Kroz povijest su zagonetke i vizualni testovi neprestano plijenili zanimanje pojedinaca.

Korištenjem ovog pregleda pojedinci imaju priliku procijeniti svoju sposobnost zapažanja, zaključivanja i vidne oštrine.

Proučite sliku s velikom pažnjom. Možete li locirati skriveno stvorenje unutra?

 

RIJEŠENJE:

BONUS TEKST:

U dobi od 40 godina nalazim se razvedena i majka sam dvoje djece. Od svoje 29. godine borim se s teškom bolešću. U namjernom činu, odlučio sam odbaciti život pun materijalizma, konzumerizma i stalnih putovanja. Umjesto toga, uživam u jednostavnim radostima majke i cijenim male stvari u životu.

Poniznost mi je postala vodeći princip. Primam sućut od svojih roditelja, sestara i prijatelja koji mi izražavaju suosjećanje zbog neizmjerne “patnje” koju sam proživio zbog niza nesretnih događaja koji su me zadesili. Ipak, u tim iskustvima nalazim sreću. Umjesto da ih doživljavam kao poteškoće, gledam ih kao puke životne izazove.

Ne mogu to nikome artikulirati. Bez obzira na okolnosti, uvijek uspijem pronaći rješenje, odgovor i unutarnji mir. Bit ću dobro. U najizazovnijim trenucima često se uhvatim kako se smijem u suzama. Sjedeći sam, plačem i pucam u smijeh, potpuno svjestan apsurdnosti života i toga kako mi se odvijao.

Vjerujem da je ovo poslužilo kao slamka za spas na brojne načine. Nakon što sam proveo značajan dio vremena u Sjedinjenim Državama, donio sam odluku da se vratim kući zbog moje velike odbojnosti prema zemlji. Unatoč stabilnom poslu i uspješnoj štednji za kupnju stana, moji negativni osjećaji prema naciji doveli su do mog odlaska. Nakon pojave koronavirusa našao sam se bez posla i zdravstvenog osiguranja.

Tijekom razdoblja od pet mjeseci donio sam svjesnu odluku ostati kod kuće kako bih izbjegao bilo kakvu moguću bolest ili ozljedu, budući da si nisam mogao priuštiti pretjerane troškove liječničkih pregleda. Iako nisam siguran u svoje izglede za pronalaženje posla na ovoj lokaciji, barem mogu pronaći utjehu u činjenici da je to okruženje koje izaziva manje tjeskobe u usporedbi s mojom prijašnjom situacijom.

Nemam osobitu naklonost prema životinjama. Posebno psi u meni izazivaju osjećaj straha, dok mi mačke, nažalost, izazivaju alergije. U nastojanju da zadržim distancu, klonim se posjeta prijateljima koji imaju kućne ljubimce u svojim stanovima. Umjesto toga, odlučimo se naći na otvorenom, bilo u lokalnom kafiću ili obližnjem parku.

Iako nikada nisam kritizirao njihov izbor da imaju životinje u svojim životnim prostorima, osobno sam rezervisan prema tome. Veliki problem proizlazi iz zablude da pojedinci mogu jednostavno ući u nečiji dom i uzeti njihova psa; međutim, važno je napomenuti da ako se pas nađe u mom dvorištu, mora ostati u kući jer je navikao na ovu okolinu.

Neka se zna da ako imam averziju prema mirisu životinja, prisutnosti dlake ili ideji da se motaju blizu moje hrane ili odmaraju na mojim jastucima, moja je prerogativ izbjegavati bilo kakvu nelagodu.

Nadalje, vrijedno je napomenuti da psi imaju tendenciju režati i baciti se na mene kada primijete moju nelagodu, odgovor koji je izvan moje kontrole. Dosegao sam svoj limit s dopuštenjem pasa u trgovačkim centrima i predlažem da odvojimo trenutak i ponovno razmotrimo tu praksu.