Među potomstvom moje svekrve, koje se sastoji od 4 sina i 3 snahe, ja sam jedina osoba za koju je ona stvorila privrženost. Svaka akcija koju poduzimam nailazi na neodobravanje, zbog čega me srce neprestano muči. Dok sam gledao film, zatekao sam se u žestokoj raspravi s jednim gospodinom.

 

Iznenađujuće, moj je suprug vješto ublažio situaciju suosjećajno shvaćajući momkovu perspektivu. U pokušaju da još više smirim napetost, stao sam na stranu druge osobe i snosio krivnju, naposljetku odlučivši ne poduzeti ništa. Shrvan šokom, stajao sam u nevjerici dok su vodili žestoku raspravu protiv mene.

Uplakanih očiju i slomljena srca, moj zet mi je prišao, obgrlio me oko ramena i hrabro stao u moju obranu. Njegove riječi su savršeno odjeknule misli i emocije koje su se kovitlale u meni… Ne znam kako da izrazim svoju zahvalnost jer bez njega, vjerujem da bih lila suze i odustala od nastupa, ostavljajući me nezadovoljno i nesposobno ponositi se time što je sam. Što se tiče mog muža, njegov pogled je prodro duboko u moju dušu.

BONUS TEKST:

Otkako joj je dijagnosticiran sindrom ukočene osobe, Celine Dion iskreno priča o početnim simptomima koje je doživjela prije dvadeset godina, preprekama s kojima se njezina karijera suočava kao rezultat ove dijagnoze i svakodnevnim borbama koje dolaze s ovom iscrpljujućom bolešću.

U iskrenom Instagram videu objavljenom u prosincu 2022., pjevačica je hrabro otkrila svoju dijagnozu i nakon toga podijelila nesretnu vijest da je morala pomaknuti svoju prvotno planiranu turneju za proljeće 2023. na 2024. Nakon dugotrajnih zdravstvenih problema, bilo mi je neizmjerno teško suočiti se s tim preprekama i otvoreno razgovarati o poteškoćama koje sam prolazio.

Tužan sam što vas moram obavijestiti da neću biti spreman nastaviti svoju europsku turneju u veljači, kao što je Dion naveo u naslovu članka, a što je dokumentirao časopis People. Prema Zakladi, sindrom ukočene osobe je neuobičajeno neurološko stanje koje pogađa samo jednu od milijun osoba.

Karakteriziraju ga simptomi kao što su “hiper-rigidnost, kronična tjeskoba i iscrpljujuća bol”, kao i grčevi mišića takvog intenziteta da imaju potencijal dislocirati zglobove, pa čak i uzrokovati prijelome kostiju. Selin je otvoreno priznala da je često trpjela bolove uzrokovane grčevima mišića koji su joj zahvaćali grlo i stopala, kao i da je imala poteškoća s disanjem i hodanjem. Bilo je očito da je njezina sposobnost hodanja ozbiljno ugrožena.

U lipnju 2024. u emitiranju emisije Prime Video “I Am: Celine Dion”, Celine je ispričala svoj osobni susret s bolešću. Tijekom intervjua za časopis People istog mjeseca, Dion je otkrila da su joj tri sina, Rene-Charles, Nelson i Edi, pružili nepokolebljivu podršku i motivaciju tijekom cijele bitke, posebno nakon gubitka supruga, Renea Angelila, 2016. Postojalo je vrijeme kada je moja sposobnost hodanja bila ozbiljno ugrožena i žudio sam za životom kakav sam nekoć imao.

Moja su djeca počela primjećivati ​​ovu promjenu. Razmišljao sam: “Već su doživjeli gubitak jednog roditelja. Ne želim da žive u strahu.” Umirio sam ih, rekavši: “Možda ste izgubili oca, a sada se vaša majka suočava sa zdravstvenim izazovima, ali to nije isto. Neću podleći smrti. Umjesto toga, prilagodit ću se i naučiti živjeti s ovim stanjem. Ova sveobuhvatna vremenska linija prati zdravstveno putovanje Celine Dion, obuhvaćajući njezinu početnu dijagnozu i naknadno liječenje njezine bolesti.

Preuzeo sam kontrolu svojim glasom koji me vodio. Tijekom nedavno objavljenog dokumentarca u lipnju, otvoreno je govorila o svojoj karijeri i bolesti, priznajući da joj je upravo njezin glas služio kao vodilja. Dopustio sam svom glasu da vodi orkestraciju mog života, spremno slijedeći njegovo vodstvo. Mantra “Ti vodiš, ja slijedim” duboko je odjeknula u meni jer mi je donijela neizmjernu sreću i ispunjenje.

Kada je vaš glas izvor radosti, on vas prirodno nadahnjuje da uložite najveći trud i predanost. U svom inauguracijskom televizijskom intervjuu nakon dijagnoze, Selin je za NBC News podijelila da pjevanje s njezinim sindromom ima osjećaj kao da joj netko steže grlo, neposredno prije premijere dokumentarca. Osjećaj je sličan sili koja vrši pritisak na vaše grlo, ograničavajući vam vokalni raspon i sprječavajući vas da dosegnete više ili niže tonove.

Osim toga, podijelila je svoju osobnu borbu s boli koju podnosi, izražavajući da joj ukočenost često daje osjećaj da je nepokretna i ograničena na jedinstveni položaj. Dion je opisao osjećaj kada se čini da će njegova stopala ostati šiljasta ako ih tako postavi. Slično tome, dok kuha, osjeća se kao da će mu prsti i ruke ostati u položaju za kuhanje. Taj je osjećaj usporedio s grčem, kao da su mu udovi blokirani i ne mogu se osloboditi.