U svibnju 1939. dogodio se izvanredan događaj koji je zaokupio pozornost svijeta. Lina Medina, mlada djevojka iz Perua, postigla je dosad dosad neviđenu titulu najmlađe majke. U nježnoj dobi od sedam mjeseci trudnoće, Lina je uspješno podvrgnuta carskom rezu i rodila zdravog dječaka.

Vijest o njezinom skorom majčinstvu izazvala je šok u njezinoj obitelji, medicinskom polju i društvu u cjelini. Porijeklom iz siromašnog sela u Peruu, Lina je bila jedno od devetero braće i sestara u svojoj obitelji. Sadržaj će se nastaviti nakon oglasa. Prema dr. Edmundu Eskomelu, koji je bio uključen u slučaj Line Medine, objavljeno je da je Lina doživjela početak svoje prve menstruacije u iznimno mladoj dobi, ili s osam mjeseci ili, kako neki izvori sugeriraju, s tri godine .

Temeljiti pregled njezinog stanja otkrio je da ima razvijene grudi, bokove šire od prosjeka i uznapredovao rast kostiju. Nakon što je rodila snažnog dječaka po imenu Gerardo, Lina se vratila u svoj rodni grad Tikrapo, gdje je odgojila Gerarda pod izgovorom da mu je starija sestra.

Kako je vrijeme prolazilo, Lina je stupila u brak i na svijet dočekala drugo dijete. Pojedinosti oko sudbine Linine obitelji izazvale su intrige, ali su uspjeli održati miran život u Peruu, vješto izbjegavajući nadzor javnosti.

Identitet oca djeteta Line Medine ostaje enigma koja nikada nije riješena. Unatoč nedostatku bilo kakvog eksplicitnog otkrića od same Line, iznesene su brojne pretpostavke i hipoteze. Jedna osoba koja se našla pod sumnjom bio je Tiburelo Medina, Linin otac, koji je nakratko uhićen zbog optužbi da je počinio incestuozno silovanje, ali je slučaj na kraju odbačen zbog nedovoljno dokaza.

U pojedinim medijima pojavila su se nagađanja da je Lina možda napadnuta dok je sudjelovala na seoskom slavlju, iako konkretni dokazi za tu tvrdnju nisu izneseni. Detalji oko događaja i identitet djetetova oca i dalje su misterij.

Gerardo, koji je vodio općenito zdrav način života, tragično je preminuo u dobi od četrdeset godina od posljedica bolesti kostiju. S druge strane, ostaje neizvjesno je li Lina trenutno živa ili ne. Nakon trudnoće, živjela je u Peruu i uživala u mirnom životu, udala se i dočekala svoje drugo dijete na svijet. Ako je doista još živa, trenutno bi bila u kasnim osamdesetima.

BONUS TEKST:

Za samo nekoliko minuta dogodit će se čudesni događaj kada imate svjetlosnu kadulju u vlastitom domu. Nakon što svjedočite ishodima, bit ćete prisiljeni zapaliti ovu moćnu biljku u udobnosti vlastitog doma bez oklijevanja. kadulja Od davnina je ovdašnje stanovništvo kadulju prepoznalo kao dragocjenu ljekovitu biljku. Naši preci koristili su ga ne samo za zaštitu od zlih sila, već i za ublažavanje niza bolesti.

Mnoštvo naziva za ovu biljku – kadulja, pelin, kaloper, bijela jetrenica, slavuj – svjedoče o njezinoj intenzivnoj uporabi naših predaka u različitim krajevima. Širok raspon medicinskih upotreba za ovu biljku je izvanredan, budući da je ključna komponenta u brojnim medicinskim formulacijama.

Ljekovita svojstva biljke proizlaze iz prisutnosti hlapljivih eteričnih ulja, zbog čega je udisanje njezinih para vrlo korisna praksa za cjelokupno blagostanje. Bez obzira na godišnje doba ili status naših prozora, zrak u našem kućanstvu neprestano je kontaminiran mnoštvom toksina i mikroorganizama. Najučinkovitiji način za eliminaciju nepoželjnih tvari, pročišćavanje zraka u domu ili, kako bi naši preci sugerirali, istjerivanje negativnosti je korištenje kadulje.

Prema studijama, dokazano je da mrljanje prostora kaduljom eliminira do 94 posto bakterija koje se prenose zrakom. Zanimljivo, čak i nakon što je prošao cijeli dan, zrak u prostoriji ostao je netaknut kada su istraživači ispitivali. Jednostavno uzmite osušene listove kadulje i oblikujte ih u “štapić” nalik onom prikazanom u videu. Nastavite s paljenjem jednog kraja i odmah ugasite plamen. U tom trenutku štap će početi ispuštati užareni žar i proizvoditi dim.

Dosljedno bavljenje ovom aktivnošću svakih nekoliko dana uvelike će pridonijeti poboljšanju vašeg cjelokupnog zdravlja. Poduzimanjem preventivnih mjera, poput smanjenja rizika od glavobolja, kašlja i respiratornih infekcija, kao i rješavanjem kroničnog umora i astme, također možete smanjiti vjerojatnost razvoja raka pluća i bolesti srca.