Danas, djevojka koja se kaje duboko žali zbog svojih prošlih postupaka, priznajući majci izdaju svog muža. Sa 19 godina Jasmina, porijeklom iz Banjaluke, poduzela je hrabar korak i spasila supruga iz majčinih ruku. Osvrćući se na svoje postupke, priznaje da je bolna lekcija koju je naučila na vjenčanju rezultat karme koja ju je sustigla. Razvod, nakon smrti voljene osobe, naširoko je poznat kao drugo najmučnije i najmučnije iskustvo.

  • Utjecaj razvoda proteže se izvan samih bivših supružnika; utječe na djecu, roditelje, braću i sestre, pa čak i prijatelje. Način na koji se djeca nose s odvajanjem od jednog roditelja razlikuje se ovisno o njihovoj dobi. Mlađa djeca imaju tendenciju da se brzo prilagode novim okolnostima, prilagode se ideji odvojenih domova, odmora i zima. Međutim, kada do razvoda dođe u tinejdžerskim godinama, okolnosti postaju znatno zamršenije.

Utjecaj rastave njihovih roditelja najdublji je na djecu, budući da su u osjetljivoj fazi razvoja i bore se da shvate razloge koji stoje iza raspada njihove obitelji. Podaci dalje pokazuju da su djevojčice sklonije biti emocionalnije pogođene razvodom od dječaka, zahtijevajući dodatnu komunikaciju i dulje razdoblje prilagodbe kako bi se pomirile s novom stvarnošću. Djevojčice su često sklone osjećajima tuge, tjeskobe i nesreće, dok su dječaci skloniji agresivnom ponašanju i prkosu.

  • Istraživanja pokazuju da se dječaci lakše prilagođavaju novoj majčinoj partnerici, dok djevojčice često nailaze na veće poteškoće u tom pogledu… Ovo zapažanje dodatno potkrepljuje priča djevojke iz Banjaluke, koja služi kao potvrda iz stvarnog života. ovaj fenomen. Jasmina je s 19 godina donijela sudbonosnu odluku koja je i dan danas prati, ispričala je u svojoj priči na forumu, rasvjetljavajući koliko je to tragično utjecalo na život njezine majke. Sada ima 27 godina i nosi teret kajanja.

Jasmina se osvrnula na razvod svojih roditelja koji se dogodio u njezinim tinejdžerskim godinama, a sada smatra da je to bio pravi izbor. Vjenčali su se u mladosti, a majka ju je rodila sa samo 17 godina. Činilo se da njezina majka nikada nije imala priliku u potpunosti prigrliti život pun kreposti, jer je odmah bila bačena na odgovornost brige o djetetu i pripremanja obroka.

  • Njihov brak bio je mučen stalnim svađama, bilo zbog obiteljskih sukoba ili financijskih poteškoća. Otac joj je radio kao predradnik u tvornici, dok je majka radila kao kuharica u stričevom restoranu. Unatoč napornom radu, mogli su si priuštiti samo najnužnije, a kako su Jasmina i njezin brat odrastali, financijski napor je postajao sve očitiji. Ubrzo nakon razvoda, njezin otac nije gubio vrijeme i upustio se u novu romantičnu vezu s lokalnom udovicom. Njihova veza je brzo napredovala, jer su brzo počeli suživot.

Za to vrijeme, Jasmina, njezin brat i njihova majka živjeli su u stanu koji je velikodušno ustupio njihov otac, a koji je stekao suradnjom s tvrtkom… Unatoč odsutnosti sukoba i novootkrivenom stanju mira, nisam mogao a da ne osjetim duboku čežnju za svojim ocem. Smatrao sam majku odgovornom za razvod, uvjeren da je mogla pokazati više razumijevanja i suzdržati se od svađa. Iako bi me baka često znala podsjetiti da je “da je tvoja prabaka odlučila šutjeti, kao prava dama, možda se kuća ne bi raspala”, njezine riječi odzvanjaju u meni i dan danas.

  • Kako se godina bližila kraju, mlada je žena vjerovala da će se njezini roditelji na kraju pomiriti, nakon što se intenzivne emocije slegnu. Nikada se nije uzrujavala zbog suživota svog oca s drugom ženom, budući da joj je odsutnost djece signalizirala da je on još uvijek privržen njihovoj “pravoj” obitelji. No, sve je krenulo drastično kada je njezina majka, dvije godine nakon razvoda, započela vezu s kolegom. Jasmina nastavlja svoju pripovijest prepričavajući okolnosti čovjeka koji je nedavno počeo raditi za svog ujaka.

Unatoč njegovom nedostatku kulinarskog iskustva, Jasminina majka je preuzela odgovornost da ga trenira. Iako je među njima bila tek neznatna razlika u godinama, budući da je muškarac bio pet godina mlađi od nje, Jasminina majka, koja je posjedovala veće stručne vještine, počela je pokazivati ​​neobično ponašanje. U početku je Jasmina primijetila da joj majka produljuje radno vrijeme, a potom je usvojila nove navike njege poput večernjeg stavljanja uvijača i jutarnjeg nanošenja ruža.

  • U dobi od 18 godina Jasmina je bila itekako svjesna implikacija iza tih promjena. Plan pakla Kako bi spriječila bilo kakvu potencijalnu ljubavnu vezu između svoje majke i drugog muškarca, počela je češće posjećivati ​​restoran. Pouzdao sam se u uvjeravanje da neće poduzeti ništa dok sam ja prisutan. Nakon završetka škole odlazio bih ravno u njenu ustanovu na posao i tamo bih sjedio sa svojim ujakom u restoranu Maltene do Fajoront.

Pokazivao je veliku ljubaznost prema meni, uvijek je pripremao posebno jelo samo za mene, odvajao ostatke tuđe hrane i predstavljao mi ih na kićenom pladnju, kao da sam uvaženi gost. Gledajući sada unatrag, shvaćam da je želio moje odobravanje, nadajući se da ću ga prihvatiti kao majčinog “posebnog prijatelja”. U to vrijeme nisam bio svjestan stvarnosti. Vjerovala sam da mi prenosi skrivene poruke i traži romantičnu vezu, jer nisam mogla shvatiti kako mu je žena u tridesetima draža od mlade i atraktivne djevojke u dvadesetima.

  • S proračunatim i prijevarnim pristupom, pokrenuo sam igru ​​s izričitim ciljem da zabijem klin među njima… i to sam postigao, jer je on podlegao mojoj mladenačkoj privlačnosti. Naša je veza postala javna, a ja se nisam trudio ništa sakriti od svoje majke. Čak sam se potrudio obavijestiti je svaki put kad bismo imali seksualnu aktivnost… Moja krajnja želja bila je trajno ga izbrisati iz njezinih misli. Jednostavnom gestom graciozno se maknula s puta. Majci je bilo očito da sam ja taj koji je sve potaknuo, iako nisam bio siguran je li ona svjesna i razumije li razloge za to.

Nije bila sigurna je li shvatila moju želju da je odvojim od drugog muškarca i vratim je ocu. Jedini put kad je išta spomenula o tome bilo je kad mi je savjetovala da se čuvam. Nije čak ni ispitivala niti izrazila razočaranje. U tom sam trenutku vjerovao da sam ostvario ogroman trijumf nad njom. Naravno, veza koju je imala s tom osobom bila je kratka. Njihov nedostatak zajedničkih interesa natjerao je Jasminu da potraži društvo među svojim vršnjacima.

  • Ispunjen neugodnošću, napustio je restoran i preselio se u drugo susjedstvo. Vrijeme je prolazilo, Jasmina je nakon školovanja napustila obiteljski dom, da bi se naposljetku uplovila u vezu s muškarcem za kojeg će se kasnije udati. Temu o “onom” muškarcu ni Jasmina ni njena majka nikada nisu poticale. Međutim, uoči njezina vjenčanja sve se promijenilo. Dok smo pregledavali zbirku starih fotografija, oboje svladani emocijama, naletjeli smo na sliku ustanove mog ujaka. Slika je prikazivala užurbani prizor, sa svakim pojedincem koji je bio zaposlen, a sam moj ujak bio je vidljiv u pozadini.

U tom trenutku mi je prvi put otkrila nešto čega sam se kao 18-godišnja djevojka duboko bojala. Jeste li znali da me on zapravo zaprosio i da smo se namjeravali vjenčati? Preplavljena emocijama, suze su mi tekle niz lice dok sam je molila za oprost. Nježno mi je pomilovala glavu i uvjerila me da nema potrebe za uzrujavanjem.

  • Zapravo, vjerovala je da je najbolje što su stvari završile kako jesu i davno mi je oprostila. Međutim, ne mogu se otresti tog osjećaja izgubljenosti u sebi. Depresija je uzela maha, a posljedice mojih postupaka su me sustigle. Jasmina je elokventno napisala: “Zbog svoje sulude bahatosti i ljubomore, uskratila sam joj priliku za ljubav”, a svojim narativom izazvala je podjele među korisnicima ovog foruma.