Nakon što je primila potresnu vijest da joj je rak štitnjače metastazirao na razne organe, Candice Marie Fox ostala je zatečena prognozom da joj je preostalo tek pet godina života. U dobi od 31 godine donijela je hrabar izbor da odbije kemoterapiju i umjesto nje prigrli dnevnu rutinu koja se sastoji od tri ananasa.

Uključivanje raznovrsnog voća kao što su grejp, limun, papaja, jabuke, kivi i banane u njezinu prehranu ne samo da joj je pružilo prehrambene prednosti, već je uvelo i raznolikost. Osim toga, svjesno je odlučila isključiti životinjske bjelančevine iz svojih obroka tijekom liječenja. Zapanjujući rezultat bio je gotovo nestanak njezinog četvrtog stadija raka unutar samo šest mjeseci, što je navelo liječnike da potvrde njezin izvanredan i potpuni oporavak od bolesti. Strateškim lišavanjem raka njegovog izvora goriva, uspješno sam ga eliminirao iz svog tijela. Tijekom moje istrage došao sam do intrigantnog otkrića: bromelain, koji se nalazi u ananasu, kiviju i papaji, posjeduje iznimnu sposobnost razgradnje proteinskog omotača stanica raka. Postalo je sve očiglednije da konzumacija životinjskih bjelančevina potiče širenje raka, dok uživanje u velikim obrocima preusmjerava tjelesne resurse prema probavi, ometajući njegove inherentne mehanizme ozdravljenja.

  • U samo šest mjeseci uspješno sam eliminirao rak iz svog tijela tako što sam u svoju prehranu uključio raznovrsno voće koje se bori protiv raka. Zahvalnost koju osjećam što sam bez raka je neopisiva. Bilo je to 2011. kada sam došao do šokantnog otkrića – kvržice iznad lijeve ključne kosti. Naknadni pregledi potvrdili su da imam rak štitnjače. Unatoč raznim tretmanima, rak se uspio proširiti na moju jetru i vrat, a prekancerozne stanice pronađene su mi čak i na plućima. Liječnici su mi, nažalost, prognozirali ne više od pet godina života. Međutim, kad su mi nakon šest mjeseci preporučili kemoterapiju, odlučno sam je odbio. Razarajući gubitak mog dragog prijatelja Jamieja, koji je imao samo 31 godinu, i mog rođaka Frankieja, koji je imao samo 13 godina, od raka me je slomio. Čvrsto vjerujem da je njihova smrt posljedica iscrpljujućih učinaka kemoterapije.

Candice, britanska iseljenica koja živi u Australiji, ima živa sjećanja na događaje koji su se dogodili u tom vremenskom razdoblju. Suočena s ograničenim vremenskim okvirom od pet godina ili šest mjeseci da pobijedi svoju bolest, bila je odlučna pokazati svoju otpornost. Odlučna da krene na put ka jačanju svoje samopouzdanja, osmislila je pedantan plan koji je uključivao konzumiranje velikih količina voća, povremeno čak i obvezivanje na cjelotjedni režim isključivo usredotočen na ovu hranjivu grupu namirnica. U nastojanju da doprinese napretku istraživanja raka, prihvatila je prehranu koja se pretežno temelji na voću i povrću. Ananas je, zbog bogatog sadržaja bromelaina, postao glavna namirnica u njezinim obrocima, budući da čvrsto vjeruje u njegova snažna antikancerogena svojstva. Osim toga, aktivno je nastojala eliminirati teške obroke iz svoje redovne prehrane.

Inspirirana svojom odlučnom odlučnošću da eliminira uzročnike raka, namjerno je odlučila prestati koristiti kozmetiku i proizvode za čišćenje bogate kemikalijama, kao i prestati pušiti. Osim toga, aktivno je nastojala smanjiti stres u svojoj svakodnevnoj rutini. Potaknuta njezinim primjerom, i ja sam odlučila eliminirati stres, kemikalije i životinjske proizvode iz vlastitog života.

Nakon što je prošla šestomjesečnu procjenu, utvrđeno je da je po njezinom povratku rak potpuno eliminiran, ostavljajući samo slabe tragove. Prema Marku Simonu, onkologu i ravnatelju Nutritional Oncology Research Institute, održavanje hranjive prehrane, redovito vježbanje, održavanje pozitivnog načina razmišljanja, pa čak i sudjelovanje u duhovnim praksama, igraju značajnu ulogu u prevenciji raka. Glavni primjer voća koje to pokazuje je ananas, budući da sadrži bromelain, spoj poznat po povoljnom djelovanju na rak.