednija stvar koju možete učiniti tijekom retrogradnog Merkura je cijeniti putovanje koje ste već prošli. Na primjer, prisjetite se što ste radili tijekom posljednjeg retrogradnog Merkura i usporedite to sa svojom trenutnom situacijom.

  • Takva retrospekcija omogućit će vam da imate jasniji pogled na svoje buduće smjerove. Ovo razdoblje ne biste trebali shvatiti na negativan način; Retrogradni Merkur jedna je vrsta postaja koja vam omogućuje da procijenite svoje snage i budete ponosni na svoja postignuća, napominje Glossy. Poremećaj naše dnevne rutine i introspekcija je ono što retrogradni Merkur uvijek donosi. Najpozitivnija stvar koju možete učiniti tijekom retrogradnog Merkura je cijeniti putovanje koje ste već prošli.

Na primjer, prisjetite se što vam se dogodilo tijekom posljednjeg retrogradnog Merkura i usporedite to sa svojom trenutnom situacijom. Ovakvo razmišljanje pomoći će vam da jasnije sagledate svoje buduće smjerove, stoga ovo razdoblje ne biste trebali shvaćati negativno. Retrogradni Merkur je jedna od postaja koja vam omogućuje da bez kritike procijenite svoje snage i budete zadovoljni postignutim, navodi Glossy.