Još od svog debija na domaćoj glazbenoj sceni, pop pjevačica je slovila za jednu od najzadivljujućih i najzanosnijih žena, a tu reputaciju drži i dan danas. Na njenoj figuri zavide čak i tinejdžeri, au 43. godini ponosno je pokazuje pa ne čudi što podliježe silnim iskušenjima.

  • Vrlo angažirana na raznim društvenim mrežama, Ivana Stamenković Sindi, cijenjena članica manekenskog kolektiva, nedavno je oduševila svoje pratitelje podijelivši šarmantnu snimku iz svojih ranih godina. Bez znanja mnogih, Cindy je na fotografiji uhvatila trenutak sa svojim roditeljima, prikrivajući svoj identitet kao djevojke sa slike. U razdoblju kada je Ivanin profesionalni život išao dobro, imala je snažnu želju ostvariti svoje majčinske težnje. Pronašla je ljubav i sa suprugom na svijet dočekala kćer.

Nažalost, njihov brak postao je nevjerojatno složen i na kraju su se odlučili rastati. Ne sjećam se točne dobi i datuma vjenčanja, ali sjećam se da sam se vratila iz inozemstva u dobi od 26 godina. Moj muž, koji je četiri godine mlađi od mene i nema profesionalnih uspjeha, i ja bili smo zajedno pet godina prije nego što smo se na brzinu vjenčali . Ljubav, a ne namjerni izbor, vodila je naš put.

  • Prema riječima bivše članice manekenske grupe, brak je izdržao godinu dana, dok se brakorazvodna parnica razvukla na dugih pet godina zbog borbe oko skrbništva nad djecom. Štoviše, osim što u njegovoj prisutnosti odiše privlačnošću, šuška se o gospodinu koji je zbog Cindy pribjegao samoozljeđivanju. Prije pola desetljeća Urosh Jeldych navodno je pokušao sebi oduzeti život nakon što ga je Cindy izbacila iz rezidencije.

BONUS TEKST

Ptice, sa svojim zadivljujućim osobinama, evolucijskom poviješću i ponašanjem, zadivljujuća su i raznolika skupina kralješnjaka koja ima značajnu važnost u ekosustavima diljem svijeta. Perje, prepoznatljiva značajka isključivo za ptice, služi u višestruke svrhe kao što su let, izolacija i komunikacija.

Prisutnost krila je univerzalna karakteristika među pticama, iako nemaju sve vrste sposobnost letenja. Krila imaju dvostruku svrhu, omogućujući pticama da se kreću kroz zrak i pomažu u kretanju pingvina u vodi. Osim toga, krila igraju ključnu ulogu u održavanju ravnoteže. Ptice posjeduju kljunove koji su posebno prilagođeni njihovim jedinstvenim prehrambenim navikama, nemaju zube i omogućuju raznolik raspon tehnika hranjenja.

Nadalje, njihovu skeletnu strukturu karakteriziraju šuplje kosti koje služe za smanjenje težine i olakšavanje leta bez napora. Ptice imaju brz metabolizam, što im omogućuje učinkovitu proizvodnju energije potrebne za let. Ova se karakteristika tijekom vremena razvila kod ptica. Loza ptica može se pratiti do njihovih predaka dinosaura, o čemu svjedoče fosili poput Arheopteriksa.

Ovi fosili daju uvid u evolucijski prijelaz od dinosaura do ptica koje danas vidimo, pokazujući kombinaciju karakteristika obje skupine. Nevjerojatan proces evolucije rezultirao je nevjerojatnim nizom vrsta ptica, čiji broj premašuje 10 000. Ove su se ptice uspješno prilagodile širokom rasponu okruženja, od hladnog Arktičkog kruga do užarenog Ekvatora.

Ova izvanredna raznolikost dokaz je moći prilagodbe i prikazuje zamršenu klasifikaciju ptičjeg života. Red ptica poznat kao Passeriformes, koji obuhvaća vrste kao što su vrapci, slavuji i drozdovi, najbrojniji je i najnaseljeniji. S druge strane, red Falconiformes sastoji se od ptica grabljivica poput jastrebova, orlova i sokolova, poznatih po svojim iznimnim lovačkim sposobnostima.

Papige, koje pripadaju redu Psittaciformes, živahna su ptičja stvorenja opremljena robusnim kljunovima i izvanrednim talentom oponašanja različitih zvukova. Vodene ptice, kategorizirane u red Anseriformes, obuhvaćaju patke, guske i labudove, savršeno prilagođene za razvoj u vodenom okolišu. Skupina ptica poznata kao Struthioniformes, koja uključuje nojeve, emue i druge vrste koje ne lete, evoluirala je kako bi briljirala u trčanju.

Ove su se ptice prilagodile kopnenom načinu života i igraju važnu ekološku ulogu unutar svojih ekosustava. Ptice igraju ključnu ulogu u procesima oprašivanja i širenja sjemena. Određene vrste ptica, poput kolibrića i odabranih papiga, služe kao oprašivači cvijeća, dok druge pridonose širenju sjemena konzumiranjem voća. Osim toga, ptice grabljivice, uključujući sove i jastrebove, aktivno reguliraju populacije glodavaca i insekata, učinkovito djelujući kao prirodni agensi za kontrolu štetočina.

Lešinari i gavrani igraju ključnu ulogu u sakupljanju lešina, učinkovito smanjujući rizik od prijenosa bolesti. Dijeta Kukcojedi se odnose na prehrambeno ponašanje insekata koji jedu hranu, što služi kao vrijedna metoda kontrole štetočina. Planktojedi su, s druge strane, poznati po svojoj ishrani koja se sastoji od planktona, što je osobito vidljivo kod ptičjih vrsta koje obitavaju u vodenom okolišu.

Kolibri se ponašaju nektarivorno, dok grabljivice pokazuju mesoždersku prehranu usmjerenu na konzumiranje mesa. Biljoždersko ponašanje, koje uključuje konzumiranje biljaka, često se opaža kod ptičjih vrsta poput gusaka i labudova. Migracije Brojne vrste ptica sudjeluju u sezonskim migracijama, krećući na izvanredna putovanja koja se protežu tisućama kilometara dok prelaze iz svojih područja razmnožavanja u svoja zimska staništa.

Evo nekoliko primjera vrijednih pažnje: Migratorni sjeverni ševardi putuju naprijed-nazad između Europe i Afrike, dok kraljevske zlatne vrane kreću na opsežna putovanja koja sežu od Azije do Australije. Ptice koriste fenomen migracije za pristup resursima koji su dostupni tijekom određenih godišnjih doba i za izbjegavanje nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Ptice imaju nevjerojatnu sposobnost razmnožavanja polaganjem jaja koja omataju i štite embrij u razvoju izdržljivom ljuskom. Kada je riječ o gniježđenju, razne vrste ptica pokazuju svoju kreativnost izgradnjom niza gnijezda, u rasponu od osnovnih šupljina na tlu do zamršenih građevina smještenih unutar drveća ili struktura koje je napravio čovjek.