Zbog važnosti pravnih dokumenata, donijela sam odluku da se udam za svog dragog prijatelja. Primarni motiv mog braka bila je praktičnost, jer sam se vjenčao s dragom družicom isključivo radi pribavljanja potrebne pravne dokumentacije.

Zajedno smo sklopili zajednički životni dogovor u trajanju od dvije godine, s ciljem ispunjavanja obveza našeg braka (posebno da moj partner otkrije pravu namjeru iza naše zajednice).

Održavali smo iluziju zadovoljnog i privrženog para kad god su bili u blizini, kao što je i uobičajeno za partnere koji su zajedno duže vrijeme. Ipak, nakon tri mjeseca došao je u pijanom stanju i zahtijevao od mene da ispunjavam svoje dužnosti kao njegova supruga. Iako je izrazio kajanje, odlučila sam šutjeti prema njemu duže vrijeme, nesigurna zaslužujem li oprost.

BONUS TEKST:

Početni stanovnici u našoj blizini bili su ekonomski ugroženi. Prvi stanovnici u našoj blizini bili su siromašni pojedinci koji su se suočavali s nepremostivim izazovima. Unatoč neumoljivim naporima, nisu uspjeli prevladati svoje okolnosti. Živjeli su u trošnoj kući i njihov jedini blagoslov odozgo bio je dar djece. Točnije, imali su četiri sina i dvije kćeri, a svi su bili nevjerojatno lijepi.

Nažalost, brojni pojedinci unutar naše zajednice odlučili su ih izopćiti, pribjegavajući pogrdnim etiketama, unatoč činjenici da ova obitelj nikada nikome nije nanijela zlo. U našim nastojanjima da im pomognemo, moj suprug i ja pružamo svu pomoć koju možemo, često pokrivajući njihove račune za režije i kupnju osnovnih namirnica.

Iako ne posjedujemo veliko bogatstvo, nudimo ovu podršku bez ikakvog očekivanja uzvraćanja. Nažalost, prije nekoliko mjeseci naše najmlađe dijete teško se razboljelo, doživjelo potpuno zatajenje bubrega i bilo je nužno na dijalizi. Nakon dobivenih savjeta medicinskih stručnjaka, utvrđeno je da bi bilo najpovoljnije započeti s postupkom transplantacije dok je naš sin još u mladom i snažnom stanju.

Dodatno, preporučeno je istražiti više potencijalnih darivatelja kako bi se provele potrebne analize. Kada smo ovu informaciju prenijeli našim dugogodišnjim susjedima, kojima smo godinama pomagali, izrazili su nam nepokolebljivu potporu izjavom da će svi otići u bolnicu na krvne pretrage. To uključuje oboje i njihovo šestero djece, jer su vjerovali da je to najmanje što mogu učiniti.

Očekivao sam da bi se mogli predomisliti, ali začudo, svi su danas stigli u bolnicu. Nadalje, duboko me dirnulo to što su došli sami, jer se nitko od naših najbližih, poput braće i sestara, nije odazvao našoj molbi za pomoć. Čini se da nitko nije bio spreman riskirati i potencijalno žrtvovati vlastiti život da bi spasio našeg sina.

No, takav je život, a možda tako i treba biti. Moja najdublja želja je da moj sin ne mora cijeli život biti na dijalizi; umjesto toga, žarko se molim da moji bubrezi rade optimalno. To bi jamčilo, bez imalo sumnje, da će moj sin moći voditi normalan život i prilike.