Priča o njezinu životu doista je zadivljujuća. Jedna od najomiljenijih jugoslavenskih glumica u povijesti, ova šarmantna dama ovih dana možda ne krasi naše ekrane često. Međutim, njezina kći razumije radost koju nam pričinjava kada dijeli svoje fotografije na Instagramu. Proslavljena po nastupima u filmovima “Ko puca, njemu će i otvoriti” i “I Bog stvori kafansku pjevačicu”, Vera Čukić proslavljena je srpska glumica u kazališnim, filmskim i televizijskim okvirima.

  • Publiku je osvojila i svojim izvanrednim ulogama u popularnim serijama kao što su “Samci”, “Zaboravljeni”, “Gore”, “Moja sestrična sa sela” i raznim drugim. Rođena 16. prosinca 1938. u Beogradu, ova izuzetna dama dočekala je 85. godinu života. U braku s pokojnim scenaristom i književnikom Gordanom Mihićem, ponosna je majka Ivane, inače glumice.

Nakon Gordanove smrti, Ivana i Vera donijele su nekonvencionalnu odluku napustiti užurbani grad i preseliti se u neobično selo, izbor koji je prilično neuobičajen u današnjem svijetu. Prihvaćajući miran život daleko od urbane vreve, neprimjetno su prešli u život ruralnog blaženstva. Ivanin Instagram račun služi kao dokaz njihovog novootkrivenog zadovoljstva, pokazujući njihovo duboko cijenjenje za njihovo prebivalište na selu. Baviti se profesijom u kazališnoj industriji.

  • Uz uspješne filmske i televizijske napore, Čukić je ostvarila i uspješnu karijeru u kazališnoj industriji. U početku je svoje predstave uglavnom izvodila u “Ateljeu 212”, da bi se kasnije pridružila cijenjenom ansamblu Narodnog pozorišta. Značajne produkcije u kojima se pojavila su “The Exchange”, “Cocktail”, “Evil Souls”, “The Mask”, “Who’s Afraid of Virginia Woolf” i razna druga.

Formativne godine i obiteljske veze Zbog očeva posla, ona i njezina obitelj, uključujući roditelje i mlađeg brata Vladimira, često su se selili, dvije godine proveli su u Nišu, još dvije u Valjevu, a godinu i pol u Kragujevcu. Iako je bogoslov, moj djed Ivan Čukić je iz plemena Vasojevići i obnašao je uglednu dužnost kotarskog načelnika Berana. Darinka, moja baka po ocu, ima čast da bude prva formalno obrazovana učiteljica u Crnoj Gori.

  • Godine 1968. hrvatski su mediji tijekom Festivala u Puli obznanili da je uplovila u ljubavnu vezu s talentiranim mladim scenaristom i redateljem Gordanom Mihićem. Pusta energija i radost koja je izvirala iz njihovog zajedništva oduševila je mnoge. Njihovo spajanje 1969. godine prati rođenje kćeri Ivane Mihić već sljedeće godine. Nakon Goranove smrti, Vera se odlučila povući iz urbanog života i sada živi usamljenički život.

Udaljen četrdesetak kilometara od grada, nalazim se u izuzetnom kraju, u kući koju smo Gordan i ja, a kasnije i naša kći Ivana, pomno izgradili. Taj trajni put izgradnje i druženja traje pola stoljeća jer smo toliko godina Gordan i ja životni partneri. Moj primarni fokus leži na održavanju našeg dragog doma, osiguravanju njegovog besprijekornog stanja i brizi za potrebe moje voljene Ivane i onih koji su mi dragi srcu. Čin pisanja mi više ne oduzima vrijeme i energiju.

  • Nakon objavljivanja prve dvije knjige, krenula sam u izradu treće. Iako sam uspio ispisati tridesetak stranica, moj napredak je zastao jer sam se našao zaokupljen raznim drugim poslovima, ispričao je Čukić u intervjuu za “Gloriju”. Strogo je zabranjeno preuzimanje bilo kojeg dijela ili cijelog teksta, fotografije ili videa bez navođenja i poveznice na izvor autora, sukladno uvjetima korištenja WMG-a i odredbama Zakona o javnom informiranju i medijima. .