Fata je stigla do zubarske ordinacije, skinula suknju i sjela, udobno se smjestivši.

Zubar ljubazno obavještava ženu da je pogriješila njegovu ordinaciju, pojašnjavajući da on nije ginekolog.

Fata je pitala da li si Muji jučer korigirao zubnu protezu.

Osoba koja tvrdi da je stomatolog doista govori. Fata precizno naređuje: “Sada ih pažljivo uklonite!

BONUS TEKST

Ivona Pantelić, voditeljica Dnevnika RTS-a, snažno je prisutna na društvenim mrežama, redovito dijeleći uvide u svoja osobna i profesionalna iskustva. Na svom Instagram profilu podijelila je fotografiju snimljenu u studiju na kojoj mirno spava. Ivona je u opisu fotografije napomenula da osim što joj se lagano spava, nema vidljivih znakova da ima temperaturu od 38 stupnjeva.

U nedavnim raspravama Ivona je ispričala svoju osobnu borbu protiv nemilosrdne bolesti. Otvoreno i iskreno dijeljenje uvijek je bio moj preferirani pristup. Čvrsto vjerujem da ništa ne može ostati skriveno i puno je bolje da sam otkrijem svaku istinu prije nego što se otkrije. To mi donosi osjećaj olakšanja i olakšava mi stvari, a istovremeno tjera druge da se suoče i prihvate stvarnost.

U suosjećajnom smislu, ne smatram se posebno humanitarnom osobom, ali shvatio sam da to što sam bio u medijima znači da moj glas i priča mogu doprijeti do drugih. To bi potencijalno moglo olakšati stvari onima koji prolaze kroz slična iskustva. Zahvalna sam što su mi se mnoge žene javile, dijeleći svoje priče o bolesti. Ključno je da svi naučimo prihvatiti i prigrliti svoje bolesti.

Tijekom mojih priprema za liječenje, bliski prijatelj koji je također prošao istu muku upoznao me s drugima koji su se borili s istom bolešću. Podijelile su svoja iskustva sa mnom, zapalivši u meni želju, odlučnost i obvezu da educiram žene o vlastitom putovanju i uvjerim ih da ih strah ne bi trebao izjedati.

Umjesto toga, naglasio sam važnost ustrajnosti tijekom cijelog procesa. Kao što je dobro zdravlje univerzalno pravo, tako je i prisutnost bolesti. To se mora priznati i s njim se suočiti izravno, poručila je tada.

DODATNI TEKST

Zilha Smakić Trtovac, stanovnica Nove Pazarke, dokumentirala je i podijelila svoje hodočašće u Meku na raznim društvenim mrežama. Zilha Trtovac Smakić, nutricionistkinja i instruktorica fitnesa iz Novog Pazara, prkosi i ruši uvriježene predodžbe i stereotipe, kao živi dokaz da spoj tradicionalnog i suvremenog može dati plodonosne rezultate. Svojim dosljednim i čestim ažuriranjima na Instagramu, postala je istaknuta utjecajna osoba u svom području.

Zilha aktivno potiče stil života koji daje prednost zdravlju, često nudeći smjernice o pitanjima prehrane i tjelesne spremnosti. Po završetku svog fakultetskog obrazovanja, nutricionistica je svjesno odlučila osigurati pokrivenost za sebe, odluka zbog koje su njezini roditelji izrazili zabrinutost.

Odluka da nosim hidžab dočekana je sa strepnjom u mojoj obitelji, jer sam prva odlučila za ovaj izbor još dok sam bila apsolventica. Vrijedno je napomenuti da nitko u mojoj obitelji ne prakticira vjeru povezanu s nošenjem hidžaba, budući da imaju modernija uvjerenja. Njihova zabrinutost primarno se vrtjela oko mogućeg utjecaja mog izgleda na moj profesionalni život, ne samo na posao kojim se trenutno bavim, već na sve njegove aspekte.

Odrasla sam u Pazaru, dolazim iz obrazovane obitelji, sva trojica smo završili fakultete. Motiv moje odluke da nosim hidžab nalazi se u susretima koje sam imao s dvije djevojke, Jelenom i Aleksandrom, u našoj džamiji u Beogradu. Ova dva pojedinca primila su islam i tokom sedmičnih druženja u džamiji obratili su mi se s molbom da im prenesem neka znanja.

Nažalost, nisam mogao ispuniti njihov zahtjev, što je u meni izazvalo osjećaj zavisti. Bilo je obeshrabrujuće shvatiti da su me nadmašili u pogledu vjere, jer sam uvijek sebe zamišljao kao onoga koji ih vodi na njihovom duhovnom putovanju. Ta me spoznaja potaknula da krenem putem molitve.

Nakon toga sam polagao ispite i postigao izuzetne rezultate iz sva četiri predmeta. Međutim, bio sam odlučan ne biti obični licemjer koji se samo moli prije pregleda. Stoga sam nastavio gorljivo moliti i nakon završetka ispita.