Bez sumnje, Zlatan Ibrahimović ističe se kao jedan od najiznimnijih nogometaša na ovim prostorima. Tijekom svojih ranih godina boravio je u Švedskoj i na kraju je donio odluku predstavljati ovu naciju na nogometnom terenu. Njegova je majka igrala ključnu ulogu u oblikovanju njegova odgoja, i kao rezultat toga, on je sada najviše poštuje, tretirajući je kao kraljevsku osobu.

Prošlo je godinu dana otkako se Zlatan Ibrahimović, poznati nogometaš porijeklom s naših prostora, oprostio od sporta u kojem je nizao nebrojene svjetske rekorde. Unatoč umirovljenju, njegova ogromna popularnost ostaje nepokolebljiva i čak nastavlja cvjetati. U nedavnoj egzibicijskoj utakmici između naše reprezentacije i Švedske, Zlatan je u dresu imao izuzetan oproštaj, izazvavši silne emocije koje je bilo teško potisnuti.

Cilj putovanja ekipe “Kurira” u Stockholm bio je upravo odlazak na utakmicu koja je privukla mnoštvo uglednih pojedinaca. Dok su bili tamo, također su iskoristili priliku da istraže crkvu, koja je poznata kao Zlatanov velikodušni dar svojoj majci i ima nevjerojatnu cijenu od 9,6 milijuna eura. Smještena u cijenjenoj četvrti grada, ova izvanredna rezidencija prostire se na impresivnih 940 četvornih metara i služi mu kao dom kad god posjeti Stockholm. Stanovnica susjedstva po imenu Erni nasmijana je s novinarima “Kurira” podijelila da, iako tome nije lično svjedočila, njen sin Maksimilijan tvrdi da je vidio Zlatanov ferari kako ulazi u garažu kuće.

  • Uz sugestiju da budu strpljivi, upozorila ih je da budu stalno na oprezu kako bi spriječili njegov bijeg, uzimajući u obzir njegovo posjedovanje brzog automobila. Pojedinci koji žive u njegovoj neposrednoj blizini iznimno cijene poznatog stručnjaka, hvaleći ga kao izvanrednog susjeda. Paula, blistavog osmijeha, hvali iznimne kvalitete svog susjeda. Povremeno ga ugledaju, a on im stalno odgovara ljubaznošću. Čak i u njegovoj odsutnosti, svjesni su njegove prisutnosti zbog gromoglasne tutnjave njegova elegantnog crnog Ferrarija. Paula nadalje otkriva da Ibra posjeduje i susjednu zgradu, koja služi kao poslovni prostor uz crkvu.

U dalekoj prošlosti dogodio se nemili događaj koji ga je duboko rastužio. Njegova ulazna vrata bila su unakažena uvredljivim izrazom “Juda”, što je ostavilo trajan trag. Izvor bijesa navijača Malmoa prema Zlatanu proizašao je iz njegove odluke da stekne dionice u njihovom rivalskom timu, Hammarbyju. Ovaj potez neki su pojedinci doživjeli kao čin izdaje, žigosajući Zlatana kao nekoga kome je financijska korist ispred lojalnosti. Zanimljivo, Zlatan nikada nije izravno priznao vandalski čin koji je uslijedio kao posljedica njegovih postupaka.

Iako je Zlatan poznat po svojim filantropskim pothvatima, odlučio ih je držati podalje od očiju javnosti, učvršćujući svoju reputaciju humanitarca. U svojoj drugoj autobiografiji cijenjeni nogometaš Ibrahimović otkrio je da je prije osam godina kupio crkvu za oko 9,6 milijuna kuna. Ovu transakciju omogućio je holding u vlasništvu njegove majke Jurke Gravić.

Zlatanova kupnja crkve izazvala je salve šala, jer je poznato da je više vjernik svoje majke, katoličanstva, nego oca. No ubrzo se pokazalo da je ova akvizicija zapravo bila strateška investicija. Prethodno je crkva bila pretvorena u rezidenciju njegove obitelji, što je dovelo do nagađanja da Ibrahimović ima planove za izgradnju stambenog kompleksa. Zgrada se može pohvaliti prostranom podrumskom ostavom, velikom garažom i uredom u prizemlju. Pomicanje na drugi i treći kat otkriva dodatne prostorije.

Ibra ne samo da je dobio crkvu, nego je svojoj majci kupio i apartman na Pagu, omogućivši joj da živi u neposrednoj blizini svojih sestara koje žive na otoku. Treba, međutim, napomenuti da je ovaj stan u vlasništvu njegove sestre Sanele. S namjerom da njegovoj majci osiguram blizinu svoje braće i sestara, donio sam odluku o kupnji apartmana u Hrvatskoj, točnije u okolici Paga. Naš plan je da naše sinove, Maksija i Vincenta, pošaljemo u Hrvatsku samostalno, bez prisutnosti roditelja. Za njih je od iznimne važnosti njegovati neovisnost. Čvrsto vjerujem da bi im bilo korisno provesti vrijeme u Hrvatskoj sa svojom bakom, koja ima bogato znanje koje im može prenijeti”, zaključio je.