Nakon završetka svadbenog slavlja, Mujo i Fata su se povukli u svoju spavaću sobu, odmah se predajući snu. Mujo nježno miluje cijeli Fatin stas, izražavajući privrženost i prisnost. Polje preda mnom ostaje netaknuto, čeka da bude preorano. Sljedeće jutro, dok je Mujo ležao u krevetu, misli su bile usmjerene na njegovu netaknutu njivu…

Treće noći naizmjence nježno miluje Muju i fizički ga maltretira, izražavajući svoju frustraciju zbog njegove neorane njive i namjeru da ili riješi problem ili sutradan zatraži pomoć od zadruge.

BONUS PRIČA:

Prema studiji, samo jedna trećina pojedinaca posjeduje sposobnost da odmah prepozna simptome anksioznosti i započne liječenje. Utjecaj anksioznih poremećaja na svakodnevni život može biti ozbiljan, što naglašava važnost pravodobnog prepoznavanja simptoma. Evo nekoliko najčešćih znakova tjeskobe: Anksiozni poremećaj može se manifestirati različitim simptomima, kao što je osjećaj hladnih nogu i ruku.

Ova pojava označava neravnotežu u cirkulaciji krvi, s koncentracijom krvi u gornjim i donjim ekstremitetima. Osim toga, pojedinci mogu osjetiti nedostatak kisika tijekom gutanja i često zijevati. Pretjerani unos kisika može povećati osjetljivost probavnog sustava, što dovodi do problema s plinovima i crijevima koji mogu uzrokovati nelagodu. Ako osjetite bilo koji od ovih simptoma, ključno je konzultirati liječnika radi točne dijagnoze i odgovarajućeg liječenja.

1. Korištenje lovorovog lista kao sredstva za opuštanje Biljka lovor posjeduje moćna svojstva koja smanjuju upalu i pružaju umirujući učinak. Postoje različiti načini za uključivanje lovora u vašu rutinu: Poboljšanje okusa i promicanje dobrobiti može se postići dodavanjem lovorovih listova vašim jelima.

1. Stvaranje mirne atmosfere: Zagrijavanjem lovorovih listova možete unijeti prostor umirujućim mirisom koji potiče opuštanje. 2. Smirenje kroz jogu: Bavljenje vježbama joge može pridonijeti osjećaju smirenosti i spokoja. Specifični položaji joge imaju potencijal ublažiti stres i poboljšati kvalitetu sna. Zauzmite ležeći položaj i podignite noge prema stropu, zauzimajući pozu Viparita Karani.

Zauzimanjem ovog položaja možete poboljšati protok krvi kroz tijelo i pospješiti stanje mira i smirenosti. Kako biste iskusili umirujuće dobrobiti Supta Baddha Konasane, lezite na leđa i nježno spojite stopala dok dopuštate koljenima da se graciozno razdvoje. Poznato je da ovaj položaj ublažava napetost i izaziva stanje opuštenosti cijelog tijela. Zauzmite pozu beživotnog tijela, poznatu kao Savasana.

Nađite se kako ležite na leđima, s ispruženim i opuštenim udovima. Usmjerite pozornost na dah i ostanite u tom stanju nekoliko minuta. 3. Umirujuća hrana i biljni napitci L-teanin koji se nalazi u zelenom čaju služi kao izniman reduktor stresa, dok konzumacija tamne čokolade učinkovito snižava razinu hormona stresa. Med ima sposobnost popravljanja raspoloženja i ublažavanja osjećaja tjeskobe.

Osim toga, uključivanje meditacije i tehnika dubokog disanja također može pridonijeti osjećaju smirenosti i opuštenosti. Pokazalo se da kratka tišina kroz meditaciju ima značajan utjecaj na razinu stresa. Slično tome, prakticiranje tehnika sporog i dubokog disanja može učinkovito ublažiti osjećaj tjeskobe.

5. Učinkovite tehnike za ublažavanje stresa Uključivanje u odbrojavanje može biti učinkovita tehnika za unošenje osjećaja smirenosti uma. Jedna učinkovita metoda za smanjenje stresa je nanošenje hladne vode na zglobove. Hlađenjem zapešća pojedinci mogu doživjeti smanjenje razine stresa. Osim toga, pokazalo se da provođenje vremena u drugačijem okruženju, posebice na otvorenom, pozitivno utječe na raspoloženje.

Pogled kroz prozor ima umirujući učinak na um. Maženje s krznenim društvom ne samo da poboljšava raspoloženje, već i ublažava stres. 6. Praktični prijedlozi za korištenje lovora Utvrđeno je da lovor potencijalno ublažava respiratorne simptome, pružajući olakšanje osobama koje imaju problema s dišnim sustavom.

Osim toga, sugerira se da bi lovor mogao biti koristan za one koji žele kontrolirati razinu kolesterola. Uključivanje ovih prirodnih tehnika u svakodnevnu rutinu može uvelike pridonijeti smanjenju tjeskobe i poboljšanju općeg blagostanja.