Na zasluženoj pauzi Šejla Zonić, talentirana pojedinka iz Tuzle, maksimalno je iskoristila vrijedne lekcije stečene u intenzivnom devetomjesečnom natjecateljskom periodu. Nakon upečatljive pobjede u “Zvezdama Granda” i obaveza koje su uslijedile, Šejla Zonić je zajedno sa suprugom Arminom otišla na prijeko potreban odmor. Pedantno su se pripremali za put pakirajući svoje stvari.

  • Nakon trijumfa, par je donio zajedničku odluku da će na nastupni godišnji odmor krenuti u Zadar, mjesto koje je za pjevačicu važno zbog raznih radnih obveza. Iskoristivši svoj zasluženi odmor od vrtloga prethodnih devet mjeseci, pametno je iskoristila priliku da se prepusti opuštajućem odmoru na plaži u društvu svojih bliskih prijatelja i voljenog supružnika. Osim svakodnevnog uživanja u prekrasnoj hrvatskoj obali, Šejla i njezin suprug svoje slobodno vrijeme posvećuju šetnji zadarskim ulicama.

Zabilježiti radosne trenutke pobjednika uz hotelski bazen uspješno je odradio tim Grand Portala. Nakon kratke pauze, Šejla željno iščekuje početak svog inauguralnog snimanja, označavajući početak svoje solo avanture nakon trijumfalne pobjede na nadaleko hvaljenom natjecanju na Balkanu. Nakon moje upečatljive pobjede, najznačajniji izazov i prioritet u pokretanju moje solo karijere nedvojbeno je odabir idealne inauguracijske pjesme.

  • S bezgraničnim optimizmom i nepokolebljivom vjerom, posvećujem puno vremena i truda stvaranju očaravajuće melodije i zadivljujuće priče koja će se zamršeno utkati u moju debitantsku pjesmu, baš kao što je cijenjeni prvak “Zvezda Granda” elokventno izrazio.

BIOGRAFIJA:

Šejla Zonić (29) postala je poznata nakon gostovanja u Zvezdama Granda. Tijekom nedavnog podcast intervjua, talentirana pjevačica otvorila je priču o svojoj osobnoj odiseji, govoreći o svojim skromnim počecima, težnjama u karijeri i susretima s financijskim poteškoćama.

Kada je izbio sukob u Bosni, Šejlini roditelji, koji su u to vrijeme boravili u Njemačkoj, zatražili su azil. Nakon što su prve godine proveli u Njemačkoj, odlučili su se vratiti u Bosnu i pustiti korijene u jednom selu. Šejla, koja ima dvije starije sestre koje čuvaju, nije išla u vrtić. Umjesto toga, osnovno obrazovanje stekla je u Sanskom Mostu, gdje je i krenula na svoj glazbeni put.

BONUS TEKST:

Lubenica nudi mnoštvo zdravstvenih prednosti koje obuhvaćaju pet ključnih područja. Dolazak ljeta nedvojbeni su pokazatelji poput velikih vrućina i pojave lubenica. Ovo omiljeno voće je divna poslastica, posebno kada je ohlađeno, pružajući osvježavajuću slatkoću. Ipak, lubenice nude više od samog okusa; također se mogu pohvaliti brojnim zdravstvenim prednostima.

Ovdje istražujemo pet prednosti ovog omiljenog povrća. Redovita konzumacija lubenice, osobito tijekom ljeta, može imati izvanredan utjecaj na vašu kožu zbog obilnih zaliha vitamina A i C. Osim što potiče zdravlje kože, lubenica također pomaže u brzom oporavku kožnih rana i ozljeda, zahvaljujući njegov povišeni sadržaj aminokiselina.

Likopen, antioksidans koji se nalazi u lubenici, poznat je po svojstvima prevencije raka i srčanih bolesti. Zbog visokog sadržaja vode i vlakana, lubenica ima sposobnost smanjiti apsorpciju UV zraka kože za 40% kada se konzumira. Zbog toga se snažno savjetuje da lubenicu uključite u svoju prehranu često iu velikim količinama. Sjemenke lubenice posjeduju izvanrednu sposobnost da se drobe, prže i konzumiraju na sličan način kao kikiriki.

Alternativno, mogu se prokuhati u vodi i pretvoriti u divan čaj. Nadalje, uključivanje sjemenki lubenice u prehranu može pridonijeti ublažavanju problema vezanih uz probavni trakt. Lubenica nudi mnoštvo zdravstvenih prednosti, posebno za osobe koje pate od pijeska ili bubrežnih kamenaca. Obilje vode u lubenici znatno smanjuje vjerojatnost stvaranja bubrežnih kamenaca.

Lubenica, povrće koje se često zanemaruje, trenutno je dostupno na tržnicama jer je u sezoni. U našim krajevima postoje brojne vrste lubenica, kako s domaćih farmi, tako i iz inozemstva (iako mi predlažemo da se odlučite za domaće). Ovo živopisno crveno povrće pravi je blagoslov prirode i zaslužuje našu zahvalnost.

U vrućim ljetnim danima ništa nije tako osvježavajuće kao uživanje u kriški ohlađene lubenice. Ne samo da je divna poslastica, već je i nevjerojatno hranjiva. Stoga, uživajmo u lubenicama tijekom cijele ljetne sezone – to svakako namjeravamo.