Ne morate bacati ili mijenjati promijenjene boje i druge bijele predmete koji su izblijedjeli s vremenom. Uz pomoć samo nekoliko sastojaka za čišćenje moguće je ovim predmetima vratiti izvorni izgled. Kada se suočite s promijenjenom bojom plastike, postoje različite metode za vraćanje njezinog izvornog izgleda.

Dok neki mogu preporučiti ulaganje u posebna sredstva za čišćenje u tu svrhu, nepotrebno je izlagati se trošku skupih rješenja kada alternativni sastojci mogu dati jednako zadovoljavajuće rezultate. Kada je riječ o vraćanju požutjele plastike u izvornu bijelu boju, vodikov peroksid se smatra najprikladnijom metodom, što ga čini vrlo učinkovitim rješenjem za čišćenje različitih površina.

Da biste izvršili ovu metodu, prikupite vodikov peroksid i odgovarajuću posudu. Ulijte vodikov peroksid u posudu. Uronite obojenu plastiku u posudu i ostavite da se zasiti. Stavite posudu na izravnu sunčevu svjetlost dok promjena boje ne nestane. Nakon što je plastika vratila svoju početnu bijelu nijansu, pažljivo je isperite i uvjerite se da je potpuno suha.

Ako tražite sigurniju metodu za dezinfekciju prozirnih igračaka i raznih predmeta, preporučujemo da se klonite peroksida i sličnih otopina. Umjesto toga, odlučite koristiti sodu bikarbonu i deterdžent za pranje posuđa kao svoj preferirani pristup u ovoj specifičnoj situaciji. Kako biste obavili ovaj zadatak, uz sodu bikarbonu i deterdžent za pranje posuđa prikupite spužvu, zdjelu, limun, krpu ili ručnik i meku četkicu za zube.

Napravite smjesu kombiniranjem sode bikarbone i deterdženta za pranje posuđa u posudi. Spužvicu lagano navlažite vodom i na nju nanesite pastu. Nastavite nježno ribati igračku kružnim pokretima, zatim je isperite vodom i osušite ručnikom ili krpom.

BONUS TEKST:

Zdrav san igra ključnu ulogu u našem svakodnevnom životu, jer omogućuje našim tijelima da se pomlade i pripreme za nadolazeće dnevne avanture i prepreke. Stoga je od iznimne važnosti odrediti prioritete i usredotočiti se na održavanje dobre rutine spavanja jer je to ključni čimbenik u osiguravanju uspješnog i ispunjenog dana. Britanska zdravstvena služba je dala preporučeni vremenski okvir koji je prikladan za osobe različite dobi.

Kako bi podržali svoj rast i razvoj, mala djeca trebaju dovoljno sati sna kako bi se odmorila i optimizirala tjelesne funkcije, dok odrasli ne trebaju nužno istu količinu sna. Dok su povremene noći lošeg sna podnošljive, česti dnevni umor može ukazivati ​​na kronični nedostatak dovoljnog odmora.

Prema Miroru, prosječnoj odrasloj osobi obično je potrebno otprilike 7 do 9 sati sna. Ipak, faktori kao što su dob, zdravlje i osobne situacije mogu utjecati na individualne potrebe za snom. Osim toga, vrijedi napomenuti da je nekim pojedincima prirodno potrebno više ili manje sna od drugih, a još uvijek mogu funkcionirati na optimalnoj razini, poput Arnolda Schwarzeneggera.

Na količinu sna koju trebaju tinejdžeri, djeca i dojenčad utječe njihov kontinuirani rast, iako se to može razlikovati. Novorođenče, na primjer, obično spava od 8 do 16 sati. Preporučena količina sna za odrasle obično je oko sedam sati po noći, iako je važno napomenuti da to nije precizno mjerenje. Stručnjaci za spavanje naglašavaju da individualne razlike otežavaju uspostavljanje jedinstvenog pristupa spavanju.

U nastavku je opća raščlamba procijenjenih vremenskih okvira za pojedince različitih dobnih skupina: Ne propustite preporučeno trajanje sna za različite dobne skupine: novorođenčad (4-12 mjeseci) treba 12-16 sati sna, uključujući drijemanje; djeca (1-2 godine) zahtijevaju spavanje od 11 do 14 sati, uključujući drijemanje;

djeca predškolske dobi (3-5 godina) trebaju ciljati na 10-13 sati sna, uključujući drijemanje; djeca školske dobi (6-12 godina) trebaju 9-12 sati sna; tinejdžeri (13-18 godina) trebaju ciljati na 8-10 sati sna; a odrasli (18 godina i stariji) trebaju ciljati na 7 sati ili više sna.