Kad sam imao samo sedam godina, prije pet godina umrla mi je majka. No, moj otac je bio uz mene, a nedavno je prije tri mjeseca ušao u novi brak. S nepunih sedam godina doživjela sam gubitak majke koja je preminula prije pet godina. Od tada je moj otac moj primarni skrbnik.

 

Međutim, prije tri mjeseca on se ponovno oženio, a ja sam dobila maćehu. Nažalost, ovaj novi dodatak našoj obitelji pokazao se prilično zlonamjernim. U trenucima kada smo bili sami, izlagala me je zlostavljanju. Nažalost, zbog nedostatka konkretnih dokaza i neizvjesnosti njegove moguće reakcije, ocu nikada nisam otkrio te događaje.

Kad je moj otac ušao i svjedočio trenutku kada je na mene izbacila bujicu psovki i poniženja, to je izazvalo veliki sukob. No, bez trenutka oklijevanja, otac je čvrsto stao uz mene, pružajući mi osjećaj sigurnosti i utjehe. U tom sam se trenutku srce osjećalo kao mjesto utjehe.

Tada je postavila ultimatum: ili ću je napustiti ili ću napustiti tog problematičnog mališana. Gledajući ravno u mene, moj otac je mirno izjavio: “Riješit ću se tog djeteta, tog razuzdanog izazivača problema.

” I tako, dolaskom Zlog Meda, uzeo ju je za ruku i munjevito otjerao iz našeg doma. Za one koji imaju uporan kašalj i bronhitis, pokušajte ovu kombinaciju. Iskorištavanjem snažnih prednosti meda i banane možete ublažiti upalu, umiriti nadraženo grlo, pa čak i riješiti probleme s kašljem i probavom.

BONUS TEKST

Za osobe koje pate od dugotrajnog kašlja i bronhitisa, preporučujemo da probaju ovu kombinaciju. Iskorištavanjem snažnih prednosti meda i banane možete ublažiti upalu, umiriti nadraženo grlo i riješiti probleme s kašljem i probavom. Materijal u svom prirodnom stanju: sirov.

Sadržaj se nastavlja nakon što oglas završi.

Za pripremu ovog recepta trebat će vam 400 ml vode koja je prokuhala,

2 srednje velike banane na kojima su se pojavile crne mrlje i

2 žličice meda.

pripremiti:

Za početak skinite koru s banane i zgnječite je vilicom ili žlicom. Preporuča se koristiti drvenu lopaticu za ovaj zadatak jer metalna lopatica može uzrokovati promjenu boje banane. Zatim stavite banane u tavu i ulijte kipuću vodu. Ostavite ih da odstoje otprilike trideset minuta. Kako bi sačuvali ljekovita svojstva meda, ključno ga je dodati u smjesu nakon što se ohladi.

Dodavanje ranije, dok voda još ključa, rezultiralo bi gubitkom ovih korisnih svojstava. primjena: Popijte porciju od 100 ml ovog napitka u četiri odvojena navrata tijekom dana. Recept sadrži dovoljno sastojaka za jedan dan, stoga je potrebno ujutro pripremiti drugu količinu. U roku od samo pet dana, počet ćete svjedočiti prvim ishodima.

DODATNI TEKST

Ako osjećate trajno peckanje ili svrbež u grlu, vjerojatno je to posljedica prehlade, alergije ili GERB-a (gastroezofagealne refluksne bolesti). Međutim, važno je ne zanemariti ovaj simptom i odmah potražiti liječničku pomoć. Liječnik će moći identificirati najčešće čimbenike koji pridonose ovom stanju i dati smjernice o mjerama samonjege.

Kada gornji dišni putevi, koji uključuju nos, usta i grlo, postanu nadraženi, to se često manifestira kao bol u grlu. Postoje različiti čimbenici koji mogu dovesti do ove iritacije, u rasponu od alergija i izloženosti kemikalijama do uobičajenih bolesti poput prehlade. Osim toga, refluks kiseline također može pridonijeti ovom fenomenu.

Međutim, važno je napomenuti da uporna upala grla koja traje duže od četiri tjedna može ukazivati ​​na ozbiljnije osnovno stanje, poput raka, iako je to rijetko. Postoje različiti čimbenici koji mogu doprinijeti osjećaju grebanja i svrbeža u grlu, kao što su: Refluks kiseline i gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) Kada se želučana kiselina povuče u jednjak, koji je prolaz koji povezuje želudac i grlo, uzrokuje refluks kiseline.

Dr. Sajmon Hodes, specijalist opće medicine, objašnjava da refluks kiseline može dovesti i do golicanja u grlu i kašlja, što bi mnoge moglo iznenaditi. Osim toga, postoji stanje poznato kao tihi refluks gdje pojedinci mogu osjetiti kašalj bez ikakvog osjećaja kiselosti. Ako osjećate grebanje ili peckanje u grlu, moguće je da imate posla s refluksom kiseline ili njegovim upornijim dvojnikom, gastroezofagealnom refluksnom bolešću (GERB).

Nakon konzumacije masne ili kisele hrane, osobito kada se sagnete ili ležite, povećava se vjerojatnost pojave refluksa. U takvim slučajevima, kiselina može lako doći do grla, popraćena drugim simptomima refluksa kiseline kao što su peckanje u prsima, mučnina ili kiseli okus u ustima.