Iznos od 300 € poklonili su mi roditelji i rodbina s izričitom namjerom da kupim maturalnu haljinu. Unatoč tome, svjesno sam odlučio podijeliti sredstva s kolegom iz razreda koji se nalazi u nesigurnijoj ekonomskoj situaciji. Svaki dan, njezini se roditelji suočavaju s izazovom kako zaraditi dovoljno novca da pokriju svoje troškove.

U prošlosti sam joj često nudio neki od svojih zalogaja, a dok su svi ostali vodili žustre razgovore o njezinim modnim odlukama, ona je šutjela. Na moje veliko iznenađenje, njezin me odgovor zatekao potpuno nespremnog kad sam joj ga iznio. Iz njezine perspektive, smatrao sam da nisam pri zdravoj pameti jer sam 150 eura smatrao značajnom svotom novca za razmjenu s drugom osobom.

Smatrala je da bi bilo korisnije pokloniti cijelih 300 eura nekome tko je u teškoćama, osobito nekome tko se suočava s izazovima u osiguravanju hrane za svoju djecu, nego ih potrošiti na odjeću za maturalnu zabavu. Nakon što sam je pozorno slušao, nedvosmisleno mogu ustvrditi da nikada nisam naišao na tako dubok osjećaj utjehe, jer ona odiše neviđenom razinom radosti.

BONUS TEKST:

Otkrijte četiri ključna koraka koja liječnici slijede kako bi ubrzali oporavak od prehlade i postigli trenutačno olakšanje. Dok su prehlade obično nepoželjne tijekom blagdanske sezone, zdravstveni stručnjaci posjeduju stručnost potrebnu za ublažavanje neugodnih simptoma iscrpljenosti, umora i glavobolja. Nakon prehlade, pojedinci obično osjećaju simptome kao što su začepljen nosni prolaz, uporan kašalj i respiratorne poteškoće.

Drugi potencijalni pokazatelji mogu uključivati ​​pad tjelesne temperature, osjećaj iscrpljenosti, česte napade kihanja i nelagodu u mišićima. Srećom, postoje jednostavna rješenja koja se mogu isprobati u udobnosti vlastitog doma za ublažavanje ovih simptoma. Vrijedno je napomenuti da zdravstveni stručnjaci rado otkrivaju svoje tehnike za ublažavanje ovih simptoma, a najprivlačniji aspekt je to što je većina tih lijekova potpuno besplatna.

Da bi se ublažili simptomi, dr. Dahval Desai, ravnatelj St. Josepha u Atlanti, preporučuje provedbu osnovnih mjera poput osiguravanja dovoljnog odmora, održavanja hidratacije i unosa hranjivih kalorija. Osobno se odlučuje za opcije bogate proteinima poput jaja, piletine i jogurta, dok se kloni prerađene hrane i pića s kofeinom. Oni u potpunosti razumiju i cijene značaj vode. U trenucima lošeg raspoloženja tekućina uvijek priskače u pomoć. Flores naglašava važnost davanja prioriteta unosu vode, pogotovo zato što odrasli obično konzumiraju manje tekućine, što zadatak može učiniti izazovnijim.

Kako biste osigurali pravilnu hidrataciju, klinika Mayo preporučuje vodu za piće, prirodne sokove, vodu s limunom ili juhu kako biste zadovoljili potrebe vašeg tijela za tekućinom. Davanje prioriteta spavanju je od iznimne važnosti. Kada nastupi bolest, tijelo instinktivno žudi za odmorom kako bi ubrzalo proces ozdravljenja. Ključno je pridržavati se uputa medicinskih stručnjaka i osigurati dovoljan odmor tijekom tih razdoblja.

Klinika Mejo ističe da nedovoljno sna rezultira smanjenim stvaranjem antitijela za borbu protiv infekcije. To vas može učiniti osjetljivijima na prehlade ili produljiti razdoblje oporavka. Preporučljivo je iskoristiti priliku i dopustiti svom tijelu i imunološkom sustavu da obavljaju svoje funkcije tako da odvojite trenutak za stanku.

U slučaju buđenja zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, preporučljivo je što prije vratiti se u krevet, izbjegavati sve napornije aktivnosti tijekom dana i rano se povući navečer. Dr. Kristofer Scuderi, poznati obiteljski liječnik koji radi na Floridi, čvrsto se zalaže za suzdržavanje od preuzimanja dodatnih obaveza tijekom borbe s prehladom, dajući prednost dovoljnom vremenu za oporavak.