Unatoč tome što cijeli dan nije bila izložena suncu, djevojčica je zbog uvjeta u sobi u kojoj je spavala doživjela toplinski udar. djevojka Nakon samo 20 minuta neuspješnih pokušaja da probudi svoju kćer iz uobičajenog popodnevnog sna, zabrinuta majka je na Facebooku podijelila svoje potresno iskustvo.

  • U svjetlu ovog incidenta, Jennifer Abma oglasila se na društvenim mrežama i podijelila fotografiju svoje kćeri zajedno s porukom upozorenja upućenom svim roditeljima. Vrijedi napomenuti da je mlada djevojka doživjela toplinski udar iako nije bila izložena izravnom suncu. Jennifer je otkrila svoju kćer u stanju znojenja, s rumenim licem i sa znakovima groznice kada ju je otišla provjeriti.

Unatoč njezinim naporima da je probudi 20 minuta, njezina kći nije reagirala, što ju je natjeralo da kontaktira hitnu službu. Ova majka je izjavila da joj se najstrašnije iskustvo u životu dogodilo kada nije mogla probuditi vlastito dijete. Naglasila je da situacija njezina djeteta služi kao nepobitan dokaz da toplinski udar može pogoditi djecu čak i bez izlaganja izravnoj sunčevoj svjetlosti.

  • Dok pojašnjava da taj dan s djevojčicom nije bila na suncu, napominje da je po ulasku u spavaću sobu u kojoj je dijete spavalo primijetila značajan porast temperature. Nesvjestan temperature u njezinoj sobi, otišao sam je probuditi i susreo sam se s pogledom na njezino znojno, rumeno lice koje je zračilo toplinom. Brzo je stigla hitna pomoć i nakon provjere njezine razine šećera u krvi, otkriveno je da je 1,2, ispod preporučenog praga od 4.

Davanjem saharoze odmah, njezina se nevolja očitovala u suzama za nekoliko minuta. Uznemirena majka je u svojoj objavi izrazila želju da upozori kolege roditelje na pogubnost vrućine. Kao majci, teško mi je izbjeći svaljivanje krivnje na sebe, iako duboko u sebi znam da to nije moja krivnja.

  • Ključno je da i ostali roditelji poslušaju ovu lekciju i dobro pregledaju prostorije u svojim domovima jer na ovim velikim temperaturama mogu predstavljati podjednaku opasnost kao i vrući automobil.

BONUS TEKST:

Ako ne možete utažiti svoju stalnu žeđ, bilo bi dobro da zakažete pregled kod svog liječnika. Tijekom ljeta česta je pojava žeđi tijela kao posljedice povećanog gubitka tekućine zbog visokih temperatura. Međutim, jeste li ikada razmišljali o posljedicama nemogućnosti utaživanja te žeđi? U prilično alarmantnom incidentu, mlada je djevojka pretrpjela toplinski udar u granicama vlastite sobe. Ovo služi kao ključni podsjetnik za sve pojedince. Čak i ako konzumirate veliku količinu vode, dugotrajni osjećaj žeđi ne smijete olako shvatiti.

Bilo bi mudro posavjetovati se s liječnikom jer bi to potencijalno moglo ukazivati ​​na temeljne zdravstvene probleme koji nisu povezani s vrućinom. Prema obiteljskoj liječnici dr. Mii Finkelston, osjećaj žeđi ne treba pripisati samo dehidraciji, jer također može biti pokazatelj temeljnog zdravstvenog stanja. Dr. Finkelston savjetuje osobama koje osjećaju stalnu žeđ da se posavjetuju sa svojim liječnikom radi daljnje procjene.

Temeljni zdravstveni problemi mogu se očitovati kao neumoljivi osjećaj žeđi, koji često ostaje neotkriven. 1. Stanje poznato kao dijabetes Dijabetes je prevladavajuća medicinska bolest koju karakterizira neutaživa žeđ. Povišene razine šećera u krvi tjeraju bubrege da generiraju povećanu količinu urina kako bi eliminirali višak, što u konačnici dovodi do dehidracije i popratnog osjećaja žeđi.

poster Nizak krvni tlak još je jedan potencijalni problem kojeg treba biti svjestan. Prema mišljenju brojnih stručnjaka, uvriježeno je mišljenje da stalna prisutnost stresa dovodi do smanjenja optimalnog rada nadbubrežnih žlijezda. Posljedično, ovaj pad rezultira padom krvnog tlaka i izaziva osjećaj žeđi. Kao odgovor na sniženi krvni tlak, mozak šalje signal tijelu da nadoknadi razinu tekućine, što dovodi do konzumiranja vode.

Nakon što se voda konzumira, krvni tlak se vraća u svoje prethodno stanje, koje se obično naziva ‘normalnim’. 3. Anemija je stanje koje karakterizira nedostatak crvenih krvnih stanica ili hemoglobina u krvi. Može biti posljedica različitih čimbenika, poput neadekvatnog unosa željeza, kroničnih bolesti ili genetskih poremećaja. Simptomi anemije mogu uključivati ​​umor, slabost, blijedu kožu, otežano disanje i vrtoglavicu.

Liječenje anemije obično uključuje rješavanje temeljnog uzroka i može uključivati ​​promjene u prehrani, dodatke željeza ili lijekove. Važno je pravodobno dijagnosticirati i liječiti anemiju kako bi se spriječile komplikacije i poboljšalo cjelokupno zdravlje i dobrobit. Anemija se često opaža kod žena koje imaju obilne menstruacije. Osim toga, anemija može nastati iz različitih izvora gubitka krvi, što zauzvrat izaziva osjećaj žeđi jer tijelo gubi tekućine.

Kserostomija, obično poznata kao suha usta, stanje je koje karakterizira nedostatak proizvodnje sline. Kserostomija, obično poznata kao suha usta, pogađa određene osobe i često je popraćena intenzivnim osjećajem žeđi. Ovo posebno stanje prevladava kod starijih osoba, zbog čega se savjetuje izbjegavanje supstanci koje djeluju dehidrirajuće na usnu šupljinu, poput alkohola i kofeina. Osim toga, određeni lijekovi, uključujući antidepresive i lijekove za krvni tlak, mogu pridonijeti isušivanju usta.