Želite li produžiti vijek trajanja svojih rajčica? Ne tražite više! Predstavljamo vam tri izuzetne tehnike koje će vam bez sumnje biti od koristi tijekom cijele sezone. Nakon što sam to rekao, nastavljam s uklanjanjem rajčica i započinjem s potrebnim pripremama. Uživate li i vi u obilnom urodu rajčice?

  • Ako smatrate da trebate produljiti trajnost ovih plodova nakon nekoliko dana nakon berbe ili ako ih ne planirate skladištiti, imamo nekonvencionalnu, ali vrlo učinkovitu preporuku za vas. Budite uvjereni, ovaj prijedlog se može smatrati nekonvencionalnim, ali daje izvanredne rezultate. Tijekom trajanja razdoblja emsiace, naš tim će vam ponuditi vrijedne smjernice kako bi osigurali da vaše rajčice ostanu u najboljem mogućem stanju.

Kako bismo osigurali očuvanje rajčica tijekom cijele godine, nudimo prepoznatljivu, ali jednostavnu metodu – vakuumsko zamrzavanje. Uvjeren sam da ćete se složiti s mišljenjem da je tijekom zimskih mjeseci odlučiti se za smrznute rajčice neupitno povoljnije i pragmatičnije u usporedbi s kupnjom sintetičkih alternativa u trgovini. Ovom tehnikom možete birati između zamrzavanja cijele rajčice ili rezanja na manje porcije. Kao rezultat kompaktnog i ravnog pakiranja rajčica, ovaj će pristup zauzeti minimalan prostor u zamrzivaču.

  • Čak i najmanji zamrzivač može primiti više paketa bez ikakvih poteškoća. Za početak, pobrinite se da imate izdržljivu plastičnu vrećicu, bilo da je standardna ili posebno napravljena za zamrzavanje, i pripremite svoje rajčice, bez obzira na njihovu vrstu. Poredajte ih redom. Sve što trebate učiniti je uzeti standardnu ​​plastičnu slamku, pritiskom izbaciti zrak iz vrećice i zatim je okrenuti.

prijesto! Vaš zadatak je završen! Nakon što dođete do zaključka članka, nećete imati problema s pronalaženjem videozapisa. Stavite li rajčice u čašu bez vode i marinade, možete im znatno produžiti rok trajanja za nekoliko tjedana. Je li moguće konzervirati rajčice bez potrebe za mariniranjem ili podvrgavanjem procesu konzerviranja? Dopustite nam da vam predstavimo jednostavnu, ali vrlo učinkovitu metodu koja će vam omogućiti da uživate u okusu svježe ubranih rajčica dugo nakon što su ubrane iz vašeg vrta.

  • Sočne i svježe kvalitete rajčica ostat će netaknute. Prigrlite utješni zagrljaj ljetnog sunca, čak i kada ste suočeni s hladnim jesenskim poslijepodnevima. Kako biste maksimalno iskoristili ovu metodu, ključno je pažljivo odabrati manje, netaknute komade rajčice. Za pripremu čaše senfa od 3 litre preporučuje se dodati oko 5 do 6 žlica senfa u prahu. Rajčica Čaše koje su prošle proces sterilizacije. Upute za korištenje: Provjerite jesu li rajčice dobro očišćene i potpuno osušene.

Započnite proces stvaranja mirisne mješavine ravnomjernim raspoređivanjem senfa u prahu na dnu praznih čaša. Nastavite slagati sočne rajčice na vrh, velikodušno premazujući svaki sloj dodatnom prašinom. Ponavljajte ovaj postupak, jedan po jedan sloj, sve dok čaša ne bude prepuna predivnog amalgama. Primjena senfa u prahu služi kao završni sloj u procesu. Provjerite je li čašica dobro zatvorena.

  • Nakon toga oprezno preokrenite čašu i nježno klizite njome po ravnoj površini, pazeći da se senf u prahu ravnomjerno rasporedi. Eterična ulja prisutna u gorušici u prahu služe kao zaštitna barijera protiv bakterija truljenja, osiguravajući da rajčice ostanu bez propadanja. Osim toga, prah sadrži jake konzervanse koji učinkovito produljuju svježinu rajčice, osiguravajući produljeni rok trajanja.

Konzervirane rajčice, bez vode, octa i soli! Ove rajčice u salamuri izvrstan su dodatak nizu salata i juha… Bit ćete ugodno iznenađeni i bez ikakvih žaljenja ako ih pokušate opremiti našim netradicionalnim pristupom. YouTube kanal Melisse Mir donosi nevjerojatan recept za ukiseljene rajčice koji osigurava ukusan rezultat, ostavljajući vas potpuno zadovoljnima. Miris ovih jela je revitalizirajući, a okus im je uistinu ugodan. Ovu metodu čuvanja poznaje samo nekolicina privilegiranih.

  • Da bismo nastavili, potrebne su nam sljedeće stavke: Ukupna težina rajčica je 7 kilograma. Naočale Upute za korištenje: U jednakim količinama pripremit ćemo dvije varijante rajčica – jednu s debelom korom i drugu s tankom korom. Osjetljivim komadom šunke vješto izvucite peteljku iz rajčice. Podijelite ih na sve veće dijelove. Premjestite nasjeckane rajčice u posudu blendera. Pretvorite rajčice u baršunasti pire blendanjem. U posudu za kuhanje ulijte pire od rajčice i zakuhajte.

Pjena se oduzima. Ostavite jelo da se kuha na ploči štednjaka 5 minuta. Vilicom probušite rajčicu. Stavite ih u prozirnu staklenku posebno namijenjenu za čuvanje pekmeza. Vrući pire ulijte u staklenu posudu. Rasporedite ručnike i čaše na dno lonca koji je prepun jako kipuće vode. Postavite poklopac na odgovarajuće mjesto, pazeći da je sigurno na vrhu. Pustite da se proces sterilizacije odvija bez prekida 20 minuta. Skinite naočale i osušite ih ručnikom. Provjerite jesu li poklopci dobro pričvršćeni. Kada se čuvaju u hladnom okruženju, rajčice mogu zadržati svoju svježinu otprilike dvije godine.