Bojana Maljević je jedna od omiljenih domaćih glumica koja je svoju karijeru započela kao veoma mlada. Na sceni je pronašla ne samo svoje profesionalno, već i privatno ispunjenje, jer je u tim krugovima upoznala svog bivšeg supruga, cenjenog režisera Slobodana Skerlića. Zajedno su proveli dvadeset godina u braku i dobili dva sina, Luku i Nikolu.

  • Iako su delovali kao skladan par, Bojana i Slobodan su odlučili da stave tačku na svoju ljubav. Glumica je priznala da joj je razvod teško pao i da je teško prebolela oca svoje dece. Međutim, na osnovu fotografija koje kruže društvenim mrežama, čini se da se Bojana odlično drži. Nedavno je proslavila svoj 50. rođendan i podelila taj trenutak sa svojim pratiocima na društvenim mrežama. Izgleda bolje nego ikad, a mnogi su primetili da joj singl status prija i da je nakon razvoda procvetala.

Bojana je napisala na socijalnoj platformi „X“: „Eto, prođe i taj 50. Nije to strašno, divno je. Hvala svima na svemu“, uz fotografiju na kojoj je u uskoj suknji i beloj košulji. Komentari njenih pratilaca su bili puni pohvala, mnogi su primetili njen zavidan izgled i mladolikost, te je retko ko mogao poverovati da je ušla u šestu deceniju.

Bojana je nakon završetka srednje škole upisala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je diplomirala u klasi profesora Predraga Bajčetića. Godine 2013. upisala je doktorske studije na FDU, odsek Menadžment kulture i medija, a tri godine kasnije je odbranila svoju doktorsku disertaciju.

  • Proslavila se filmom „Bulevar revolucije“ i serijom „Otvorena vrata“. Tokom narednih decenija gradila je glumačku karijeru, a potom postala vanredna profesorka na Fakultetu FEFA i direktorka akademskog studijskog programa Kreativna produkcija.

Bojana se, takođe, uspešno bavi producentskim poslom, što se često smatra muškom profesijom. U jednom intervjuu je otkrila kako se oseća kao žena u tom poslu:

„Ne tako sjajno, bolje se osećam kao žena u životu, uz dva velika sina. A osećam se dobro jer sam dugo bila dečak, pa ih zato možda bolje razumem. Producentski posao je odgovoran, naporan, stresan i težak. Biti žena u tom poslu, u muškom svetu, nije lako, ali je lepo kada steknete poverenje saradnika i poštovanje poslovnih partnera,“ istakla je cenjena umetnica.

BONUS TEKST

U današnjem brzom tempu života, balansiranje između profesionalnih obaveza i privatnog života može biti izazovno. Evo nekoliko savjeta kako postići ravnotežu:

Postavite Prioritete: Identificirajte šta vam je najvažnije u životu i uskladite svoje aktivnosti prema tim prioritetima. Razmislite o tome šta vas čini sretnima i ispunjenima, kako na poslu tako i kod kuće.

Organizacija i Planiranje: Napravite dnevne i sedmične planove. Koristite kalendar ili aplikaciju za planiranje kako biste pratili svoje obaveze i postavili realne rokove. To će vam pomoći da izbjegnete pretrpanost i smanjite stres.

Delegiranje Zadataka: Nemojte se bojati tražiti pomoć. Delegirajte zadatke na poslu i kod kuće kako biste imali više vremena za važne stvari. Naučite vjerovati drugima i dijeliti odgovornosti.

Vrijeme za Sebe: Redovno uzimajte vrijeme za sebe. Bavite se aktivnostima koje volite, bilo da je to čitanje, vježbanje, meditacija ili hobiji. Ove aktivnosti će vam pomoći da se opustite i napunite energijom.

Postavite Granice: Naučite reći “ne” obavezama koje vas preopterećuju. Postavite jasne granice između posla i privatnog života, kao što su neprovjeravanje poslovnih e-mailova nakon radnog vremena.

Održavajte Zdravlje: Zdravlje je ključ balansiranja svih aspekata života. Redovno vježbajte, jedite zdravo i dovoljno spavajte. Dobro fizičko zdravlje pozitivno utječe na vašu produktivnost i mentalno stanje.

Komunikacija: Otvoreno komunicirajte sa svojim partnerom, porodicom i kolegama. Jasna komunikacija može spriječiti nesporazume i pomoći u boljem razumijevanju vaših potreba i očekivanja.

Balansiranje profesionalnog i privatnog života zahtijeva svjesne napore i prilagodbe. Fokusirajte se na stvari koje su vam važne, postavite granice i ne zaboravite brinuti o sebi. Kroz praksu i upornost, moguće je postići ravnotežu koja će vas ispuniti i učiniti sretnijim.