Zdravstvene implikacije povišene razine kolesterola su značajne. Kako biste ublažili moguće simptome, preporučljivo je odmah prilagoditi svoje dnevne rutine. Bez da su toga i svjesni, mnogi se pojedinci trenutno bore s opasnim problemom visokog kolesterola. Iako ovo stanje ne pokazuje nikakve jasne simptome, može značajno povećati rizik od razvoja teških bolesti poput bolesti srca ili moždanog udara.

  • Međutim, postoje slučajevi u kojima se visok kolesterol može pojaviti kroz poteškoće s pamćenjem i koncentracijom ili probavne smetnje, kao što je primijetila dr. Angela Bell. Simptomi koji se najčešće povezuju s visokim kolesterolom uključuju: Iako visoki kolesterol ne pokazuje nikakve zamjetne simptome, on ima utjecaj na cirkulaciju, što zauzvrat utječe na različite aspekte vašeg blagostanja.

Smanjeni protok krvi uzrokovan visokim kolesterolom može dovesti do komplikacija u vašem probavnom traktu, pa čak i utjecati na vaš vid. Studija koju su proveli stručnjaci sugerira da neki pojedinci mogu doživjeti zamagljen vid ili privremenu sljepoću kao posljedicu. Nadalje, visoki kolesterol se također može manifestirati kao bijele mrlje koje se pojavljuju ispod kože.

  • Kineski znanstvenici proveli su istraživanje koje pokazuje da povišena razina kolesterola u krvotoku često dovodi do kognitivnih poremećaja, posebice pamćenja i koncentracije. S vremenom ovaj čimbenik može pridonijeti nastanku teških stanja poput bolesti srca ili moždanog udara. O simptomima koji se obično povezuju s moždanim udarom već se raspravljalo na Zdravé Stravování. Bol u prsima, otežano disanje i vrtoglavica indikativni su znakovi srčanog udara.

Znakovi neadekvatnog protoka krvi vidljivi su u ekstremitetima, što rezultira osjećajem trnaca i obamrlosti. Zaštita od raznih problema može se postići usvajanjem hranjive dijete. Preuzimanje vlastitog visokog kolesterola može se postići na potpuno prirodan način. Pridržavajući se načela zdravog načina života, možete svjedočiti brzom smanjenju razine kolesterola u roku od nekoliko dana.

  • Osobito je preporučljivo započeti ovo putovanje usredotočujući se na svoje prehrambene izbore, kao što je predložila medicinska stručnjakinja Debra Sullivan. Konzumacija nezdrave, prerađene hrane može pogoršati visoke razine kolesterola. Stoga je imperativ izbaciti svu masnu i prerađenu hranu iz svoje prehrane i zamijeniti je raznim alternativama bogatim vlaknima kao što su voće, žitarice, mahunarke i povrće.

Prema web stranici Healthline, preporučljivo je integrirati redovitu tjelesnu aktivnost, poput hodanja, trčanja ili plivanja, u svoj dnevni režim. Osim toga, važno je pripaziti na konzumaciju alkohola i duhana jer su ta dva čimbenika glavni krivci za moguće zdravstvene probleme. Također se preporučuje da zakažete periodične preglede kod svog liječnika, koji će provesti potrebne procjene kako bi procijenio vaše cjelokupno blagostanje.