Možda, ako se nađete sami unatoč tome što imate posao iz snova, sjajne prijatelje, atraktivan izgled i intrigantan unutarnji svijet, možda bi bilo vrijedno razmisliti o tome da bi vaša kuća mogla tome pridonijeti. Slično načelima feng shuija, psiholozi su oduvijek naglašavali dubok utjecaj koji naše okruženje ima na nas, od globalnih okolnosti do intimnog prostora koji nazivamo “dom”.

  • Dom služi kao zaštitno utočište u burnim vremenima i posuda za naše najsretnije trenutke. Međutim, nije neuobičajeno doći kući i iznenada osjetiti nedostatak mira, što na kraju dovodi do žudnje za bijegom. Prema feng shuiju, ovo nezadovoljstvo može se pripisati dizajnu vašeg prostora, koji ometa protok energije i sprječava vas da u potpunosti prihvatite život.

Srećom, jednostavna prilagodba interijera može preusmjeriti energiju i vratiti sklad. Koncept pretjeranog minimalizma odnosi se na ekstremni pristup jednostavnosti i redukciji. Iako je svakako prihvatljivo cijeniti minimalizam i funkcionalnost, stručnjaci za feng shui upozoravaju na pretjeranu privrženost suzdržanosti jer to može negativno utjecati na vaš život. Odvojite trenutak da razmislite o svojoj razini udobnosti unutar tih sivih zidova i kompaktnih ormarića.

  • Možda je vrijeme da unesete malo topline i udobnosti? Nema potrebe da se zatrpavate neredom, ali nekoliko ukrasnih jastuka može učiniti razliku. Razmislite o tome da s vremena na vrijeme zapalite svijeće i pijuckate čaj iz prekrasne šalice. Dopuštajući si da se opustite i cijenite ljepotu, na kraju ćete privući istu pozitivnu energiju. U domu koji obuhvaća ljubav ne bi trebalo biti “praznine”, već obilje “mekoće” i udobnosti. Krevet nije bio udoban.

Ne može se precijeniti značaj kreveta kada se radi o izbjegavanju raznih nevolja. Njegova važnost kreće se od zaštite leđa i promicanja mirnog sna do čak privlačenja savršenog partnera. Prema feng shuiju i drugim tradicijama, preporuča se spavati na bračnom krevetu s prostranim uzglavljem. Također se savjetuje postaviti krevet dalje od zida, dopuštajući vitalnoj energiji poznatoj kao “chi” da teče skladno i donosi pozitivne rezultate. Osim toga, korisno je redovito mijenjati posteljinu i marljivo čistiti prostor ispod kreveta brisanjem prašine i brisanjem poda.

 

  • Uređenje i upravljanje fizičkim prostorima Raspored namještaja u svakoj prostoriji je od iznimne važnosti. Proučavanjem načela drevnih istočnjačkih učenja o prostornoj organizaciji potencijalno se mogu izbjeći osobni neuspjesi uzrokovani lošim planiranjem. Kao što je prethodno spomenuto, smještaj kreveta je ključan, posebice izbjegavanje uzglavlja okrenutog prema sjeveru kako bi se spriječio bilo kakav negativan utjecaj na nečiju karijeru. Odlučite se za nježnu rasvjetu i namještaj u mirnim nijansama.

Uklonite zidne satove i televizore, stvarajući atmosferu mira i, idealno, apsolutnu tišinu. Na kraju, ne možemo dovoljno naglasiti važnost čistoće. Kutni rubovi Postoji vjerovanje da oštri uglovi u domu imaju tendenciju privlačenja osjećaja usamljenosti. Ako želite renovirati svoj životni prostor, savjetuje se da se posavjetujete sa stručnjakom koji može izravnati te kutove. Međutim, ako obnova ne dolazi u obzir, postoje alternativne metode za suzbijanje ove negativne energije.

  • Razmislite o postavljanju toplih, primamljivih rasvjetnih tijela u ove kutove ili preraspodjeli namještaja kako biste stvorili udoban prostor za sjedenje. Dodavanje komode s ladicama i njezino ukrašavanje vazama ispunjenim cvijećem ili biljkama također može pomoći ublažiti oštrinu. Važno je napomenuti da, iako kaktus možda nije od najveće pomoći u privlačenju ljubavi, spathiphyllum, poznat po svojoj ženskoj energiji, može pomoći u donošenju sreće i pozitivnih iskustava u vaš život.

Stariji artefakti Odložite ili reciklirajte predmete koji nisu bili korišteni dulje vrijeme bez odlaganja. Nemojte tražiti isprike vezane uz vremenska ograničenja. Posvetite nekoliko sati svog slobodnog vremena razvrstavanju po hrpi nepotrebnih stvari koje se vjerojatno nalaze u vašem ormaru.

Ako držite darove od prošlog ljubavnog partnera koji su slomljeni ili oštećeni, priznajmo: vjerojatnost da ćete pronaći novu sreću gotovo je nepostojeća. Stvorite prostor i oslobodite pohranjenu energiju. U dogledno vrijeme nedvojbeno će se pojaviti nova i znatno poboljšana zamjena.