Astrolozi su dvostruki Puni Mjesec u Jarcu, koji se događa od 24. lipnja do 21. srpnja, nazvali najneobičnijim događajem ljeta 2024. godine. Ovaj fenomen stvara opoziciju između znakova Jarca i Raka, poravnavajući se s osi pomrčine u Vagi i Ovan.

  • Ovi puni Mjeseci imaju značajan utjecaj na stvari vezane uz karijeru, nekretnine i osobne životne težnje. Nadolazeća pojava drugog punog Mjeseca u Jarcu 21. srpnja 2024. imat će dubok utjecaj na temeljne aspekte života brojnih pojedinaca.

Ovog dana, Mjesec će formirati povoljan trigonski aspekt s nepredvidivim Uranom, što će dovesti do neočekivanih i zapanjujućih događaja. Ova nebeska pojava posebno će utjecati na tri specifična horoskopska znaka, stoga je poželjno provjeriti spadate li u kategoriju onih koji će doživjeti značajne transformacije.

STRIJELAC

Dana 21. srpnja dogodit će se značajan događaj koji se tiče vaših osobnih financija jer Puni Mjesec krasi financijski sektor Jarca. Ovaj vas događaj može potaknuti da razmotrite mogućnosti ulaganja, napravite značajne kupnje ili preispitate svoju raspodjelu prihoda kako biste poboljšali svoju životnu situaciju. Saturn, vladajući planet punog Mjeseca, boravit će u domeni nekretnina, predstavljajući povoljnu priliku za prodaju ili kupnju stana, a potencijalno čak i osiguranje poslovnog prostora za iznajmljivanje.

BLIZANCI

U području financijskih pitanja vaše obitelji, Pun Mjesec će se osjetiti, potencijalno utirući put mogućnostima ulaganja. Možda ćete biti dovoljno sretni da od starijeg člana obitelji dobijete nasljedstvo u obliku stana, vikendice ili parcele koje ćete na kraju odlučiti prodati. Međutim, ključni trenutak doći će s dolaskom Punog Mjeseca u Jarcu. Možda ćete 21. srpnja 2024. dobiti bankovno odobrenje za kredit.

VODENJAK

U ovom Punom Mjesecu za vas se može dogoditi kombinacija mističnih i sudbonosnih događaja. Aktiviran je tajni sektor, dok su istovremeno vaša financijska pitanja pod utjecajem karmičkog planeta Saturna, stvarajući skladnu vezu s nekretninama. Vrlo je vjerojatno da će oko 21. srpnja 2024., u roku od jednog ili dva dana, doći do neočekivanih informacija koje će utjecati na transakciju nekretnine. Naime, pun Mjesec u Jarcu ima potencijal donijeti događaje povezane s prošlošću.

 

BONUS TEKST:

Avokado, sa svojom bogatom, kremastom teksturom i slatkim okusom, nije samo nutritivni izbor za oplemenjivanje svakog obroka, već se ističe i bogatstvom korisnih masnoća. Avokado, tropsko voće s bogatom poviješću, poznato je stoljećima. Njegovi korijeni mogu se pratiti unatrag do bujnih prašuma Južne i Sjeverne Amerike, gdje je imao vitalnu ulogu u kulinarskim praksama još prije 8000 godina.

Inke, Olmeci i Maje bili su među prvima koji su uzgajali ovo cijenjeno voće, smatrajući ga kraljevskom poslasticom koja ima moć hraniti i vanjštinu i unutrašnjost tijela. Njihova oštroumna zapažanja pokazala su se točnima, budući da su kasnija znanstvena istraživanja dosljedno potvrđivala nevjerojatne zdravstvene dobrobiti povezane s avokadom.

Pojam avokado potječe od astečkog izraza “ahuacatl”, što u prijevodu znači “krokodilska kruška”. Uzgoj avokada započeo je prije 5000 godina, au Europu su ga uveli Španjolci tijekom 16. stoljeća. Među nizom hranjivih prehrambenih opcija može se pronaći obilje masnih kiselina. Avokado, poznat po svojoj sočnoj teksturi i bogatom okusu, hranjiv je sastojak koji može poboljšati okus svakog obroka.

Lako ga je prepoznati zbog značajne koncentracije korisnih masti. U porciji od 100 grama avokada možete očekivati ​​otprilike 160 kalorija, 15 grama masti, devet grama ugljikohidrata i dva grama proteina. Uz obilje vlakana, kalija i vitamina E i B, zajedno s folnom kiselinom, avokado se može pohvaliti izvanrednim nizom od približno dvadeset vitalnih vitamina.

Povećavajući nutritivnu vrijednost svakog obroka, u kombinaciji s drugom biljnom hranom, avokado također pomaže u apsorpciji vitamina A, D, E, K i karotenoida. Prema Franku Lipmanu, autoru bestselera New York Timesa, avokado je pravo čudo prirode i savjetuje da ga više puta tjedno uvrstite u prehranu.