Jedna od naših YouTube pratiteljica, Monika M., velikodušno je podijelila svoj osobni recept za izradu domaćeg omekšivača. Brojni pojedinci izrazili su svoje čuđenje divnim mirisom njezine odjeće, ne mogu vjerovati da se oslanja na domaći omekšivač, a ne na alternativu kupljenu u trgovini.

Uzbuđeni smo što možemo predstaviti detaljne upute koje je dala Monika za proizvodnju ovog ekonomičnog i učinkovitog omekšivača rublja. Za pripremu otopine pomiješajte 90 grama čvrstog sapuna s 2,5 litre vode i dodajte 50 mililitara octa. Stavite sapun u lonac nakon što ga naribate, a zatim dodate jednu litru vode.

Tijekom kuhanja smjesu neprestano miješajte dok se sapun potpuno ne otopi, a konzistencija malo zgusne. Ostavite smjesu da se ohladi 3 sata. Nakon što se smjesa stvrdne, upotrijebite je mikserom za miješanje. Nastavite s prebacivanjem smjese natrag u lonac. Pomiješajte preostalih 1,5 litara vode sobne temperature s 50 ml octa. Smjesu dobro izmiješajte mikserom.

Dodavanje prehrambene boje u smjesu nije obavezno, ali nije obavezno. Kada je omekšivač gotov, prebacite ga u bocu za pohranu i koristite na isti način kao i obični omekšivač. Ne samo da ovaj DIY omekšivač ima ugodan miris, već je i nevjerojatno ekonomičan. Korištenjem ovog omekšivača možete značajno smanjiti svoje troškove.

Štoviše, ova domaća otopina učinkovito omekšava vodu i ne šteti cjelovitosti vlakana odjeće, za razliku od određenih alternativa kupljenih u trgovini. Monika ga čak uključuje u svoju rutinu čišćenja podova, što rezultira ugodnim mirisom u cijelom njezinom domu.

BONUS TEKST

Moza bint Naser, jedina javno priznata supruga bivšeg katarskog emira, drži poziciju njegove druge od tri supruge. Smatrana kao okosnica nacije, ona nije samo majka sadašnjeg katarskog emira, već služi i kao povezujuća snaga koja ujedinjuje zemlju. U dobi od 64 godine, Moza bin Naser prkosi svojim godinama, izgleda izrazito mladoliko, lako ju se zamijeni s nekim tri desetljeća mlađim.

Često se primjećuje da arapske žene posjeduju duboko razumijevanje brige o sebi, što je oštra suprotnost zanemarivanju koje se često viđa među ženama u drugim kulturama. Moza bin Naser svojim impresivnim postignućima služi i kao poveznica i kao istaknuti predstavnik Katara. Ona se može pohvaliti ne samo sa sedmero djece, već i sa nevjerojatnih sedam doktorata, vodeći neobičan život koji osvaja one koji je sretnu.

 

Fotografija Moze bin Naser prikazuje njezinu zadivljujuću prisutnost, učvršćujući njezin status istaknute osobe u Kataru. Bez obzira na okolnosti, Moza bint Naser stekla je svjetsku prepoznatljivost kao modna ikona, osvojivši nas sve svojim besprijekornim stilom koji bez problema nadopunjuje kaftan kao nitko drugi. Možete li mi dati više konteksta ili informacija o Mozi bint Naser?

Postoji mogućnost da ovo zaokupi vaš interes. Japanci imaju jedinstveni trik kako ostati svjež na ekstremnim vrućinama, a koji se pokazao učinkovitim čak i na temperaturama od čak 40C. Kao bivša druga supruga katarskog šeika, ona nije samo njegova jedina javna supruga, već i jedna od ukupno tri žene. S nepunih 18 godina stupila je u brak s katarskim emirom 1977. Tijekom tog razdoblja studirala je na Sveučilištu u Kataru, a devet godina kasnije, nakon vjenčanja, zaslužila je cijenjeno zvanje diplomiranog sociologa.

Moza, majka sedmero djece, svoju je strast prema politici prenijela na svojih pet sinova i dvije kćeri, koji su aktivno uključeni u političku sferu. Unatoč užurbanom obiteljskom životu, Moza je dala prednost svojim akademskim aktivnostima i uspješno stekla sedam doktorata.

Danas je i dalje vrlo angažirana u političkoj sferi. Kako navode, ona je najveća ljubav šeika Hamada bin Khalife Al Thanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođenac, proglašen je prijestolonasljednikom i trenutno nosi titulu emira. Moza se često naziva vezivnim tkivom Katara zbog svoje značajne uloge u premošćivanju jaza između bivšeg i sadašnjeg emira.

Među dvije dodatne supruge katarskog emira, Monzah se ističe kao najobrazovanija, nadmašivši ne samo ostale supruge u njihovom kućanstvu, već i cijeli arapski svijet. Na svom Instagram profilu iznad svih titula ističe važnost biti majka svojoj djeci, a pritom se strastveno zalaže za prava žena i djece.