Tijekom online prodaje naišao sam na nezadovoljnog kupca koji je vratio gadget i tražio povrat novca. Upravo sam se u tom trenutku osjećao prilično zaokupljen drugim angažmanima, što je dovelo do toga da joj nisam platio.

Počela me zvati svaki dan tražeći povrat novca i došlo je do točke u kojoj više nisam mogao kontrolirati svoje emocije: iz frustracije sam rekao puno stvari koje inače ne bi, a čak sam joj ponudio dvaput platiti kad bi barem pristala da me ne gnjavi cijeli dan.

Pokušavam je bogato nagraditi nudeći joj oko petnaest tisuća dinara. Sutradan preko Vibera dobijem fotografiju potvrde o uplati i poruku: “Svaka čast, Mrgud.” Vaš ljubazan čin je doista hvale vrijedan. Moram reći da mi je stvarno uljepšala dan. —

BONUS TEKST

U mjesecu svibnju sunce jarko sja — što ga čini savršenim vremenom za uzgoj ovog prekrasnog cvijeća koje voli uživati ​​u obilnoj sunčevoj svjetlosti. Trebaju vrlo malo pažnje i brige; međutim, nedostatak im je kratak životni vijek koji traje samo godinu dana.

Poželimo dobrodošlicu hibiskusu raširenih ruku u ovu toplu sezonu punu krepkih tropskih cvjetova koji pronalaze svoj dom pod vrućom klimom: proljeće. Mjesec svibanj je savršeno vrijeme za stavljanje ovih pet vrsta cvjetnica u zemlju. Cvijet aster poznat je kao Lijepa Kata i može vas zapanjiti svojom ljepotom.

Ne dopustite da vas njihov nježan izgled zavara – astre su dovoljno otporne da prežive visoke ljetne temperature, što ih čini idealnim izborom kao robusne trajnice koje se mogu saditi u svibnju. Sa živim nijansama Kadifica dodaje užitak boja svakom vrtu ili balkonu; ova prekrasna kata mora savršeno pristajati tvojoj!

Savršeno vrijeme za uzgoj ovog prekrasnog cvijeća je svibanj kada im je potrebno mnogo sunčeve svjetlosti da bi zdravo rasli. Ne zahtijevaju puno pažnje i njege, ali nažalost imaju kratak životni vijek od svega godinu dana. Hibiskus Uz sunce koje toplo grli proljetnu sezonu, tropsko cvijeće koje dobro živi po vrućem vremenu može se najbolje predstaviti u ovom trenutku. S jednostavnim sastojcima za kućanstvo možete udahnuti novi život svojim ručnicima.

Bijeli ocat je nekonvencionalno rješenje za tvrde ručnike, ali prema Nicku Woodwardu, stručnjaku za iznajmljivanje u Essential Livingu, omekšivači su glavni razlog grubih i tvrdih ručnika— on predlaže bijeli ocat kao izvrsnu alternativu. Ne samo da ima sposobnost omekšavanja ručnika, već i učinkovito uklanja bakterije iz rublja koje se tijekom tog procesa ispuštaju u perilicu rublja.

Redovito zalijevajte i nanosite tekuće biljno gnojivo dva puta mjesečno tijekom faze cvatnje kako bi gladiole dobro rasle. Stručnjaci preporučuju sunčane uvjete za gladiole jer oni uspijevaju u takvim situacijama. Dalije imaju impresivno razdoblje cvatnje od 120 dana: nadžive druge biljne vrste, a njihovi cvjetovi krase vrtove od ranog ljeta do dolaska hladnijeg vremena.

Cvjetajući u hladnijim ili umjerenim klimatskim uvjetima, dalije su idealne biljke čak i za blaga ljeta koja mogu biti varljiva, a također i zasjenjena dvorišta jer su otporne. Ključna točka u postizanju čistog i mekog rublja sa svježim mirisom koji dugo traje je pridržavanje savjeta stručnjaka na tom području.

DODATNI TEKST

Svaka domaćica želi imati tek opranu odjeću koja je čista, mekana i zadržava dugotrajan miris još neko vrijeme nakon što je rublje oprano. Međutim, najčešće se ispostavi da to nije slučaj. Tekstura materijala s kojim dolazite u dodir je gruba — poput brusnog papira — i nema željenu mekoću, ostavljajući dojam da je dovoljno neoprano.

Međutim, postoje specifične metode koje mogu spasiti situaciju, ali su mnogima nepoznate. Stoga vam skrećemo pažnju na najučinkovitije načine koji nakon usvajanja osiguravaju dosljedno savršeno i nježno pranje rublja. S jednostavnim kućanskim predmetom poput bijelog octa, ručnici se mogu revitalizirati kako bi im se vratio pliš.

Prema Nicku Woodwardu, stručnjaku za iznajmljivanje u Essential Livingu, razlog zašto ručnici postaju grubi i kruti jesu omekšivači — stoga predlaže korištenje bijelog octa umjesto toga. Ne samo da ima sposobnost učiniti ručnike mekima, već i ubija bakterije koje se ispuštaju u perilicu rublja kada ih perete. Bit onoga što Woodward kaže je da se pri pranju ručnika mora paziti na sitne detalje.

Kako bi se izbjeglo da perilica bude prepuna i stavlja samo ručnike, osigurava dovoljno vode da mogu plutati: preporučljivo je ne koristiti puno deterdženta jer kemikalije mogu ostaviti ostatke na vlaknima ručnika. Woodwardova završna ideja je uliti pola šalice octa u odjeljak za omekšivač.

Jabučni ocat, oštar i svestran, favoriziraju mnogi ljubitelji zdravlja. Slično kao i bijeli ocat, jabučni ocat također je učinkovito rješenje za omekšavanje odjeće. Domišljate domaćice preporučuju kombinaciju jabučnog octa i destiliranog bijelog octa za najbolje ishodi. Za održavanje mirisa i mekoće na prirodan način, umjesto omekšivača možete dodati samo do 3 žlice jabučnog octa: ali izbjegavajte eterično ulje koje lako isparava.

Za one koji traže dobrobiti od mirisa omekšivača rublja bez sintetičkih dodataka, evo alternative koju je priroda osigurala. Dvije šalice octa pomiješane s 2-3 žlice željenog eteričnog ulja treba dobro pomiješati kako bi se dobio tradicionalni omekšivač za rublje koji se izravno stavlja u perilicu ili se koristi kao osvježavajući sprej za već opranu odjeću.

Natrijev bikarbonat, poznatiji kao soda bikarbona Za pripremu otopine omekšivača: pomiješajte šalicu vode s pola šalice natrijevog bikarbonata i ulijte u odjeljak. Iako miris možda neće biti tako snažan kao što ste navikli, imajte na umu da će vaša odjeća biti vrlo nježna jer natrijev bikarbonat ima neusporedivu sposobnost omekšavanja vode.

Natrijev bikarbonat poznat je i kao soda bikarbona. Za pripremu otopine omekšivača: ulijte pola šalice sode bikarbone u čašu vode i zatim stavite tu mješavinu u poseban odjeljak namijenjen za to. Čak i ako miris nije toliko jak, imajte na umu da će vaša odjeća biti vrlo mekana zbog sposobnosti omekšavanja vode koju nudi nenadmašna soda bikarbona.