Ne može se pronaći nikakav osjećaj lakoće ili olakšanja pri susretu s određenim pokazateljima. Pojedini astrološki znakovi često su prepoznati po svojoj sklonosti prijevari i izdaji. Iako je važno priznati pozitivne osobine svih horoskopskih znakova, tri su osobito poznata po svojoj sposobnosti da bez napora izdaju i zabadaju druge.U sljedećim odlomcima istražit ćemo te znakove i njihovu sklonost da se bez oklijevanja upuste u takvo ponašanje.

Blizanci 

Prenosi da su Blizanci na glasu po svom dualističkom raspoloženju. Ovaj određeni horoskopski znak, koji spada pod zračni element, poznat je po tome što brzo mijenja svoja mišljenja i stavove, bez napora prilagođavajući svoje ponašanje kako bi odgovaralo okolnostima koje su pri ruci. Iako im ta prilagodljivost daje osjećaj nepredvidivosti, također ih povremeno čini nepouzdanima.

Blizanci se ističu u području komunikacije; međutim, upravo ih to umijeće može učiniti podložnima manipulaciji. Blizanci su poznati po svojoj širokoj mreži poznanstava, iako njihova sklonost održavanju površnih odnosa može rezultirati slučajevima u kojima spremno izdaju one koji su im bliski ako to služi njihovoj vlastitoj prednosti. Njihova stalna žudnja za novitetima i uzbuđenjem može ih natjerati da svojim interesima daju prednost nad lojalnošću.

Škorpion

Škorpioni su poznati po svojim dubokim emocijama i intenzivnom raspoloženju. Ovaj horoskopski znak, povezan s elementom vode, poznat je po svojoj nepokolebljivoj odanosti i strastvenoj prirodi. Međutim, važno je napomenuti da Škorpioni mogu pokazati i osvetoljubivu stranu. Kada dožive osjećaje izdaje ili povrijeđenosti, njihov odgovor može biti izuzetno težak i neoprostiv.

Škorpioni imaju iznimnu sposobnost pamćenja prošlih prijestupa i skloni su preciznom planiranju svoje osvete, pokazujući strpljenje i spremnost da čekaju dok ne dođe povoljan trenutak za odmazdu. Majstori prikrivanja svojih pravih motiva, Škorpioni posjeduju izvanredan talent za tajnovitost i manipulaciju. Ispod svoje primamljive i karizmatične fasade kriju duboku emocionalnu prirodu koja ih može natjerati da traže osvetu ili vrše kontrolu, što u konačnici dovodi do potencijalne izdaje onih u njihovom unutarnjem krugu.

Jarac

Jarci posjeduju reputaciju svoje nepokolebljive volje i odlučne prirode. Ovaj horoskopski znak, ukorijenjen u elementu zemlje, pokazuje nepokolebljivu predanost ostvarenju svojih ciljeva, čak i ako to znači žrtvovanje određenih aspekata na tom putu. Njihov neemocionalan i logičan pristup može ih navesti da daju prednost osobnom interesu kada donose odluke.

Jarci pokazuju vještinu u strateškim manevrima i spremni su donijeti teške odluke, zanemarujući bilo kakve potencijalne emocionalne posljedice. Znak Jarca poznat je po iznimnoj disciplini i nepokolebljivoj usredotočenosti. Međutim, upravo ih ova karakteristika ponekad može natjerati da izdaju pojedince koji im smetaju na putu do postignuća. Njihova neumoljiva potraga za kontrolom i autoritetom često ih tjera da pribjegnu manipulativnim taktikama, nanoseći duboke rane onima koji su im dali povjerenje.

BONUS TEKST

Posljednjih nekoliko dana u Srbiji vladaju paklene tropske temperature zbog kojih mnogi građani s nestrpljenjem očekuju moguće olakšanje koje bi mogao donijeti nadolazeći vikend. Proteklih dana u pojedinim gradovima bilježi se subjektivni osjećaj vrućine iznad 40 stupnjeva, pri čemu vanjska temperatura nije bitno niža.

Na raznim društvenim mrežama primjetan je trend dijeljenja slika termometara koji dosežu maksimalnu temperaturu od 50 stupnjeva, što je potaknulo znatiželju o njihovoj izdržljivosti i koliko još mogu izdržati tako ekstremne uvjete. Znanstvenici su 2010. dali rješenje za ovo pitanje.

Istraživanja sugeriraju da bi se odredio maksimalni sigurnosni prag, “mokra temperatura termometra” trebala bi doseći 35 stupnjeva sa 100 posto vlage ili 46 stupnjeva sa 50 posto vlage. Nakon što temperature prijeđu određeni prag, tijelo gubi sposobnost prirodne regulacije temperature putem znojenja, što rezultira potencijalnim povećanjem tjelesne topline koje može biti štetno za zdravlje.

Takvo ekstremno pregrijavanje može rezultirati toplinskim udarom, au težim slučajevima čak i smrtonosnim. Kombinacija povišene vlažnosti i temperature Ivan Ristić, meteorolog amater, objašnjava koliki je značaj ovih maksimalnih vrijednosti i što one zapravo predstavljaju u smislu ljudske izdržljivosti. Prema riječima Ristića, trenutne vremenske prilike ukazuju na vanjsku temperaturu od 35 stupnjeva uz stopostotnu vlažnost zraka.

Iako su se te temperature zadržale posljednjih nekoliko dana, vlažnost zraka obično je bila oko 20 posto. Ristić pojašnjava da kada bi vlaga dosegla 100 posto, to bi bilo nepodnošljivo za svakoga. Našli smo se u situaciji da je vlažnost zraka dosegla vrtoglavih 100 posto. Prema Ristićevim riječima, tijekom posljednjeg vala vlažnost zraka konstantno je dosezala 100 posto na dnevnoj razini.

No, u trenutnim vremenskim uvjetima temperatura je 26 stupnjeva uz vlažnost zraka od 50 posto. Suprotno tome, u područjima gdje se temperatura kreće oko 20 stupnjeva, vlažnost je sada 100 posto. Danas je temperatura porasla do 40 stupnjeva, a vlažnost zraka je 20 posto. Ristić je dalje pojasnio da kod nas s porastom temperature vlažnost zraka ima tendenciju pada. Doista, ove ekstremne temperature karakteristične su za daleka područja zemaljske kugle.

Objašnjava da su te vrijednosti povezane s tropskom klimom i prašumama, koje karakterizira visoka vlažnost zraka. Došljaci teško podnose ovu sredinu. Smještena na ekvatoru, regija doživljava dnevne padaline i temperature koje se kreću oko trideset stupnjeva.

Ristić nas uvjerava da možemo naći utjehu u činjenici da doživjeti “ubojite” temperature u Srbiji nije mogućnost. Ovo pitanje ne bi trebalo da brine unutar granica Srbije. Nama je, kako je pojasnio, jednostavno neizvedivo da imamo tako preveliku vlagu u ovim specifičnim temperaturnim uvjetima.