Nakon raspada gotovo tri desetljeća dugog braka, kantautor se trenutno suočava s optužbama za zlostavljanje. Nakon okončanja skladnog 29-godišnjeg braka s nekim 28 godina mlađim, ona se nađe kako ga optužuje za zlostavljanje, nesigurna kako se snaći u svojoj novoj stvarnosti.

  • Fajerose, pjevačica, nedavno je podijelila detalje o svojoj prethodnoj vezi s pjevačem i tekstopiscem Billyjem Rayom Cyrusom, bacajući svjetlo na “stroga pravila” koja je nametnuo tijekom njihovog zajedničkog vremena.

Tijekom intervjua za Page Six u nedjelju, 36-godišnja pjevačica otkrila je da ju je hitmejker tijekom njihovog braka izlagao neprestanom vikanju i stvarao okruženje u njihovom domu u Tennesseeju u kojem se osjećala zarobljeno, poput “zatvorenice” .

  • Tijekom njihove dvogodišnje veze i sedmomjesečnog braka, australska pjevačica optužila je Cyrusa da je “zao čovjek” i detaljno opisala navodno zlostavljanje u obitelji. Nakon njegovih optužbi za fizičko, emocionalno i verbalno zlostavljanje, ona je opovrgla te tvrdnje i optužila ga da ju je izolirao od njezinih najmilijih i pokušao uspostaviti kontrolu nad njom.

“Imao je opsežan skup propisa”, pojasnila je. “Nedostajalo mi je osobnog prijevoza i jedino mi je bilo dopušteno posjetiti obližnjeg kiropraktičara i dobiti mjesečnu manikuru. Nadalje, ustvrdila je da je njezinim bližnjima i poznanicima izričito zabranjeno da je posjećuju unutar granica njenog prebivališta. Zahtjev da dobijem njegovo dopuštenje prije slanja bilo kakve poruke, bilo da se radi o pisanoj poruci ili e-pošti, bio mi je nametnut, kao što je Fajerouz objasnio.

  • Cyrus je oštro zanijekala optužbe za zlostavljanje iznesene protiv nje u sudskim dokumentima podnesenim u Tennesseeju prošli tjedan, tvrdeći da su tvrdnje “zapanjujuće” i nadalje tvrdeći u njihovoj vrlo spornoj brakorazvodnoj parnici da je ona bila ta koja je tražila njegov novac i izložila ga maltretiranju . Osim toga, opovrgnuo je tvrdnju da ju je ostavio 23. svibnja kada je pokrenuo brakorazvodnu parnicu, na dan kada je imala zakazanu dvostruku mastektomiju.

Na dan kada je trebala biti podvrgnuta dvostrukoj mastektomiji, ispričala je kako ju je nasilno izbacio iz njihove rezidencije u Tennesseeju, kao što je ranije spomenula. U nedavnom razgovoru otkrila je da je nedavno dobila dijagnozu mutacije gena BRCA1, što je značajno povećalo njezinu osjetljivost na rak dojke. Unatoč naporima, nije se uspjela podvrgnuti operaciji. “Bilo je apsolutno brutalno iskustvo kada je Billy donio odluku prekinuti našu vezu”, otkrila je.

  • “Nikada ne bih nanio takvu okrutnost drugoj osobi.” Od tog trenutka pa nadalje, bivši partneri su se našli upleteni u težak i iscrpljujući pravni spor, koji je ona opisala kao “neizdrživo bolan”. Poznata glazbenica Miley Cyrus svoju lozu može pripisati nikome drugom do Billyju Rayu Cyrusu, koji je prije bio u braku sa svojom bivšom suprugom Tish Cyrus gotovo tri desetljeća. Katalizator njihovog rastanka bila je njegova ljubavna veza sa spomenutom Fajerouz koju je upoznao kada je ona imala tek 22 godine, dok je on već bio u petom desetljeću života. Desetljeće kasnije započeli su vezu, što je dovelo do Billovog razvoda.