Unatoč sve većem broju kritičara koji osporavaju njegove ideje i teorije, Sigmund Freud ostaje najpoznatiji psihijatar na svijetu. Zanimljivo je da je također ponudio dragocjene savjete o tome kako upravljati interakcijama s neprijateljskim pojedincima. Na temelju učenja glasovitog austrijskog psihijatra Sigmunda Freuda može se zaključiti da je osoba koja je univerzalno voljena, nikada ne doživljava nevolje i zaštićena je od grubosti, vjerojatno mrtva.

  • Ovo sugerira da je neizbježno susresti se s negativnošću drugih, jer će ona postojati nepromjenjivo. Imate mogućnost kontrolirati stupanj do kojeg uvredljive primjedbe utječu na vaš život i kako ćete odlučiti reagirati na njih. Kritika, osuda i uvrede od drugih mogu naštetiti našem samopouzdanju i emocionalnom zdravlju. Kao pojedinci vođeni emocijama, sasvim je prirodno da osjećamo nelagodu pred negativnim komentarima.

Kada primate povratne informacije, važno je prihvatiti konstruktivnu kritiku od nekoga kome vjerujete. Međutim, uvrede u komunikaciji su poput otrovnih strijela kojima se nanosi zlo. Jedina namjera osobe koja vas vrijeđa je da vam nanese bol. Kao što je Freud jednom primijetio, pojedinci s otpornim karakterom ne dopuštaju da ih riječi drugih opterećuju.

U ovom je odlomku naglašen značaj promjene našeg gledišta i njegovanja samopouzdanja kako bismo se zaštitili od štetnih posljedica uvreda i pogrdnih primjedbi. To odražava Freudovu tvrdnju da otporni pojedinci ostaju neprobojni na riječi drugih. Tijekom naših života često susrećemo pojedince sa suprotnim osobnostima i perspektivama, što rezultira neslaganjem.

  • Prepoznavanje važnosti primanja konstruktivnih povratnih informacija od naših voljenih je ključno, ali je jednako važno priznati da verbalni napadi u komunikaciji djeluju kao štetni projektili s namjerom nanošenja štete. Neophodno je imati na umu da ove uvredljive primjedbe otkrivaju bolji uvid u karakter pojedinca koji ih izgovara, umjesto da daju ikakvo smisleno razmišljanje o nama samima.

U svrhu rješavanja uvredljivih primjedbi i nepoželjnog ponašanja, autor predlaže metodu u dva koraka. Kada imate posla s osobama koje imaju blizak odnos, ali su u sukobu, preporučuje se suzdržati se od upuštanja u rasprave i umjesto toga odgovoriti izravnom afirmacijom kako bi se suprotstavili svim negativnim pretpostavkama. Ova strategija učinkovito neutralizira njihovo ponašanje i štiti od potencijalne štete.

  • Kako bismo njegovali osjećaj vlastite vrijednosti, bitno je priznati da unutarnji mir ne bi trebao ovisiti o vanjskim prosudbama. Razvijanje snažnog osjećaja samopoštovanja zahtijeva temeljitu samoprocjenu, budući da stajališta drugih često nisu temeljita i točna. Kako biste zaštitili vlastito mentalno i sveukupno blagostanje, mudro je postaviti jasne granice s osobama koje pokazuju toksično ponašanje.

Ovaj tekst služi kao ključni podsjetnik da date prednost vlastitom mentalnom zdravlju i općem blagostanju tako što ćete se kloniti toksičnih osoba i suzdržavati se od rasipanja dragocjenog vremena. Svojom zadivljujućom izvedbom pjesme “The Code”, Nimo, švicarski predstavnik na Eurosongu, bez muke je osvojio srca publike, učvrstivši svoju poziciju moćnog natjecatelja i ostavivši nezaboravan trag na gledatelje.

  • Odjeven u upečatljivu ružičastu suknju, njegova vokalna moć hipnotizirala je publiku. U određenim trenucima, njegovo vokalno umijeće ima takav intenzitet da bi se lako moglo krivo protumačiti kao glasovi renomiranog opernog pjevača, samo da bi brzo prešao u impresivan rep koji bi čak i najiskusnije repere ostavio u čudu.

Ovaj snažan prikaz nosi dirljivu poruku za one koji ismijavaju pojedince koji se identificiraju kao nebinarni. Pokazujući nepokolebljivu hrabrost, izvanredna osoba, koja se identificira kao nebinarna i preferira zamjenice “oni/oni”, neustrašivo je stupila na pozornicu, ponosno pokazujući posebnu zastavu koja simbolizira nebinarnu zajednicu.

 

  • Iako možda nisu svi u početku shvatili važnost ove zastave, Nimo se neustrašivo uhvatio u koštac i sa samom zastavom i sa svojim osjećajem sebe. Crpeći inspiraciju iz vlastitih transformativnih iskustava i prepreka na koje je nailazio, Nimo je naišao na idealan izvor inspiracije za svoju eurovizijsku pjesmu.

Predstavljanjem očaravajućeg prikaza, njegova je namjera bila promovirati ideju samoosnaživanja i skrenuti pozornost na izazove s kojima se svakodnevno suočava. Nimo je priznao da je njegova prisutnost u programu probudila svježu svijest među publikom, posebno u Švicarskoj, potičući bolje razumijevanje nebinarnih pojedinaca. Izrazio je neizmjerno zadovoljstvo što može služiti kao predstavnik svoje zajednice na tako velikoj platformi, naglašavajući da ovaj pothvat ne poduzima sam.